AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie vrijdag, 27 november 2020 07:30

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

Bij deze drie dividendaandelen kunt u er waarschijnlijk op rekenen dat de dividendenuitkeringen nog lang zullen voortduren. Dat meent Keith Speights van TheMotleyFool in zijn laatste artikel.


Veel beleggers kopen dividendaandelen om één reden: ze willen een betrouwbare inkomstenstroom. Sommige aandelen genereren grotere inkomstenstromen, terwijl andere voor meer betrouwbaarheid zorgen. Als u beide zoekt, bekijk dan deze drie dividendaandelen.

AbbVie (ABBV)

Je zou zomaar kunnen gaan kwijlen door het dividendrendement van AbbVie van bijna 5,2%. U zult ook vrijwel zeker houden van de drugmaker haar dividend track record. AbbVie is een Dividend Aristocraat - een term voor S&P 500-leden die hun dividenden gedurende ten minste 25 opeenvolgende jaren hebben verhoogd. Kan de dreigende intrede van bio-rivalen tot AbbVie's best verkopende medicijn Humira op de Amerikaanse markt een bedreiging vormen voor het dividend van het bedrijf? Ik denk het niet.

Ten eerste zal de verkoop van Humira niet van de ene op de andere dag verdampen wanneer biosimilars in 2023 op de Amerikaanse markt verschijnen. Belangrijker is dat AbbVie nog tal van andere producten heeft om inkomsten te genereren. Rinvoq en Skyrizi lijken waardige opvolgers van Humira te zijn. AbbVie's bloedkankermedicijnen Imbruvica en Venclexta zullen grote winnaars blijven. De overname van Allergan eerder dit jaar leverde het bedrijf verschillende blockbuster-franchises op, waaronder Botox. Bovendien bevat de pijplijn van AbbVie verschillende veelbelovende kandidaten die zijn fortuin op de weg zouden kunnen vergroten. Het is niet waarschijnlijk dat AbbVie een verbluffende omzet- en winstgroei zal realiseren met de komende uitdagingen voor Humira. Toch moeten beleggers nog steeds kunnen rekenen op stevige dividenden van het bedrijf

Brookfield Renewable Partners (BEP)

Brookfield Renewable Partners, aan de andere kant, is het soort aandeel dat geweldige dividenden zou moeten opleveren, samen met een solide omzet- en winstgroei. Het dividendrendement van het bedrijf ligt momenteel ten noorden van 3,4%. Brookfield Renewable heeft zijn distributie de afgelopen twee decennia met gemiddeld 6% per jaar verhoogd. Groei mag geen probleem zijn voor het bedrijf. Brookfield Renewable Partners is een van 's werelds grootste leveranciers van duurzame energie. Het bezit waterkracht-, zonne- en windenergie-installaties op vier continenten. Het bedrijf kan momenteel 18 gigawatt aan hernieuwbare energie opwekken, maar heeft een ontwikkelingspijplijn die de capaciteit zou kunnen verdubbelen. Veel landen hebben agressieve doelstellingen voor CO2-reductie opgesteld, die ten goede komen aan duurzame energiebedrijven zoals Brookfield Renewable. Het helpt ook dat wind- en zonne-energie nu de goedkoopste bronnen voor grootschalige elektriciteitsopwekking zijn, met zelfs lagere kosten dan aardgas. Er is een alternatief voor Brookfield Renewable Partners dat u misschien ook wilt overwegen. Brookfield Renewable Corporation is hetzelfde onderliggende bedrijf, maar is georganiseerd als een traditionele onderneming in plaats van een commanditaire vennootschap (LP). Deze bedrijfsstructuur elimineert enkele belastingkwesties die verband houden met het investeren in een LP.

Innovatieve Industrial Properties (IIP)

Als u een groot dividend plus fantastische groei wilt, kan Innovative Industrial Properties (NYSE: IIPR) precies het ticket zijn. De Medical Cannabis REIT (Real Estate Investment Trust) heeft een dividendrendement van meer dan 3%. Het aandeel is tot nu toe bijna verdubbeld in 2020. IIP heeft een solide inkomstenstroom die wordt gegenereerd door meer dan 60 medicinale cannabis vastgoedlocaties. Het koopt meestal een eigendom van een exploitant van medicinale cannabis en verhuurt het vervolgens terug aan de exploitant. Als REIT moet IIP ten minste 90% van zijn belastbaar inkomen aan aandeelhouders terugbetalen in de vorm van dividenden. Het bedrijf zou zijn solide groei gemakkelijk moeten kunnen volhouden door meer sale-leaseback-transacties uit te voeren. Tot de huurders van IIP behoren een aantal van de grootste Amerikaanse multistate cannabisoperatoren. Het zal niet verbazen als het bedrijf in de nabije toekomst zijn relaties met enkele van deze grote klanten uitbreidt. IIP heeft ook mogelijkheden om uit te breiden naar andere markten. Het bedrijf bezit momenteel eigendommen in 16 staten, maar met de recente Amerikaanse verkiezingen hebben 35 staten nu gestemd om medicinale cannabis te legaliseren. IIP zou in de komende jaren kunnen worden gepositioneerd om een ​​nog groter totaalrendement te behalen dan zowel AbbVie als Brookfield Renewable.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

februari 4, 2023

Dit is waarom de beurs omhoog schoot na de speech van Jerome Powell

februari 3, 2023

Index bullen op stoom – 03feb23

februari 3, 2023

Shell, ING, Meta, Philips, Adyen, BESI, Sligro & Air France-KLM | DeAandeelhouder Podcast Afl. 109

februari 3, 2023

Rivian nekt Amazon en Ford | 3 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
03 feb 11:25 Albert Jellema

Help! Ik wil rente op mijn spaargeld!

02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille