Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Drie winnaars voor 2024

Drie winnaars voor 2024
14 dec 2023 om 17:16

Het jaar is bijna ten einde en daarmee kan de blik bijna op 2024. Het jaar 2023 was een gemixte periode waarin technologie als sector goed presteerde. Volgens sommigen is het daardoor interessant om nu naar andere bedrijven te kijken. Tegelijkertijd kan je hierdoor de constant presterende parels van de aandelenmarkt missen. Hierom maakte Rick Munarriz van The Motley Fool een selectie van drie aandelen die het na 2023 ook goed kunnen doen in 2024. 

 

DraftKings (NASDAQ:DKNG) ISIN:US26142V1052

 

Als je dit jaar op DraftKings hebt gewed, dan heeft de gok geloond. De aandelen van de leider in online weddenschappen en fantasysporten zijn in 2023 meer dan verdrievoudigd. De zaken gingen de afgelopen jaren goed, en dat is te danken aan de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om weddenschappen op sportevenementen officieel te legaliseren in 2018. Het opende de deur voor DraftKings om meer te bieden dan alleen een uitlaatklep voor fantasy football-fans.

 

DraftKings blijft aan populariteit winnen door samenwerkingen aan te gaan met competities en medianetwerken terwijl het een grotere aanwezigheid van sportweddenschappen in meer staten krijgt. Kortom, de tegenwind van regelgevingsrisico’s voor sportweddenschappen is een rugwind geworden. De omzet van DraftKings begon dramatisch te stijgen na de uitspraak van het Hooggerechtshof, maar het bedrijf slaagde er op de een of andere manier in om de omzetgroei te versnellen in 2020, toen de COVID-19 crisis veel live sportevenementen stillegde. De afgelopen vier jaar waren verbazingwekkend, met een jaarlijkse omzetgroei van ten minste 70%.

 

De zaken gaan langzamer. De omzetgroei vertraagde tot 57% in het laatste kwartaal. DraftKings ziet een omzetgroei van 44% tot 50% voor het huidige kwartaal en sluit 2023 af met een omzetstijging van ongeveer 65% voor het hele jaar. Verloren in de vertraging, heeft het bedrijf eigenlijk zijn verwachtingen verhoogd naarmate het jaar vordert. Aan het begin van het jaar voorspelde het bedrijf slechts 33% omzetgroei voor 2023.

 

Aan de andere kant van de resultatenrekening gaat het op de een of andere manier zelfs nog beter. Eén ding dat DraftKings de afgelopen jaren in toom heeft gehouden, vóór de stijging van dit jaar, zijn de grote verliezen. Na drie opeenvolgende jaren van 10-cijferige verliezen, zou het tekort dit jaar gehalveerd moeten worden. Investeren in de uitrol per staat en het werven van klanten is niet goedkoop, maar DraftKings is eindelijk aan het omkeren. Alle 21 grote analisten die het bedrijf volgen, verwachten dat het zijn eerste winstgevende kwartaal als beursgenoteerd bedrijf hier zal boeken in het seizoensgebonden sterke vierde kwartaal.

 

Met maandelijkse unieke betalende klanten die het afgelopen jaar met 40% stegen naar 2,3 miljoen — en gemiddelde inkomsten die daar bovenop met 14% stegen — loonde het niet om tegen DraftKings te wedden in 2023. Het zal waarschijnlijk niet lonen om tegen DraftKings te wedden in 2024.

 

CrowdStrike (NASDAQ:CRWD) ISIN:US22788C1053

Er zijn niet veel zakelijke softwarebedrijven die dit jaar zijn verdubbeld, maar CrowdStrike is hier een opvallende verschijning. De Falcon-lijn van cloudgebaseerde cyberbeveiligingsoplossingen is populair geworden. Zelfs in moeilijke tijden kan een bedrijf het zich niet veroorloven om laks te zijn met het beschermen van de gegevens van zijn bedrijf en zijn klanten.

 

CrowdStrike boekte twee weken geleden weer een geweldige financiële prestatie. De omzet steeg met 34% en de aangepaste winst schoot omhoog met 85%. Het bedrijf heeft in elk van de laatste vier rapporten de winstdoelen van Wall Street met minstens 9% overtroffen. Het bedrijf verhoogde ook zijn verwachtingen, iets wat het dit jaar met elk kwartaal heeft gedaan. Net als DraftKings vertraagt de omzetgroei. Het is echter moeilijk om te verliezen door te investeren in bedrijven die voortdurend “beat and raise” rapporten publiceren.

 

Royal Caribbean (NYSE:RCL) ISIN:LR0008862868

 

Aandelen van cruisemaatschappijen hebben dit jaar een dipje gekend. De aandelen van de twee grootste spelers zijn dit jaar meer dan verdubbeld en het is niet moeilijk om te zien waarom. Geen enkele reissector werd zo hard getroffen door de COVID-19 uitbraak als de cruisemaatschappijen. Ze moesten hun activiteiten veel langer stilleggen dan andere toeristische vervoerders en door hun fiscaal bevoorrechte status om op internationale wateren te varen met schepen onder buitenlandse vlag was het moeilijk om enige vorm van overheidssubsidie te krijgen tijdens de crisis.

 

De cruisemaatschappijen namen schulden op zich en vergrootten hun aandelenaantal, maar de zaken gaan weer goed. De inkomsten stegen met 39% door een explosieve winstgevendheid. Royal Caribbean heeft een trouwe schare fans voor de eersteklas ervaring die het biedt op haar vloot van 64 schepen. De boekingen liggen nu hoger dan in 2019. Het aandeel bereikte deze week opnieuw een hoogtepunt van drie jaar, maar de aandelen zijn goedkoper dan je denkt.

 

Royal Caribbean wordt verhandeld voor slechts 13 keer de verwachte winst voor volgend jaar, en dan hebben we het nog niet eens over het feit dat het bedrijf dit jaar elk kwartaal tweecijferige procenten meer winst heeft geboekt. Royal Caribbean moest door ruwe wateren navigeren om de storm van de pandemie te doorstaan, maar is nu klaar om in 2024 exotische havens aan te doen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.