Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Gasprijs weer terug omhoog?

Gasprijs weer terug omhoog?
31 aug 2023 om 09:18

De gasprijs heeft begin augustus de lange dalende trend definitief opwaarts gebroken. Dit zorgt voor een aanzienlijk opwaarts potentieel. 

Na een bodem in zomer van 2020 rond de 5 vond er een extreme stijging plaats tot aan de top bij 342 in augustus 2022. Na deze top werd de stijgende trend gebroken en vond er een weer een extreme daling plaats die nu ten einde is.

De klassieke doorbraak van de dalende toppenlijn met bevestiging in augustus zorgt voor een grote kans op een nieuwe bullmarkt in de komende maanden. De bodem bij 22,85 lijkt voor langere tijd te zijn gevormd.

Opwaartse doorbraak langere dalende toppenlijn
In de maanden juni en juli zagen we al geregeld een kortstondige opwaartse doorbraak boven de langere dalende toppenlijn. Pas begin augustus zagen we de definitieve en langer durende doorbraak. Deze vond ook plaats nadat er in de maanden daarvoor al geen lagere bodems meer werden gevormd. De bodem werd begin juni geplaatst bij 22,85 waarna in de daaropvolgende periode tijdens de normale terugvallen steeds een iets hogere bodem werd gevormd.

Tijdelijke overgangsfase naar nieuwe stijgende trend
De bodem in juni bij 22,85 ging overigens ook gepaard met de vorming van een grote bullish engulfing op de weekgrafiek. Op dit moment lijkt er sprake te zijn van een beweeglijke overgangsfase naar een nieuwe langere stijgende trend. We zien langzaam opgaande bodems, maar ook een belangrijke horizontale weerstandszone bij 50-52. Onderliggend is er nog de recent gevormde top bij 44,80

Op weg naar 65 en hoger?

Een beweging boven de 44,80 zet direct de weg open voor een herstel naar 50 – 52. In het langere technische beeld is een beweging naar 65 en mogelijk 95 kansrijk. Een eerste verzwakking treedt op onder de 29. In dat scenario zou een langer durende brede zijwaartse consolidatie kunnen ontstaan. Maar ik acht de kans groot op een verdere stijging.

Boven de eerder gevormde toppen van oa 44,80 kan een opwaartse versnelling naar 65 en hoger plaatsvinden.

Visie technische analyse:

Trend steunniveaus weerstandniveaus
Long 34,85 / 33,70 / 31,20 44,80 / 49,95 / 52

Grafiek Natural Gas TTF Energy Future sinds zomer 2022

Grafiek Natural Gas TTF Energy Future sinds 2020

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.