Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 aandelen die kunnen knallen bij verkiezingsverlies Trump

3 aandelen die kunnen knallen bij verkiezingsverlies Trump
22 sep 2020 om 09:40

Op MotleyFool.com werd aan drie verschillende bijdragers van het platform gevraagd van welke aandelen zij verwachten dat deze flink kunnen gaan stijgen wanneer Joe Biden de aankomende verkiezingen zal winnen van Donald Trump. Ontdek waarom deze drie bedrijven zouden kunnen stijgen als de Democratische kandidaat Joe Biden het Witte Huis inneemt na de verkiezingen.


De Amerikaanse verkiezingen op 3 november zouden een grote verandering kunnen brengen in het het land en nieuwe kansen kunnen creëren voor enkele veelbelovende bedrijven. We vroegen drie Motley Fool-bijdragers om een aandeel te kiezen dat een boost zou kunnen krijgen als Joe Biden dit najaar president Trump verslaat. Lees verder om te zien waarom zij denken dat Baozun (NASDAQ: BZUN), Lumen Technologies (NYSE: LUMN) en NVIDIA (NASDAQ: NVDA) de grote winnaars zouden kunnen worden onder een Biden-administratie.

Het e-commerce-aandeel: Baozun (NASDAQ: BZUN) – door: Keith Noonan

Een hardere houding wat betreft de handel met China is één van de belangrijkste beleidsstandpunten van president Trump geweest. Oplopende spanningen tussen de twee landen resulteerden in een golf van tariefescalaties voorafgaand aan het huidige handelsakkoord, dat nog steeds dreigt uit elkaar te vallen.

Ongeacht aan welke kant van het politieke gangpad u zich bevindt, handelsspanningen met China hebben voor veel bedrijven onzekerheid geworpen. U kunt Baozun tot hen rekenen.
Baozun is een e-commerce software- en serviceprovider die gespecialiseerd is in het helpen van Westerse merken bij het lanceren en uitbreiden in China’s grote en snelgroeiende online retailmarkt. Met de dreiging van tarieven en de mogelijkheid dat tegenstrijdige politieke verhoudingen ervoor zullen zorgen dat Chinese consumenten kiezen voor binnenlandse merken boven Amerikaanse merken, heeft de situatie extra risico’s voor het bedrijf gecreëerd.

Een overwinning van Biden in november betekent niet dat er onmiddellijk een einde komt aan de spanningen tussen de VS en China. De twee belangrijkste economische machten ter wereld hebben op veel fronten uiteenlopende geopolitieke belangen en zijn concurrenten in invloedrijke techcategorieën, waaronder kunstmatige intelligentie en 5G. Het zou echter kunnen leiden tot nauwere betrekkingen tussen de landen.

Ik denk dat Baozun alles heeft wat nodig is om een ​​koploper te zijn, ongeacht wie er in november wint. De Chinese e-commerce is klaar voor groei op de lange termijn en het management heeft aangegeven dat het meer grote binnenlandse merken aan boord van zijn platform zal brengen. De diensten van het bedrijf voor kleine en middelgrote bedrijven hebben ook het potentieel om groei te stimuleren, aangezien de Chinese economie groeit en de omvang van de middenklasse toeneemt. Toch zou een overwinning van Biden waarschijnlijk een positieve katalysator zijn voor het aandeel Baozun.

Een oud bedrijf met een nieuwe naam: Lumen Technologies (NYSE: LUMN) – door: Will Healy

Het vezelbedrijf dat al lang bekend staat als CenturyLink is een bijzaak geworden nu consumenten steeds vaker draadloos omarmen. Bovendien zullen sommige investeerders aannemen dat een draadloze telecom-industrie glasvezelnetwerken overbodig maakt. Niks is minder waar. Het exponentieel hogere aantal 5G-antennes zal in grote mate afhangen van glasvezelnetwerken. Bovendien zal het Internet of Things (IoT) ook sterk afhankelijk zijn van glasvezel om edge computing mogelijk te maken.

Daarnaast is Lumen ook goed gepositioneerd voor een populair Democratisch programmapunt: breedband op het platteland. Lumen, gevestigd in Monroe, Louisiana, heeft zijn netwerk gebruikt om supersnel internet aan te bieden aan sommige landelijke gebieden. Dit zou Joe Biden kunnen helpen, die breedband heeft beloofd voor “elke Amerikaan” in een poging om kiezers op het platteland te bereiken. Biden werkte ook aan het uitbreiden van breedbandtoegang toen hij vice-president was.

Het aandeel presteert sinds 2007 slecht doordat consumenten vaste lijnen en kabeltelevisie hebben laten vallen. Bovendien lijkt de verwachte koers-winstverhouding (P / E) van minder dan acht niet zo goedkoop, gezien de lage winstgroei. Bovendien hebben gemiste deadlines voor SEC-aanmeldingen en een dalend dividend de aandelen ook pijn gedaan.

Maar zelfs het verlaagde jaarlijkse dividend van $ 1,00 per aandeel levert nog steeds iets meer dan 9% op. Met een vrije kasstroom van $ 803 miljoen die de kwartaalkosten van $ 562 miljoen van het dividend overschrijdt, zou de uitbetaling veilig moeten blijven.

Ongeacht wie de verkiezing wint, kunnen de aandelen van Lumen hiervan profiteren als het bedrijf zijn netwerk gebruikt om 5G en IoT te ondersteunen. Als een regering van Biden breedband op het platteland subsidieert, kan Lumen een extra impuls krijgen.

De 5G-enabler: NVIDIA (NASDAQ: NVDA) – door: Joe Tenebruso

Joe Biden wil investeren in Amerika. Eén van zijn aandachtsgebieden is snelle communicatie. Biden wil draadloos breedband uitbreiden naar elke Amerikaan via een versnelde landelijke 5G-uitrol. Dat zou een zegen zijn voor bedrijven als NVIDIA, die kunnen profiteren van een potentiële stijging van de vraag naar 5G-apparatuur.

5G belooft een technologische game-changer te worden. De draadloze technologie van de vijfde generatie maakt razendsnelle internetsnelheden mogelijk. Het kan op zijn beurt helpen om een ​​hele reeks geavanceerde nieuwe technologie in te luiden, zoals zelfrijdende voertuigen, slimme steden en het Internet of Things.

Dat is waar NVIDIA om de hoek komt kijken. De computerchips worden steeds vaker gebruikt voor het aandrijven van autonome voertuigen en edge-computingplatforms, evenals voor de kerninfrastructuur die de 5G-netwerken zelf aandrijft.

De omzet en winst van NVIDIA zullen ongetwijfeld een boost krijgen als Biden in november wint. Maar het zal ook prima blijven doen als Trump president blijft. De omzet van NVIDIA steeg jaar op jaar met 50% tot $ 3,9 miljard in het tweede kwartaal, aangewakkerd door een sterke groei in zijn gaming- en datacenteractiviteiten. De operationele cashflow steeg op zijn beurt met 67% tot bijna $ 1,6 miljard. Zoals je kunt zien, vuurt NVIDIA al op alle cilinders.

NVIDIA bereikte onlangs ook een deal van $ 40 miljard om chipontwerper ARM over te nemen van het Japanse conglomeraat Softbank. Als de fusie wordt goedgekeurd, wordt NVIDIA een nog sterkere kracht in de wereldwijde computerindustrie – en zullen zij de komende jaren meerdere manieren hebben om winst te maken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Nvidia Corp

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.