Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Coinmerce- vrijdag, 14 mei 2021 07:15

In 2022 naar de maan met SpaceX & Dogecoin

We weten allemaal dat Elon Musk van een goede grap houdt en gefascineerd is door cryptocurrency, maar zijn grappen lijken nu werkelijkheid te worden. Elon Musk's SpaceX zal volgend jaar een ruimteschip naar de maan lanceren genaamd DOGE-1, dat volledig gefinancierd zal worden met Dogecoin. Het Canadese logistieke bedrijf Geometric Energy Corporation, dat het maanproject zal leiden, heeft dit zondag bevestigd. Volgens de aankondiging van Geometric Energy Corporation zou de commerciële satelliet al in het eerste kwartaal van 2022 naar de maan gelanceerd kunnen worden, met behulp van SpaceX's Falcon 9 raket. Het ruimtevaartuig, dat 40 kilogram weegt, is bedoeld om informatie van de maan te verwerven door middel van sensoren en camera's die aan boord zijn bevestigd met geïntegreerde communicatie- en computersystemen. Door op zo'n grote schaal zaken te doen met DOGE, hebben Geometric Energy Corporation en SpaceX DOGE versterkt als betaalmiddel voor operaties in de ruimte, zei Samuel Reid, CEO van Geometric Energy. Noch SpaceX, noch Geometric Energy gaven meer details over hoe Dogecoin (DOGE) zal worden gebruikt om het project te financieren. Zo zou prijs die betaald moet worden gekoppeld worden aan de waarde van Dogecoin. Dit weten we helaas nog niet zeker; het is ook nog bekend hoeveel DOGE het project zou moeten gaan kosten.

Elon Musk bij Saturday Night Live

Elon Musk was de dag voor de officiële onthulling gastheer van de live improvisatieshow Saturday Night Live (SNL), waarin hij lovend sprak over Dogecoin. De Tesla CEO, die een groot fan is van cryptocurrencies, verwees naar Dogecoin als ‘een onoverwinnelijk voertuig dat de wereld gaat veroveren’ in een SNL-sketch. Hij noemde zichzelf ‘de Dogefather’ en voorspelde dat de munt de wereld zou overnemen. In de sketch beweerde hij wel dat cryptocurrencies vergelijkbaar zijn met hustling; dat het dus een louche methode is om geld te verdienen. Als gevolg van de show kelderde de waarde van de munt met 25%. Dit was een daling die al begon voordat de uitzending op YouTube werd gestreamd.

Dogecoin verbreekt zijn eigen records

Dogecoin werd in 2013 gecreëerd als een grap op basis van een hashtag en meme. In zes maanden steeg de waardering van de cryptocurrency met 25.000 procent. Elon Musk, de CEO van SpaceX, heeft op Twitter laten doorschemeren (misschien voor de grap) dat Dogecoin de eerste cryptocurrency zou zijn die ‘echt’ aan de top zou komen. Musk's aanwezigheid en uitspraken op social media is waarschijnlijk een van de redenen dat de prijs van de munt de afgelopen maanden zo sterk is gestegen. Het is nu een van de grootste cryptomunten op basis van marktkapitalisatie. Er zijn dan ook al veel mensen die ontzettend rijk zijn geworden met deze ‘memecoin’. Dat is vrij opmerkelijk, omdat het team achter Dogecoin deze munt nooit met een reden heeft gemaakt. In het verleden is Dogecoin wel al meerdere keren gebruikt voor goede doelen. Zo heeft de community achter Dogecoin de munt gebruikt om geld in te zamelen voor het bobsleeteam van Jamaica. Zij hadden namelijk niet genoeg geld om mee te kunnen doen aan de Olympische Winterspelen. De opbrengst heeft er vervolgens voor gezorgd dat ze konden overvliegen naar Sotsji (Rusland), om mee te kunnen doen aan de Winterspelen.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

juni 18, 2021

AEX week 24 2021 – Aanzwellende berendruk….

juni 18, 2021

De Fed, Shell verkoopt activa, en nog veel meer! | Deze Week in het DAH Magazine

juni 18, 2021

PostNl onder vuur | 18 juni 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 17, 2021

AEX 17jun21 – Stapje hoger…..

Columns

Nieuw
17 jun 09:57 Coinmerce

Hoogtepunten van de Bitcoin-conferentie 2021 in Miami

16 jun 11:07 Bas Heijink

TA 10 jaars NL Rente: Cruciale opwaartse doorbraak

16 jun 11:01 Redactie

ETF v/d Week: Future of Food

15 jun 09:13 Redactie

3 favoriete aandelen voor dit moment

15 jun 09:45 Redactie

Het ultieme bitcoinaandeel

Het laatste beursnieuws