Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Advertorial - donderdag, 26 september 2019 09:04

Geld lenen en vergelijken

Als je een lening hebt afgesloten, dan wil het niet zeggen dat je aan die geldverstrekker vastzit. Een lening oversluiten kan ook erg aantrekkelijk zijn als de voorwaarden bij een andere partij voordeliger zijn. Moest je vroeger nogal wat uitzoeken om te onderzoeken waar je eventueel goedkoper uit was, dit wordt tegenwoordig voor je gedaan.

Houd je eigen lening eens tegen het licht
Een lening afsluiten is al lang niet raar of vreemd meer. Sterker nog; premier Rutte moedigde onlangs nog aan om geld te lenen. In dat licht bezien is het goed je eigen lening eens tegen het licht te houden, ongeacht of het een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is. Want waarom zou je te veel betalen voor je lening terwijl dit helemaal niet nodig is? Behalve het lenen van geld vergelijken ook steeds meer mensen hun energierekening, autoverzekering, internet, televisie en bellen en de uitvaart en zorgverzekering. Alleen al wat betreft energie stapten deze maand duizenden mensen oer naar een andere aanbieder.

Overstappen is al meteen geld besparen
Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om de voorwaarden van je lening eens tegen het licht te houden, iets dat ondertussen honderdduizenden mensen ook daadwerkelijk gedaan hebben. Wat vaak blijkt is dat er wat betreft geld lenen nogal wat verschil is wat betreft het rentepercentage. Op dit moment is 3,9 procent het laatste percentage dat aangeboden wordt. Als je besluit over te stappen, dan bespaar je vaak al meteen op je maandtermijn. Niemand wil teveel betalen en waarom zou je dan de kansen op een betere deal laten liggen? Het geld dat je bespaart kun je vast nuttiger besteden.

De voorwaarden van geld lenen worden onafhankelijk vergeleken
Dachten veel mensen tot voor kort dat het nogal een gedoe was om eventueel over te stappen naar een andere geldverstrekkers. Niets is anno 2019 echter minder waar. De online vergelijkers zijn onafhankelijk en proberen je dus niet richting een bepaalde aanbieder te duwen. Je krijgt bovendien heldere uitleg, keuzehulp en er wordt in begrijpelijke taal uitgelegd wat de voor- en nadelen van bepaalde geldverstrekkers en voorwaarden zijn. Besparen op je vaste lasten is prima mogelijk dus en besluit je om voor een andere aanbieder te kiezen, dan krijg je de mogelijkheid om veertien dagen over die beslissing na te denken.

Al binnen een paar minuten
Mocht je na een vergelijking over willen stappen, dan kan dit binnen een paar minuten al geregeld worden. Uiteraard is de prijs die je betaalt niet altijd het enige aspect dat een rol speelt bij een lening afsluiten. Er wordt altijd gekeken naar de prijs én de inhoud. Het gratis online vergelijken van je lening kan dus nooit kwaad. Je hebt alleen maar (geld) te winnen!

De Aandeelhouder TV

september 25, 2020

Beurs aan infuus VS | 25 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 24, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 20 – Kolonisten van Catan

september 24, 2020

Galapagos update | 24 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 23, 2020

AEX 23 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden

25 sep 08:08 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – Grote geldmarkten kunnen nog steeds aantrekkelijk zijn

24 sep 09:59 Bas Heijink

TA S&P500 en NASDAQ: Drietal versteilingen neerwaarts gebroken

24 sep 09:37 Bas Heijink

TA AEX: Neerwaartse versnelling

24 sep 08:31 Shaun Stevens

Angst voor de stad? Stedelijk leven en COVID-19