AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie donderdag, 17 december 2020 17:00

De 12 beste aandelen voor rendement in 2021

Elk van deze aandelen kan een uitstekend rendement opleveren en uw portefeuille een boost geven in het nieuwe jaar. Will Ashworth van Investorplace.com heeft 12 aandelentips voor u die volgens hem rendement gaan opleveren in 2021.


In juli heb ik zeven van de beste aandelen aanbevolen om voor 2021 en daarna te kopen. Als groep hebben ze het de afgelopen drie maanden heel goed gedaan. Zo werd Livongo Health op 30 oktober overgenomen door Teladoc Health voor $ 11,33 per aandeel in contanten en 0,592 keer de aandelen in Teladoc. Maar op zoek naar een kleine draai aan mijn aandelenselectieproces, heb ik besloten dat deze lijst gebaseerd zal zijn op de eerste letter van alle 12 maanden. Dat betekent dat mijn aandelenselectie voor januari een bedrijfsnaam zal hebben die begint met J, dan een F voor februari, enzovoort. Alle 12 zullen ook een marktkapitalisatie hebben van $ 2 miljard of meer en een positieve vrije kasstroom voor de volgende 12 maanden. Volgend jaar rond deze tijd ben ik ervan overtuigd dat mijn keuzes over het algemeen niet zullen teleurstellen. Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn mijn 12 beste aandelen voor een gloednieuw jaar:

Hieronder de uitleg bij deze aandelen:

Johnson & Johnson (NYSE:JNJ)

Johnson & Johnson vertegenwoordigt de maand januari op mijn lijst met beste aandelen om te kopen voor 2021. Op dit moment heeft het een soort zijwaarts jaar op de markten. Het totale rendement voor het hele jaar (YTD) tot en met 4 december is slechts 2,6%. Op basis van een resterende vrije kasstroom van 12 maanden (FCF) van $ 18,3 miljard en een huidige ondernemingswaarde (EV) van meer dan $ 399 miljard, is het FCF-rendement van JNJ een redelijke 4,7%. Het is misschien geen waardegebied - ik beschouw alles boven de 8% als goedkoop - maar het is best goed. Zoals InvestorPlace-collega Faisal Humayun onlangs zei, heeft het aandeel JNJ een uitstekend productaanbod. “Vanuit zakelijk oogpunt biedt het bedrijf een gediversifieerde blootstelling aan de segmenten consumentengezondheid, farmaceutica en medische apparatuur. De groei van het farmaceutische segment van het bedrijf voor het derde kwartaal van 2020 was indrukwekkend en de meeste therapeutische gebieden leverden sterke cijfers op. " Om nog maar te zwijgen, JNJ zit nog steeds erg in de Covid-19-vaccinrace. Dat suggereert dat 2021 een doorbraakjaar zou kunnen worden voor deze Dividend Aristocraat.

Fidelity National Information Services (NYSE:FIS)

De volgende op mijn lijst met beste aandelen om te kopen is Fidelity National Information Services, die de maand februari vertegenwoordigt. Deze betalingsverwerker heeft een teleurstellend jaar achter de rug in vergelijking met de Amerikaanse markten als geheel. Momenteel heeft FIS-aandelen een YTD-totaalrendement van iets meer dan 7%, ongeveer de helft van het marktrendement in 2020. Op basis van een resterende vrije kasstroom van 12 maanden van $ 2,57 miljard en een ondernemingswaarde van $ 109,75 miljard, is het FCF-rendement van Fidelity National met 3,8% echter zeer behoorlijk. U zult niet veel commentaar van investeerders van InvestorPlace over dit aandeel vinden, ondanks het feit dat het een rol speelt in de technologische kant van de financiële dienstverlening. Op 19 november maakte het in Florida gevestigde bedrijf echter bekend dat het voor het zesde opeenvolgende jaar de eerste plaats behaalde in een ranglijst van 100 toonaangevende leveranciers van risico- en compliancetechnologie. Bovendien, hoewel Covid-19 de snelheid waarmee FIS transacties kan verwerken heeft vertraagd, is het er nog steeds in geslaagd om in het derde kwartaal een organische omzetgroei van 1% te genereren tot ongeveer $ 3,2 miljard. Het bedrijf verhoogde ook het gecorrigeerde nettoresultaat met 18% tot $ 887 miljoen.

McDonald’s (NYSE:MCD)

Om maart voor het komende jaar te vertegenwoordigen, heb ik de gouden bogen van McDonalds-aandelen uitgekozen. Net als veel van de namen op deze lijst, heeft McDonald's een prima jaar, met een stijging van 7,11% YTD vandaag. Dat is beter dan veel van zijn restaurantgenoten, maar het loopt achter op de Amerikaanse markten als geheel. Dankzij de stopzettingen van Covid-19 is de achterblijvende vrije cashflow van McDonald's over 12 maanden lang niet zo sterk als gewoonlijk, nu op $ 4,25 miljard. Momenteel heeft de marktleider een FCF-opbrengst van 2,7% op basis van een ondernemingswaarde van ongeveer $ 205 miljard. Ondanks dat McDonald's actief is in een van de zwaarst getroffen industrieën, blijft het verder kijken dan het nieuwe coronavirus en voortdurend manieren vinden om zijn bedrijf te transformeren zonder de kernklant van streek te maken. Zo gaf het bedrijf onlangs Beyond Meat de koude schouder door aan te kondigen dat het in 2021 een reeks vleesloze alternatieven zou testen, waaronder de McPlant-burger. Interessant is dat - ondanks de ontwikkeling van de plantaardige burger met de input van Beyond Meat - het fastfoodbedrijf besloot zijn eigen weg te gaan. De beslissing om op zichzelf te gaan was het resultaat van twee redenen. Ten eerste wilde MCD zijn vleesminnende klanten niet vervreemden. Ten tweede is het geen fan van het verhuren van licentiehouders en andere merken in huis. Beyond Meat zou zeker wat glans van de Golden Arches hebben gehaald. McDonald's heeft het moeilijk gehad, maar het kaatst altijd terug. Dat maakt het een van de beste aandelen om te kopen voor het komende jaar.

Adobe (NASDAQ:ADBE)

Adobe, het brein achter de pdf en nog veel meer, is mijn keuze voor de maand april. Het heeft op dit moment een uitstekend jaar op de markten, met een totaal rendement op jaarbasis van meer dan 47%. Dat is aanzienlijk beter dan zowel zijn softwareleden als de Amerikaanse markten als geheel, waardoor het een van de beste aandelen is om op dit moment te kopen. De resterende vrije cashflow van Adobe over een periode van 12 maanden is $ 4,9 miljard, terwijl de bedrijfswaarde bijna $ 232 miljard is voor een FCF-opbrengst van 2,1%. Zowel de ondernemingswaarde als de EV-EBITDA-multiple zijn ook dramatisch gestegen in de afgelopen vijf jaar. In 2016 had het bedrijf een ondernemingswaarde van $ 48 miljard en een EV-EBITDA van 26,1. Momenteel heeft het aandeel een EV-EBITDA-veelvoud van 48,3. Begin februari zei ik dat de aandelen van ADBE in 2020 vrijwel zeker $ 400 zouden bedragen. Dat deed het en nog wat. Vooruitkijkend denk ik dat het bijna zeker is om $ 500 - misschien $ 600 - te halen in 2021.

MercadoLibre (NASDAQ:MELI)

MercadoLibre wordt ook wel de Amazone van Latijns-Amerika genoemd, hoewel het meer lijkt op Alibaba. Voor mijn lijst met beste aandelen die ik in 2021 kan kopen, vertegenwoordigt dit de maand mei. Momenteel beleeft het aandeel MELI een fantastisch jaar op de markten met een totaal rendement op het totale YTD van meer dan 170%. Net als Adobe doet MercadoLibre het veel beter dan zowel zijn internetretailers als de Amerikaanse markten als geheel. De resterende vrije cashflow van dit bedrijf over 12 maanden is $ 810 miljoen, terwijl de ondernemingswaarde bijna $ 76 miljard is voor een FCF-opbrengst van 1,1%. Hoewel dat misschien laag lijkt, is de vrije cashflow van MercadoLibre nog nooit zo hoog geweest. Evenzo staan ​​de inkomsten ervan in brand en groeien ze als onkruid. Trouw aan de Amazon-vergelijking, zal deze naam de komende jaren waarschijnlijk ook een exponentiële groei in zijn vrije cashflow meemaken. Ik ben al een fan van het bedrijf sinds 2013, toen het rond de $ 120 handelde. Destijds voerde ik aan dat het een dominante positie had in de Latijns-Amerikaanse e-commerce en dat het aandeel daarvan zou profiteren. Terwijl ik dit schrijf, zijn de aandelen geprijsd rond $ 1.555 en stijgen ze hoger in 2021.

Johnson Controls (NYSE:JCI)

Er zijn niet veel geweldige bedrijven met een J als eerste letter in hun naam. Er zijn er nog minder met een sterke vrije cashflow. Niettemin vertegenwoordigt Johnson Controls de maand juni op mijn lijst met beste aandelen om te kopen. Interessant is dat, hoewel het over het algemeen alleen overeenkomt met de YTD-prestaties van de Amerikaanse markten als geheel, het JCI-aandeel het in 2020 beter doet dan het in enige tijd heeft gedaan. In de afgelopen vijf jaar heeft het een jaarlijks totaalrendement voor aandeelhouders van ongeveer 9,1% opgeleverd, ruim onder de markten. Met een stijging van bijna 14% in de afgelopen drie maanden lijkt het bedrijf snelheid te winnen richting 2021. Begin november maakte Johnson Controls ook zijn resultaten over het vierde kwartaal bekend, die uitstekend waren ondanks de uitdagende zakelijke omgeving. In het boekjaar 2020 had het een omzet van $ 22,3 miljard en een nettowinst van $ 1,69 miljard, vlak tegen een jaar eerder. Dat is niet slecht voor een bedrijf dat producten vervaardigt, installeert en onderhoudt die zijn ontworpen voor kantoren, industriële eigendommen en andere soorten commercieel onroerend goed, die allemaal zijn getroffen door de pandemie. De achterblijvende vrije kasstroom van Johnson Controls over 12 maanden bedraagt ​​bijna $ 1,8 miljard, terwijl de ondernemingswaarde ongeveer $ 39 miljard is voor een FCF-opbrengst van 5,3%. Ik zie JCI als een mooi aandeel voor risicomijdende beleggers die ook van een beetje dividendinkomsten houden - het dividendrendement is momenteel 2,27%.

Jeld-Wen Holding (NYSE:JELD)

Het JELD-aandeel is verreweg de kleinste van de 12 namen op deze lijst en heeft een marktkapitalisatie van $ 2,42 miljard. Deze maker van ramen en deuren vertegenwoordigt de maand juli op mijn lijst met beste aandelen om te kopen. Eind januari 2017 ging Jeld-Wen naar de beurs voor $ 23 per aandeel. Maar nu - als u tijdens de beursgang aandelen heeft gekocht en nog steeds bezit - heeft u bijna geen geld verdiend met uw investering. Year-to-date heeft het een totaal rendement van slechts 2,7%, ruim onder het hoge rendement van zijn branchegenoten in de bouwproducten en uitrustingsindustrie. Die aandelen hebben vooral geprofiteerd van Covid-19. De resterende vrije kasstroom van het bedrijf over 12 maanden is $ 250 miljoen, terwijl de ondernemingswaarde $ 3,8 miljard is voor een FCF-opbrengst van 11,3%. Op 3 november rapporteerde het bedrijf echter resultaten over het derde kwartaal die beter waren dan de verwachtingen van analisten. Op de bovenste regel was de omzet $ 1,11 miljard, $ 2 miljoen hoger dan de consensusschatting. Het komt erop neer dat het de winst per aandeel had aangepast van 52 cent, acht cent hoger dan de verwachtingen van analisten. President en CEO Gary Michel zei het volgende: "De focus van consumenten op hun huis, in combinatie met onze strategie om winstgevend marktaandeel te leveren bij belangrijke klanten, zorgt voor een toenemende vraag naar producten voor zowel woningnieuwbouw als reparatie- en verbouwingskanalen." Omdat de focus in 2021 op huizen blijft liggen, verwacht ik dat Jeld-Wen uit zijn funk springt en het goed doet.

