Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gaat Honduras Bitcoin snel als wettig betaalmiddel invoeren?

Gaat Honduras Bitcoin snel als wettig betaalmiddel invoeren?
28 mrt 2022 om 17:55

Bitcoin zou volgens onbevestigde bronnen binnenkort wel eens een wettig betaalmiddel kunnen worden in Honduras. Deze bronnen geven aan dat de Hondurese president Xiomara Castro hier de komende tijd meer over zal aankondigen. Door Bitcoin als betaalmiddel te accepteren, wel de president van Honduras een stap richting de eerste wereld zetten.

Honduras heeft een bijzonder sterke economie

De fiat valuta van Honduras is de lempira. Het indianenopperhoofd Lempira, waar de munt naar is vernoemd, werd in 1536 gedood in gevecht tegen Spaanse kolonisten. Ondanks de negatieve opmerkingen van sommige mensen, is de economie van Honduras opmerkelijk solide en stabiel voor zo’n klein land. 

De belangrijkste exportproducten zijn bananen, koffie en Afrikaanse palmen. Landbouw is de belangrijkste economische sector, gevolgd door mijnbouw en tabaksproductie. Honduras is de achtste economie van Latijns-Amerika in termen van nominaal BBP en de achtste economie in termen van koopkrachtpariteit (KKP).

De legalisering van Bitcoin als betaalmiddel in Honduras zou de interesse in de economie en het toerisme van het land aanzienlijk kunnen aanwakkeren.

In het Centraal-Amerikaanse land is de belangstelling voor Bitcoin een enkele tijd geleden al toegenomen. Finbold verklaarde in augustus 2021 dat Honduras eerder zijn eerste Bitcoin- en Ethereum-pinautomaat had geplaatst in de stad Tegucigalpa. Hier kunnen mensen de digitale valuta’s kopen met de lempira.

Als Bitcoin in Honduras wordt gelegaliseerd, zal het zich bij El Salvador en Oekraïne voegen, en wordt het het derde land ter wereld dat dit doet. El Salvador was het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende, waarna Oekraïne een aantal weken volgde.

Ook geluiden uit Maleisië over acceptatie van Bitcoin

Vanuit verschillende politieke hoeken in Maleisië wordt momenteel geopperd om Bitcoin toe te staan. De Centrale Bank van Maleisië heeft echter nog geen officieel standpunt ingenomen over Bitcoin als wettig betaalmiddel, hoewel zij in januari wel hebben gezegd dat ze overwegen een Central Bank Digital Currency (CBDC) in te voeren.

Meer en meer landen omarmen cryptocurrencies, maar de meerderheid van deze landen zijn nog steeds relatief arm of hebben ernstige problemen. Westerse landen denken nog niet na over de acceptatie van crypto’s als Bitcoin, maar de kans is natuurlijk altijd aanwezig dat dit in de toekomst gaat gebeuren.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.