AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 14 mei 2021 07:15

In 2022 naar de maan met SpaceX & Dogecoin

We weten allemaal dat Elon Musk van een goede grap houdt en gefascineerd is door cryptocurrency, maar zijn grappen lijken nu werkelijkheid te worden. Elon Musk's SpaceX zal volgend jaar een ruimteschip naar de maan lanceren genaamd DOGE-1, dat volledig gefinancierd zal worden met Dogecoin. Het Canadese logistieke bedrijf Geometric Energy Corporation, dat het maanproject zal leiden, heeft dit zondag bevestigd. Volgens de aankondiging van Geometric Energy Corporation zou de commerciële satelliet al in het eerste kwartaal van 2022 naar de maan gelanceerd kunnen worden, met behulp van SpaceX's Falcon 9 raket. Het ruimtevaartuig, dat 40 kilogram weegt, is bedoeld om informatie van de maan te verwerven door middel van sensoren en camera's die aan boord zijn bevestigd met geïntegreerde communicatie- en computersystemen. Door op zo'n grote schaal zaken te doen met DOGE, hebben Geometric Energy Corporation en SpaceX DOGE versterkt als betaalmiddel voor operaties in de ruimte, zei Samuel Reid, CEO van Geometric Energy. Noch SpaceX, noch Geometric Energy gaven meer details over hoe Dogecoin (DOGE) zal worden gebruikt om het project te financieren. Zo zou prijs die betaald moet worden gekoppeld worden aan de waarde van Dogecoin. Dit weten we helaas nog niet zeker; het is ook nog bekend hoeveel DOGE het project zou moeten gaan kosten.

Elon Musk bij Saturday Night Live

Elon Musk was de dag voor de officiële onthulling gastheer van de live improvisatieshow Saturday Night Live (SNL), waarin hij lovend sprak over Dogecoin. De Tesla CEO, die een groot fan is van cryptocurrencies, verwees naar Dogecoin als ‘een onoverwinnelijk voertuig dat de wereld gaat veroveren’ in een SNL-sketch. Hij noemde zichzelf ‘de Dogefather’ en voorspelde dat de munt de wereld zou overnemen. In de sketch beweerde hij wel dat cryptocurrencies vergelijkbaar zijn met hustling; dat het dus een louche methode is om geld te verdienen. Als gevolg van de show kelderde de waarde van de munt met 25%. Dit was een daling die al begon voordat de uitzending op YouTube werd gestreamd.

Dogecoin verbreekt zijn eigen records

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een grap op basis van een hashtag en meme. In zes maanden steeg de waardering van de cryptocurrency met 25.000 procent. Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft op Twitter laten doorschemeren (misschien voor de grap) dat Dogecoin de eerste cryptocurrency zou zijn die ‘echt’ aan de top zou komen. Musk's aanwezigheid en uitspraken op social media is waarschijnlijk een van de redenen dat de prijs van de munt de afgelopen maanden zo sterk is gestegen. Het is nu een van de grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Er zijn dan ook al veel mensen die ontzettend rijk zijn geworden met deze ‘memecoin’. Dat is vrij opmerkelijk, omdat het team achter Dogecoin deze munt nooit met een reden heeft gemaakt. In het verleden is Dogecoin wel al meerdere keren gebruikt voor goede doelen. Zo heeft de community achter Dogecoin de munt gebruikt om geld in te zamelen voor het bobsleeteam van Jamaica. Zij hadden namelijk niet genoeg geld om mee te kunnen doen aan de Olympische Winterspelen. De opbrengst heeft er vervolgens voor gezorgd dat ze konden overvliegen naar Sotsji (Rusland), om mee te kunnen doen aan de Winterspelen.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?