Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - donderdag, 10 september 2020 08:30

De 3 meest populaire aandelen in de VS

Zhiyuan Sun van The Motley Fool schreef welke aandelen populair zijn op de Robinhood trading app. Hieronder een overzicht van drie aandelen die erg in trek zijn op de trading app.


Het kopen van aandelen van populaire bedrijven met sterke groeivooruitzichten is altijd een favoriete tactiek geweest van beleggers. Nu kunnen beleggers dit doen met bijna geen commissie door gebruik te maken van een App zoals Robinhood met een vriendelijke gebruikersinterface.

Het platform heeft alleen al in het eerste kwartaal van 2020 maar liefst twee miljoen nieuwe gebruikers toegevoegd, en het heeft een lijst samengesteld van de populairste aandelen die de gebruikers op dit moment kopen. Er staan veel interessante aandelen in die lijst. Hieronder enkele voorbeelden van aandelen die veel gekocht worden op Robinhood.

Apple

Het tweede kwartaal van 2020 was weer een kwartaal met recordverdiensten voor tech gigant Apple (NASDAQ: AAPL). Om te beginnen steeg de omzet van het bedrijf met 11% per jaar tot 59,7 miljard dollar. De omzet voor het segment software en service groeide met 15% tot 13,2 miljard dollar, dankzij de sterke prestaties van Apple News, Apple TV+ en de verkoop in de App Store.

Het bedrijf heeft nu 550 miljoen betaalde abonnees op zijn diensten, een stijging van 35 miljoen sinds Q1 2020. Vorig jaar heeft de App Store van het bedrijf naar schatting 500 miljard dollar bijgedragen aan de wereldwijde e-commerce.

De sterke vraag van de consument heeft ook geleid tot een stijging van de verkoop van Apple's hardware, met een stijging van 22% en een stijging van de verkoop van MacBook-producten met meer dan 30% ten opzichte van vorig jaar. Het hardwaresegment van het bedrijf is goed voor een omzet van 46,5 miljard dollar.

Over het geheel genomen mogen beleggers verwachten dat Apple dit niveau van groei in zijn bedrijf zal handhaven dankzij veel van zijn stimuleringsmaatregelen. Zo heeft het bedrijf onlangs de Apple Card uitgerold, waarmee klanten Apple apparaten kunnen kopen tegen 0% rente.

Bovendien is Apple ook stevig winstgevend met een brutomarge van 38% en een winst van 11,3 miljard dollar per kwartaal, een verbetering van 18% ten opzichte van vorig jaar. Als dat nog niet genoeg is, heeft het bedrijf ook meer dan 193 miljard dollar in contanten op de balans staan, wat meer dan genoeg is om de 113 miljard dollar aan langetermijnschuld te compenseren.

American Airlines

De volgende op onze lijst is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van de Verenigde Staten. In juni 2020 zag American Airlines (NASDAQ: AAL) een aanzienlijke opleving van haar activiteiten, toen meer en meer reizigers hun vertrouwen in het luchtvervoer herwonnen. De gedeeltelijke opheffing van lockdown maatregelen heeft ook geholpen bij het herstel van het bedrijf.

In juni stegen de inkomsten per beschikbare stoel (RASM) tot 0.12$ in twee vlieghubs, Dallas en Charlotte. Dat is bijna op gelijke voet met de $0.14 RASM die de luchtvaartmaatschappij vorig jaar heeft erkend. De twee vlieghubs zijn goed voor bijna 60% van de omzet van American Airlines.

Het bedrijf vloog bijna twee keer zo veel als concurrerende luchtvaartmaatschappijen in termen van vluchtschema’s ten opzichte van concurrenten. Terwijl de luchtvaartmaatschappij 100 miljoen dollar in contanten per dag verbrandde in April, is het management agressief kosten gaan reduceren door het elimineren van onrendabele routes en het verminderen van het aantal vliegtuigen. In juni is de cash burn van American Airlines per dag gedaald tot 30 miljoen dollar.

Volgend jaar verwacht het management dat het bedrijf het break-evenpoint zal bereiken wat betreft de dagelijkse geldstroom. Bovendien zal de omzet van het bedrijf waarschijnlijk een aanzienlijke opleving zien, aangezien een coronavirusvaccin al in oktober beschikbaar kan zijn, waardoor het vertrouwen van de consument in het luchtvervoer weer aanzienlijk zal worden hersteld. Houd er rekening mee dat dit bedrijf in de afgelopen zes maanden 10 miljard dollar aan inkomsten heeft gegenereerd, maar nog steeds een marktkapitalisatie van slechts 7 miljard dollar heeft.

Inovio Pharmaceuticals

Over een coronavirusvaccin gesproken, Inovio Pharmaceuticals (NASDAQ: INO) heeft precies de juiste kandidaat, genaamd INO-4800, in de pijplijn. INO-4800 is een DNA-vaccin en in fase 1 van de klinische studies ontwikkelde de overgrote meerderheid van de deelnemers die INO-4800 kregen, neutraliserende antilichamen en T-cell-reacties tegen het coronavirus.

Neutraliserende antilichamen zijn kleine eiwitten die de specifieke componenten van een ziekteverwekker herkennen en voorkomen dat deze gezonde cellen binnendringt. T-cellen herkennen met virussen geïnfecteerde cellen en vertellen deze cellen dat ze zichzelf moeten vernietigen, zodat het virus zich niet door het hele lichaam kan verspreiden. In tegenstelling tot antilichamen, die slechts weken na de dosering kunnen verdwijnen, kunnen T-cellen maanden of jaren lang herinneringen aan ziekteverwekkers vormen.

Het experimentele vaccin zal tegen het einde van het jaar naar fase 2 gaan. Hoewel de gegevens van het vaccin er fatsoenlijk uitzien, is het van cruciaal belang op te merken dat Inovio in een juridische strijd verwikkeld is met de contractfabrikant, die beweert dat Inovio zijn technologie heeft gestolen. Als gevolg hiervan zal het bedrijf misschien niet in staat zijn om 100 miljoen doses INO-4800 te leveren tegen 2021, zoals het heeft voorspeld in de winstcijfers van het tweede kwartaal van 2020. Desalniettemin, als het vaccin succesvol is in de klinische studies en het fabricageconflict wordt opgelost, zou INO-4800 voldoende inkomsten kunnen genereren. Zelfs bij 20 dollar per dosis komt dat neer op 200 miljoen dollar omzet per 10 miljoen doses (genoeg voor 5 miljoen mensen). Op dit moment heeft Inovio slechts een marktkapitalisatie van $1,65 miljard. Beleggers die op zoek zijn naar biotech-aandelen met een hoog risico en een hoog beloningsprofiel, kunnen Inovio aan hun watchlist toevoegen.

De Aandeelhouder TV

oktober 29, 2020

AEX 29 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Markets

oktober 29, 2020

De zin en onzin van Bitcoin – #Beursspel2020

oktober 29, 2020

RD pompt dividend op | 29 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 28, 2020

AEX 28 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
29 okt 08:09 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM – China’s comeback na de COVID klap

28 okt 09:39 Bas Heijink

TA AEX: Verdere verzwakkingen

28 okt 09:24 Marco Knulst

Allesweters en twijfelaars

27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

Het laatste beursnieuws