Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

In 2021 kochten veel publieke bedrijven Bitcoin

In 2021 kochten veel publieke bedrijven Bitcoin
11 jan 2022 om 09:18

De hoeveelheid Bitcoin (BTC) in handen van publieke bedrijven is in 2021 aanzienlijk gestegen, waarmee de trend van het voorgaande jaar wordt voortgezet. Dit nieuws is echter niet verrassend, aangezien we dit jaar een aantal grootschalige overnames van MicroStrategy en anderen hebben gezien. Afgelopen donderdag deed dit bedrijf zelfs nog de volgende aankoop.

MicroStrategy's CEO, Michael Saylor, kondigde afgelopen donderdag aan dat het bedrijf 2021 afsloot met een laatste aankoop van 1.914 BTC. Het bedrijf betaalde hier in totaal €83,4 miljoen voor, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van €43.555 per Bitcoin. Toch is deze aankoop, vergeleken met MicroStrategy's totale Bitcoin-bezit, een druppel op de gloeiende plaat.

MicroStrategy bezit momenteel 124.391 Bitcoins, waarvoor het in totaal €3,32 miljard heeft betaald, of €26.688 per Bitcoin. In augustus 2020 deed MicroStrategy zijn eerste transactie.

Geniet nu van 50% korting op een Premium Account bij De Aandeelhouder. Ja, dat wil ik!

Ook in Bitcoin beleggen?


Openbare bedrijven die "een aanzienlijke hoeveelheid BTC bezitten, zouden blootstelling aan BTC kunnen krijgen op openbare aandelenmarkten via spot ETF's," volgens on-chain expert Willy Woo, die dat op maandag tweette.

Grote bedrijven in de Verenigde Staten vinden het nog steeds moeilijk om - legaal - in Bitcoin te investeren. Toch hebben sinds MicroStrategy's "Bitcoin for Corporations"-conferentie begin 2021 steeds meer grote bedrijven de stap gezet om dit te doen. Het doel van de online sessie was om de juridische implicaties te bespreken voor bedrijven die Bitcoin in hun activiteiten en reserves willen opnemen.

Woo zinspeelde op een grafiek met BTC holdings in exchange-traded funds (ETF's) en openbare bedrijf-schatkisten die op beurzen genoteerd staan.

Grayscale, een vermogensbeheerbedrijf, had het grootste marktaandeel met 645.199 BTC tegen het einde van 2021, volgens het rapport. Volgens de gegevens hadden alle spot ETF's en bedrijven samen 903.988 BTC in handen, goed voor 71 procent van de markt.

MicroStrategy is de grootste bedrijfsinvesteerder met 124.931 BTC, ter waarde van ongeveer 5,13 miljard euro. Tesla staat op de tweede plaats met 43.200 BTC, wat 1,77 miljard euro waard is.

Volgens de NASDAQ zijn er momenteel 1,6 miljoen BTC in handen van bedrijven over de hele wereld. Dit komt neer op ongeveer 8% van de totale voorraad van 21 miljoen Bitcoin-munten.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.