AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 24 augustus 2020 10:53

Koopkans UNILEVER

Het blijft spannend op de aandelenvelden. Correcties zijn mild, her en der opwaartse uitbraken, het lijkt wel of Corona ook op het Damrak wordt genegeerd. Hoe het ook zij, voor korte termijn actieve doe-het-zelf beleggers levert dit links en rechts mooie koopkansen op. Zo ook op de dagchart van Unilever. Ik zal het scenario voor u schetsen.

Einde correctie

Er is sprake van een korte termijn stijgende, maar ook volatiele trend, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een uptrend zie je regelmatig wat afkoeling, een extra aanloop door de bulls, wij noemen dat een correctie. Zo ook bij Unilever, waar vanaf circa 51+ een daling werd ingezet tot vrijwel de SMA en tevens 50% Fibo lijn op 48,60. Hier kan de correctie opdrogen.

Hervatting uptrend

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn. De Up status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt. Een hernieuwde aanval op de 51+ passage lijkt dan ook aannemelijk. Onder 48,60, de genoemde Fibolijn, verliezen de bulls hun grip en zullen de beren dreigen met een trendbreuk.

Coaching
Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen gezien de rangen en standen op de borden en een prima Risk Reward verhouding als een stop wordt gehanteerd op circa 48+ en een haalbaar koersdoel van 51+. De bulls aan zet, voor nu bezien of zij zich daadwerkelijk zullen vermannen met meer witte candles.

BNP Paribas Turbo Long Unilever

BNP Paribas  Turbo Short Unilever

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2022

Aandelen FlatexDeGiro 37% in het rood!

december 6, 2022

Groeiaandelen spoedig weer koopwaardig.

december 6, 2022

Porsche AG naar de DAX | 6 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 5, 2022

Business Class | Aflevering 4 december 2022 | Wierda Vermogensbeheer

Columns

Nieuw
06 dec 18:21 Nico Inberg

Exor in de AEX voor Just Eat Takeaway

06 dec 14:58 Nico Inberg

Flatex DeGiro: -37% en wat nu?

06 dec 12:11 Redactie

Tien waanzinnige voorspellingen Saxobank

06 dec 10:56 Shaun Stevens

Beleggen in alternatief vastgoed

06 dec 09:33 Bas Heijink

NASDAQ: herstel ten einde?

Het laatste beursnieuws