Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker - maandag, 24 augustus 2020 10:53

Koopkans UNILEVER

Het blijft spannend op de aandelenvelden. Correcties zijn mild, her en der opwaartse uitbraken, het lijkt wel of Corona ook op het Damrak wordt genegeerd. Hoe het ook zij, voor korte termijn actieve doe-het-zelf beleggers levert dit links en rechts mooie koopkansen op. Zo ook op de dagchart van Unilever. Ik zal het scenario voor u schetsen.

Einde correctie

Er is sprake van een korte termijn stijgende, maar ook volatiele trend, getuige het proces van hogere toppen en hogere bodems boven een fier opkrullende SMA lijn. Maar binnen een uptrend zie je regelmatig wat afkoeling, een extra aanloop door de bulls, wij noemen dat een correctie. Zo ook bij Unilever, waar vanaf circa 51+ een daling werd ingezet tot vrijwel de SMA en tevens 50% Fibo lijn op 48,60. Hier kan de correctie opdrogen.

Hervatting uptrend

Vandaag wordt geprobeerd een witte candle te produceren waarbij de swingteller op +1 springt en de RSI opveert vanaf de 50-lijn. De Up status keert terug op het Dashboard, hetgeen impliceert dat de stijgende trend een verse impuls krijgt. Een hernieuwde aanval op de 51+ passage lijkt dan ook aannemelijk. Onder 48,60, de genoemde Fibolijn, verliezen de bulls hun grip en zullen de beren dreigen met een trendbreuk.

Coaching
Voor actieve beleggers ziet de grafiek er gunstig uit. Zij kunnen overwegen koopposities in te nemen gezien de rangen en standen op de borden en een prima Risk Reward verhouding als een stop wordt gehanteerd op circa 48+ en een haalbaar koersdoel van 51+. De bulls aan zet, voor nu bezien of zij zich daadwerkelijk zullen vermannen met meer witte candles.

BNP Paribas Turbo Long Unilever

BNP Paribas  Turbo Short Unilever

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

maart 8, 2021

Herstel AEX | 8 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 7, 2021

Correctie in tech-aandelen nog niet voorbij

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

Columns

Nieuw
08 mrt 07:53 Coinmerce

Meer dan 100 miljoen crypto-gebruikers wereldwijd

06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak

04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

Het laatste beursnieuws