NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce maandag, 24 januari 2022 16:19

Intel komt met een energiezuinige Bitcoin mining computer

We zagen vorig jaar een aantal prominente bedrijven in cryptocurrencies en de blockchain technologie stappen. Zo hebben Tesla, Nike, Adidas en Walmart zich allemaal al aangesloten bij de crypto revolutie, maar een nieuwe enorme firma heeft er de laatste tijd voor gekozen om ook een duik te nemen in de crypto wereld. Volgens geruchten werkt Intel nu aan de ontwikkeling van een energiezuinige Bitcoin-miner.

Bitcoin minen kost van oudsher veel energie

Bitcoins minen is een tijdrovende en energie-intensieve bezigheid waarbij bijzonder moeilijke rekenkundige problemen moeten worden opgelost om transacties op de blockchain te valideren. Deze problemen worden opgelost door een geavanceerde technologie met een enorme hoeveelheid computerkracht.

Als je vandaag (2022) als eerste zo'n probleem oplost, verdien je 6,25 BTC, maar deze waarde zal halveren bij elke Bitcoin-halving, die om de vier jaar plaatsvindt. Hoe dan ook, de meeste mensen willen maar al te graag 6,25 BTC bemachtigen. Daarom is de Bitcoin-miningmarkt extreem verzadigd.

Het minen van Bitcoin was vroeger vrij goedkoop toen bijna niemand het deed, maar nu de waarde van Bitcoin de afgelopen jaren is gestegen, is het steeds aantrekkelijker geworden. Een eenvoudige desktop-pc volstaat niet meer. Wat is de verklaring hierachter? Simpel gezegd: meer computerkracht betekent een grotere kans om het vereiste wiskundige probleem als eerste op te lossen.


Beleggen in een Bitcoin ETF?


De miner van Intel heeft minder invloed op het milieu

In de huidige tijd zou je honderden of duizenden machines nodig hebben die volledig gewijd zijn aan mining om te kunnen concurreren met de concurrentie. Zoals je ongetwijfeld kunt raden, heeft Bitcoin mining een aanzienlijke schadelijke invloed op het milieu. Volgens Tom's Hardware hoopt Intel dit probleem (gedeeltelijk) aan te pakken met een energiezuinige Bitcoin-miner.

Intel zal zijn "Bonanza Mine", een energiezuinige Bitcoin-mining-ASIC met ultra layer voltage, tentoonstellen op de ISSCC-conferentie.

Ten slotte zullen Bitcoin miners altijd de meest energie-efficiënte machines willen bezitten omdat dat hun winst zal verhogen. Dit betekent dat de mining-sector altijd zal blijven evolueren in de richting van een groenere economie.

Bitcoin mining gebruikt veel energie, maar dat geldt ook voor het banksysteem, dat veel minder gemotiveerd is om "groen" te worden. Cryptocurrencies hebben het potentieel om het monetaire systeem zoals we het kennen volledig te herzien, en dit gaat niet genegeerd worden. Intel treedt binnenkort in de voetsporen van een groeiend aantal bedrijven dat zich met cryptocurrency gaat bezighouden.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2022

EURUSD StappenPlan Vervolg

mei 27, 2022

Bieden overnames Boskalis en Ontex kansen?

mei 27, 2022

Nico, Jordy & Albert over KLM, Prosus & Twitter | De Aandeelhouder Podcast Afl. 72

mei 26, 2022

Koersniveaus voor coronacrisis dreigen voor supermarktaandelen na crash

Columns

Nieuw
27 mei 10:59 Redactie

6 goedkope technologie aandelen om te kopen

26 mei 13:10 Jordy Beuving

Kwartaalcijfers Alibaba, Baidu & Lenovo

26 mei 10:58 Redactie

ETF v/d Week: Europese banken

25 mei 10:46 Redactie

Terugkijken | Chatsessie met Nico Inberg

25 mei 10:38 Clément Inbona

Belegger doet gouden zaken als er donderwolken hangen

Het laatste beursnieuws