Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - maandag, 25 januari 2021 07:00

E-commerce aandelen voor 2021

E-commerce is enorm gestegen als gevolg van de omstandigheden die zijn gecreëerd door de coronavirus-pandemie, en topspelers in de ruimte hebben opvallende resultaten opgeleverd. Beleggers moeten echter weten dat de online retailrevolutie nog maar net begonnen is. Met dat in het achterhoofd heeft Motley Fool een panel van bijdragers samengesteld en elk lid gevraagd om een ​​topaandeel in e-commerce te profileren om in 2021 te kopen. Lees verder om te zien waarom ze denken dat Amazon (NASDAQ: AMZN), Etsy (NASDAQ: ETSY), en MercadoLibre (NASDAQ: MELI) staan ​​klaar om de markt te verpletteren.


Een online retailgigant die klaar is voor meer overwinningen  - Keith Noonan

Amazon (NASDAQ: AMZN)

Door Amazon een topaandeel in e-commerce te noemen, krijg je geen punten voor originaliteit. Beleggers die de aandelen op vrijwel elk punt in de beursgenoteerde geschiedenis hebben gekocht, hebben een verpletterend rendement behaald. Het is nog steeds een goed moment om Amazon-aandelen te kopen. Amazon beheert momenteel ongeveer de helft van de Amerikaanse business-to-consumer e-commercemarkt. De online-retailgigant heeft ook laten zien dat hij beter is in innoveren dan zowat elk ander bedrijf. Naast zijn branchevormende e-commerceservice, is Amazon marktleider op het gebied van cloud computing. Het bedrijf bouwt ook een snelgroeiende positie op in een branche die parallel loopt aan de online retail: digitale advertenties. Recent onderzoek van Cowen schat dat het platform van het bedrijf goed zal zijn voor ongeveer 13% van de wereldwijde advertentieverkoop, exclusief de Chinese markt. Er is een aanzienlijke overlap in de technologie en gegevens die nodig zijn om e-commerce, cloud computing en digitale reclamebedrijven vooruit te helpen, en dat maakt Amazon als geheel sterker. Het bedrijf kan ook worden beschouwd als een vroege leider in potentieel revolutionaire trends, waaronder kunstmatige intelligentie, robotica en autonome voertuigen. Amazon is een van de beste bedrijven ter wereld en heeft blijk gegeven van een marktvormende voorliefde voor innovatie. De toch al enorme omvang van het bedrijf betekent dat het moeilijker zal zijn om relatieve groei te realiseren in vergelijking met kleinere spelers in de ruimte, maar Amazon onderscheidt zich als een betrouwbare marktleider die een aantrekkelijke risico-beloningsdynamiek biedt voor groei-investeerders.

De online handwerkbeurs - Joe Tenebruso

Etsy (NASDAQ: ETSY)

Als je ooit een persoonlijk, met de hand gemaakt cadeau nodig hebt, is de kans groot dat je uiteindelijk op Etsy.com terechtkomt. Kopers zijn tijdens de pandemie naar de e-commercemarkt gekomen om goederen te vinden die ze nergens anders konden vinden - een trend die de komende jaren waarschijnlijk zal versnellen. Etsy blinkt uit in het verbinden van makers met consumenten. Het aantal actieve verkopers op het platform steeg jaar op jaar met 42% tot bijna 3,7 miljoen in het derde kwartaal, terwijl het aantal kopers met 55% steeg tot 69,6 miljoen. Etsy verdient een kleine vergoeding voor elke transactie. Gezamenlijk kwamen die vergoedingen in het derde kwartaal uit op $ 341,6 miljoen, een stijging van 141% op jaarbasis. Etsy biedt verkopers ook een reeks diensten aan, waarmee het $ 109,9 miljoen heeft gegenereerd, een stijging van 95% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gezichtsmaskers waren een andere belangrijke motor voor Etsy tijdens de COVID-19-crisis. Dit is een segment waarin de verkoop waarschijnlijk zal afnemen. Maar hoewel veel mensen zich het afgelopen jaar hebben aangesloten bij Etsy's marktplaats voor maskers, zullen ze waarschijnlijk blijven vanwege de steeds groeiende selectie handgemaakte producten. De bruto verkoop van koopwaar (GMS) exclusief maskers op Etsy's markt steeg in het derde kwartaal met 93% tot $ 2,2 miljard. Ondanks deze verzengende groei heeft Etsy zojuist het oppervlak van zijn uitbreidingspotentieel op de lange termijn bekrast. Het bedrijf verwacht dat zijn online marktkans tegen 2023 zal groeien tot $ 437 miljard. Nu er nog zoveel groei moet komen, zouden beleggers die vandaag Etsy's aandelen kopen goed beloond moeten worden.

Deze leider geeft vorm aan krachtige trends - Jamal Carnette

MercadoLibre (NASDAQ: MELI)

MercadoLibre wordt vaak 'het Amazonegebied van Latijns-Amerika' genoemd, maar zelfs die verheven aanduiding onderschrijft misschien het ware potentieel ervan. De aandelen hebben het afgelopen jaar in brand gestaan ​​en zijn 160% hoger gestegen omdat de pandemie veel online aankopen heeft doen verschuiven, maar het groeiverhaal op de lange termijn is nog maar net begonnen. Hoewel het misschien alomtegenwoordig lijkt, bevindt de Verenigde Staten zich met 15% van de detailhandelsverkopen, met een internetpenetratie van 90%, nog in de beginfase van de e-commerce. Vergelijk dat eens met twee van MercadoLibre's grootste landen - Brazilië en Mexico - met een internetpenetratiegraad van respectievelijk 70% en 65%. MercadoLibre heeft baat bij een grotere internetpenetratie die leidt tot een verdere acceptatie van e-commerce en het aantal unieke actieve gebruikers in een snel tempo blijft groeien, met een stijging van 92% in het derde kwartaal. Echte geïnteresseerde beleggers zijn echter meer enthousiast over het digitale betalingsplatform Mercado Pago van het bedrijf. Oorspronkelijk bedoeld om betalingen op de MercadoLibre-site te ondersteunen, is het uitgebreid met transacties buiten het platform, zoals supermarkten, en als een mechanisme voor het overmaken van geld van persoon tot persoon. Mercado Pago blijft in een snel tempo groeien, met een totaal betalingsvolume van 161% op een valutaneutrale basis en een volumegroei buiten het platform met 197% tijdens het derde kwartaal. Het komt niet vaak voor dat u bedrijven met twee zeer schaalbare bedrijven tegenkomt, maar dat is wat MercadoLibre heeft met zijn e-commerce marktplaats en digitale betalingsoplossingen. Bovendien hebt u met MercadoLibre meer dan tien jaar drijvende krachten achter groei, aangezien internetpenetratie de e-commerce zal stimuleren en het aantal burgers met en zonder bankrekening de vraag naar zijn digitale betalingsoplossingen zal stimuleren. Misschien is het tijd om MercadoLibre de "Amazon en PayPal van Latijns-Amerika" te noemen.

De Aandeelhouder TV

maart 8, 2021

AEX 8 maart 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

maart 8, 2021

Amerikaans stimuleringsplan voedt sectorrotatie

maart 8, 2021

Herstel AEX | 8 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 7, 2021

Correctie in tech-aandelen nog niet voorbij

Columns

Nieuw
08 mrt 14:29 Redactie

7 ondergewaardeerde aandelen

08 mrt 12:56 Nico Bakker

TA AEX: Randje Ravijn

08 mrt 11:14 Cees Smit

Cees Smit: Timing is everything

08 mrt 07:53 Coinmerce

Meer dan 100 miljoen crypto-gebruikers wereldwijd

06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

Het laatste beursnieuws