AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce woensdag, 27 juli 2022 12:31

Dubai lanceert metaverse project en genereert 40.000 extra banen

De week van 15 tot 22 juli 2022 pakt goed uit voor de cryptomarkt. Zo steeg Ethereum met maar liefst 37%, terwijl Bitcoin met 15% steeg. Andere opvallende winsten waren Avalanche met 30%, THORChain met 32% en Polygon met 38%.

Niet alleen de prijsstijgingen zijn positief. Want er is meer goed nieuws binnen de cryptomarkt. Zo gaf Dubai aan dat het zijn welvarende economie een impuls wil geven door gebruik te maken van de metaverse, en maken twee andere landen belangrijke vorderingen in het gebruik en de regulering van cryptocurrencies. Hieronder lees je het belangrijkste cryptonieuws van deze week.

Dubai lanceert een eigen metaverse project 

Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de kroonprins van Dubai, verklaarde op 18 juli dat het land van plan is metaverse in te zetten om 40.000 virtuele banen en 4 miljard dollar aan extra inkomsten te genereren in de komende vijf jaar. Het doel is om meer blockchain- en metaverse-bedrijven aan te trekken in Dubai. Met de "Dubai Metaverse Strategy" wil de stad in de "top 10 grootste steden in de wereld in termen van virtuele economie" komen te staan.

Volgens de tweet van de kroonprins ontvangt de nationale economie van Dubai momenteel 500 miljoen dollar uit de metaverse- en blockchain-industrie. Daarnaast verklaarde het dat het zal onderzoek doen naar het creëren van metaverse use cases en toepassingen voor de overheid.

UFC-vechter Luana Pinheiro ontvangt salaris in Bitcoin

Luana Pinheiro, een UFC-vechter, zei dat ze had samengewerkt met Bitwage om haar loon in Bitcoin (BTC) te innen. Pinheiro beweerde dat hoewel ze nog steeds fiat geld krijgt van haar sponsors, ze dit onmiddellijk omzet in Bitcoin via Bitwage. De vechter zei dat haar maatje en collega Matheus Nicolau haar overhaalde om te kiezen om betaald te worden in Bitcoin.

Pinheiro benadrukte dat ze graag betaald wordt in BTC en dat ze zich geen zorgen maakt over de volatiliteit van de cryptocurrency. Ze vergelijkt Bitcoin met haar vechttechniek, jiu-jitsu. "Overweeg dit: het kost een persoon vaak 10 tot 15 jaar om een zwarte band in jiu-jitsu te krijgen in Brazilië. Daarom is mijn gewenste tijdsbestek hier op zijn minst zo lang. Ik geef om niets anders, en hoe meer Bitcoin ik kan sparen voor de toekomst tegen een goedkopere prijs, hoe beter.”

De Braziliaanse onthulde verder dat Bitcoin voor haar dient als inflatiehedge, want terwijl de koopkracht van fiat valuta's in de loop der tijd is afgenomen door inflatie, heeft BTC een opwaartse trend vastgehouden ondanks correctieve schommelingen.

Crypto-architectuur van Paraguay bijna voltooid

Een wet die een fiscaal en regelgevend kader biedt voor bedrijven die zich bezighouden met de cryptocurrency, werd donderdag aangenomen door de Paraguayaanse Senaat. De maatregel, die senator Fernando Silva Facetti in juli indiende en die in mei door het Congres werd goedgekeurd, roept op om dienstverleners in de crypto-sector te reguleren. President Mario Abdo Bentez is nog maar één stap verwijderd van de ondertekening van de wet.

De wet richt zich met name op crypto-mining, commercialisering, bemiddeling, uitwisseling, overdracht, bewaring en/of administratie van crypto. Paraguay is daarmee het meest recente land in Latijns-Amerika geworden die crypto accepteert en reguleert. In 2021 maakte El Salvador Bitcoin een wettig betaalmiddel, terwijl ook landen als Brazilië, Argentinië en Panama hun eigen crypto-wetten ontwikkelen.

Andorra keurt Bitcoin en blockchain goed

De acceptatie en regulering van cryptocurrencies vordert nu ook in Andorra aanzienlijk. Een wetgevend kader voor digitaal geld en blockchaintechnologie werd net aangenomen door de kleine Europese natie die is verscholen tussen Frankrijk en Spanje.

De wet bestaat uit twee verschillende elementen. Het eerste is de ontwikkeling van digitale valuta’s, die kunnen worden uitgewisseld binnen een gesloten systeem. Dit zou Andorrese in staat stellen zijn eigen token te ontwerpen.

Het tweede deel van de wet verwijst naar digitale activa als financiële instrumenten en heeft tot doel een kader vast te stellen voor de regulering van de blockchaintechnologie. De Digital Assets Act is een commercieel initiatief dat de ontwikkeling van blockchain- en crypto-gebaseerde bedrijven in Andorra kan ondersteunen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

maart 28, 2023

Pharming: Koers verder omhoog of niet?

maart 28, 2023

Hoge marge en geen concurrentie voor nieuwe medicijn Pharming

maart 28, 2023

Olieprijs en Apple in de lift | 28 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 27, 2023

PROSUS in bodempatroon – 27mrt23

Columns

Nieuw
27 mrt 15:30 Matthias Baccino

Financiële onafhankelijkheid voor iedereen

27 mrt 11:21 Cees Smit

Column: Reserve Bankencrisis

26 mrt 11:54 Nico Inberg

Waar kan koers Pharming heen?

23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

Het laatste beursnieuws