AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Inberg donderdag, 6 mei 2021 14:03

ING, Mittal en BAM

Veel bedrijfscijfers vandaag. We pikken er een drietal uit die we hier, en in onderstaande video, nader belichten.

ING - Veel meevallers

ING kwam met een mooie nettowinst van €1 miljard op de proppen, omgerekend €0,24 per aandeel. De stroppenpot donaties gaan weer fors omlaag en van de ECB werd een douceurtje van €233 miljoen ontvangen.

Daarnaast boekte ING in Q1 een mooie opbrengst aan de beleggingskant: particuliere beleggers leefden zich uit op de beurs en vooral in Duitsland en België boekte ING daarmee succes met haar financiële producten. Het dividend moeten we nog even op wachten: er ligt €3,3 miljard klaar en te wachten op een teken uit Frankfurt.

BAM - Eén zwaluw...

Een mooi rustig cijferrapport van BAM. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar als BAM dit een aantal kwartalen achter elkaar laat zien keert het vertrouwen in 's lands grootste bouwer wellicht eerder terug dan verwacht.

Er zit in de cijfers nog een verlies van €12,9 miljoen voor BAM International. Het meeste geld wordt verdiend, zoals verwacht, met de huizenbouw. BAM Verkocht in Q1 890 woningen, tegenover 515 vorig jaar. Kijkend naar de waardestijging van de gemiddelde woning (+15%) dan kan het niet anders dan dat hier een groot voordeel in zit. Dit weekend in het magazine meer over BAM.

ArcelorMittal - Profiteren van hoge staalprijzen

Bij Mittal stroomt het geld nu aan alle kanten binnen. Zowel de ijzerertsprijs als de staalprijs staan bijzonder hoog en dat leverde dit kwartaal een ebitda op van $3,2 miljard. Het tweede kwartaal wordt waarschijnlijk nog beter, want de staal- en ijzerertsprijzen zijn nog steeds  hoog en in Q1 was dat deels nog niet verwerkt, aldus Mittal.

De outlook voor de rest van het jaar is zeer moeilijk in te schatten en dat doet Mittal dan ook niet. Analisten gaan grofweg uit van een ebitda van $11,5-12 miljard en dat is volledig afhankelijk van het feit of de prijzen zo hoog blijven of niet.

Blijft het voorlopig zo, dan komen we daar dik overheen. De vraag naar staal ziet Mittal aantrekken, de prognose daarvoor (4,5-5,5%) wordt opgetrokken naar 5,5% of meer. Omdat de groep de schulden inmiddels onder controle heeft (nog $5,9 miljard) kan er de komende maanden en jaren meer geld terug naar de aandeelhouders.

Dat komt in de vorm van dividend en ook inkoop van eigen aandelen. In juni betaalt Mittal een dividendje van $0,30 (1%) en voor de rest van het jaar wordt ook nog voor $570 miljoen aan eigen aandelen ingekocht.

Meer over Mittal, BAM en ING dit weekend in het online magazine De Aandeelhouder op Zaterdag, compleet met koersdoel en advies. Aanmelden daarvoor kunt u doen via www.deaandeelhouder.nl/abonnementen en het kost €99 per jaar.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 24, 2023

Stilte na de storm | 24 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 23, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 23, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 23, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt