AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Albert Jellema vrijdag, 22 februari 2019 13:55

Geen koerstriggers voor het aandeel Unibail Rodamco Westfield

Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield publiceerde woensdag 13 februari de eerste jaarresultaten na de integratie van de Amerikaanse Westfield portefeuille. Tot deze overname was Unibail een puur Europese speler. Uit de cijfers blijkt niet dat de overname waarde toevoegt voor de aandeelhouder tot nu toe. De groei verbetert niet, risico van de portefeuille is toegenomen en de winst per aandeel gaat dalen.

Het management gaf tijdens de presentatie aan dat waardecreatie van de overname langer gaat duren dan gepland. Daarbij komt dat Unibail de schuldenratio wil verbeteren en hiervoor panden gaat afstoten. Dit zet druk op de winst per aandeel. Voor 2019 verwacht Unibail een daling van de winst tussen de 7% en 9%.. De winst per aandeel komt dan uit tussen de EUR 11,8 en EUR 12. De onderliggende winst per aandeel (gecorrigeerd voor verkopen) groeit dan wel met 5 tot 7 procent. Dit is ook de groei die Unibail wil vasthouden in de komende vijf jaar.

Herijken verwachtingen

In mijn ogen zijn de verwachtingen best oké. Het is niet zoals sommige beleggers vrezen een complete nachtmerrie. In Europa draait Unibail prima en in Amerika is de trend langzaam aan het verbeteren. Met de nieuwe verwachtingen herijkt Unibail de verwachtingen die veel analisten al in hun model hadden staan. Na afronding van het afstootprogramma (EUR 6 miljard groot) staat er een gezond gefinancierde vastgoedreus met winkelvastgoed op de absolute nummer 1 locaties. De overname doet beleggers alleen maar pijn. De conclusie is redelijk simpel ze hadden het beter niet kunnen doen. Dit zien we ook terug in de koersdoel verlagingen van analisten. Voor de overname koersdoelen richting de EUR 250 en nu EUR 165. Vanochtend verlaagde ING zelfs het koersdoel naar EUR 148. Lees Hier waarom.

Geen triggers voor de koers
Aandelen Unibail lijken aantrekkelijk geprijsd. De aandelen handelen op een korting van ruim 20% van de netto vermogenswaarde (waarde panden – waarde schuld). Unibail keer EUR 10,8 dividend per jaar uit. Het dividendrendement ligt op 7,5% (10.8 gedeeld door 144 – huidige koers). Unibail geeft ook aan dit in de toekomst minimaal te willen uitbetalen. Op basis van de cijfers zullen beleggers het alleen wel eerst willen zien alvorens het te geloven. Aangezien Unibail maar twee keer per jaar rapporteert en een succesvolle integratie van Westfield meer tijd kost moeten we hier nog wel een tijdje op wachten. Voor nu moeten we het doen met het dividend. Andere triggers voor het aandeel zijn er niet. Voor de lange termijn een interessante belegging zullen we maar zeggen...


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 27, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

maart 27, 2023

AEX: Zakken we terug naar de 700 punten?

maart 27, 2023

Pharming breekt uit | 27 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 25, 2023

FED schrikt en de bankensector in de stress, maar wat moet je er nu mee als belegger?

Columns

Nieuw
27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?

23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon