Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

De 615+ beer op het AEX pad

De 615+ beer op het AEX pad
17 jan 2020 om 11:31

Column Nico Bakker: Wat een spanning en sensatie op het dagspeelveld van de AEX index. Enerzijds proberen de bulls de uptrend een nieuwe impuls te geven, anderzijds geven de beren tegengas waarbij zij worden geholpen door een stevige beer op het 615,74 niveau. Maar wie gaat er winnen? Hoe liggen de kaarten er bij?

Uitbraak poging
Al geruime tijd is er sprake van een positieve trendfase, getuige de serie hogere toppen en hogere bodems boven een gestaag opkrullende gemiddelde lijn. In de afgelopen dagen was er echter sprake van een lichte terugval tot aan 605, maar vandaag weten de bulls zich uitstekend te vermannen. Ze voeren de druk op de rode streep flink op, ze willen de lastige beer bij 615+ verjagen om daarmee de weg te effenen voor hogere niveaus richting zo mogelijk de 630 zone. De indicatoren ondersteunen de uitbraak intenties van de stier. Uiteraard een witte candle ruim boven de SMA lijn, swingteller in een +2 stand en de NBTrade Indicator met een klein groen staafje. Hamvraag is natuurlijk ‘Doet ie het of doet ie het niet?’

Doet ie het?
Als ik de objectieve metingen als leidraad neem, dan gaat het de bulls lukken om uit te breken om daarmee de uptrend een nieuwe impuls te geven. Op moment van schrijven is er nog geen overtuigende doorbraak, het is interessant om te zien wat er met de slotkoers vandaag gebeurt. Slot boven 615+ met witte candle is voldoende bevestiging voor een doorbraak. Lukt dit niet, dan dreigt er een dubbel topje.

Anticiperen of reageren
Maar wat doet u als actieve belegger? Gaat u anticiperen op een uitbraak door nu reeds koopposities in te nemen? Of gaat u komende week reageren als de doorbraak een feit is? Ik opteer voor beide opties. Pas Money Management toe door nu reeds wat aankopen te doen en bij een gebleken doorbraak de positie te vergroten. Succes in deze spannende fase!

BNP Paribas AEX Turbo Long
BNP Paribas AEX Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.