fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Jaap Koelewijn - vrijdag, 24 mei 2019 15:30

Jeuk is erger dan pijn

De handelsoorlog drukt de beurs. Daar was u zelf ook achter gekomen. Trump had tot voor kort de strategie dat hij dreigde en blafte, maar niet zoveel deed.

Die tactiek lijkt hij losgelaten te hebben. Hij heeft nu de Chinezen gebeten door Huawei te straffen. Ik weet niet of hij echt bang is voor spionage – iets wat ik mij kan voorstellen – of dat hij de Chinezen echt wil dwarszitten. Ik denk het laatste en dat het spionageverhaal een mooi voorwendsel is.

Wat daar ook van zij, er zijn twee zaken echt veranderd. Het handelsconflict gaat nu echt pijn doen. Dat is tot daar aan toe. Wat nog vervelender is dat het nu allemaal zo lang duurt. In het verleden was het een paar weken onrustig, waarna de heren de strijdbijl begroeven. De koersen daalden en veerden weer op. Dat was natuurlijk in het belang van Trump.

Ik vraag mij af waar hij nu op uit is. Langdurig lage koersen drukken zijn populariteit en het is slecht voor de economie. Vroeg of laat moet hij dus ophouden met ruziemaken. Het probleem is dat hij uit dit conflict geen uitweg lijkt te kunnen vinden. Hij kan de straf terugdraaien maar daar zal hij een hoge prijs voor willen hebben. Ik weet niet of de Chinezen die betalen willen.

Deze malaise zal wel even duren. Dat is slecht nieuws. Maar u kent mijn motto: loopt niet weg bij storm. Het gekwakkel is natuurlijk wel vervelend. Ik krijg liever één keer een dreun, dan wekenlang dit gezeur. Jeuk is erger dan pijn, zei mijn huisarts ooit toen het maar bleef jeuken onder de zwachtel om mijn been...

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet

01 apr 14:17 BNP Paribas Asset Management

Enige rust na de storm

31 mrt 09:55 Redactie

Herstel beweging nog niet ten einde?

Het laatste beursnieuws