Apple (NASDAQ:AAPL)

Voor augustus is de beroemde maker van de iPhone de volgende keuze uit deze lijst. Als er echter een maand zou zijn die begint met de letter B, zou ik Berkshire Hathaway aanbevelen omdat het een veel betere waarde biedt en toevallig bijna 965 miljoen aandelen van AAPL-aandelen bezit . Het totale rendement op jaarbasis van Apple is meer dan 66%, wat nogal gewoon klinkt, gezien het totale rendement van bijna 30% op jaarbasis over de afgelopen 15 jaar. Ik zou het elke dag van de week innemen. Wat betreft vrije cashflow en bedrijfswaarde, deze bedragen respectievelijk bijna $ 73,4 miljard en $ 2,1 biljoen. Dat is een FCF-opbrengst van 3,5%, een uitstekende waardering voor een van 's werelds grootste beursgenoteerde bedrijven. Simpel gezegd, Apple is zoveel meer geworden dan een maker van smartphones. Volgens AppleInsider.com is Apple's nieuwe "M1-uitgeruste Mac mini" na slechts twee weken beschikbaarheid gestegen naar de nummer één positie op de Japanse markt voor desktopcomputers. Verder heeft Apple nu een marktaandeel van 27% in Japan, tegen ongeveer 13% een jaar eerder. Dus ik denk niet dat je op de lange termijn fout kunt gaan als je Apple bezit. Het is duidelijk dat het een van de beste aandelen is om het komende jaar te kopen.

SVB Financial (NASDAQ:SIVB)

Vervolgens is de maand september mijn favoriete Amerikaanse bank. SVB Financial is de houdstermaatschappij die Silicon Valley Bank exploiteert, de in Santa Clara gevestigde financiële instelling die zich richt op ondernemers en innovators. Op dit moment heeft het een geweldig jaar in vergelijking met collega's in het regionale bankwezen. Terwijl de aandelen van SIVB bijna 43% gestegen zijn, zijn de meeste van zijn tegenhangers gedaald. Het laat ook de Amerikaanse markten in het stof achter. Dat gezegd hebbende, zal ik niet de moeite nemen om de vrije cashflow voor deze naam op te merken, omdat deze niet zinvol is voor bankinstellingen. In plaats daarvan is de balans het belangrijkst. SIVB rapporteerde resultaten over het derde kwartaal van 2020, inclusief een winst per aandeel van $ 8,47, bijna het dubbele van de $ 4,42 per aandeel van het jaar ervoor. De president en CEO van SVB Financial, Greg Becker, merkte op: “We hadden een uitzonderlijk kwartaal gedreven door een uitstekende balansgroei, hogere inkomsten uit kernvergoedingen, sterke inkomsten uit investeringsbankieren, solide kredieten resulterend in een vermindering van reserves en buitensporige vermogenswinsten gerelateerd aan de IPO-activiteit van klanten […] Deze resultaten weerspiegelen de veerkracht van onze markten en ons vermogen om effectief te presteren. " SIVB stond op mijn lijst in 2013 van de vijf beste aandelen om te kopen voor de komende 20 jaar, daarboven bij Amazon. Ik denk dat je het aan jezelf verschuldigd bent om het in 2021 te bekijken.

Otis Worldwide (NYSE:OTIS)

Begin april werd dit liftbedrijf afgesplitst van United Technologies, dat fuseerde met Raytheon om een ​​van 's werelds grootste luchtvaart- en defensiebedrijven te worden. Hoewel het tot april geen volledig trackrecord van 12 maanden zal hebben, is deze vertegenwoordiger voor de maand oktober met 43,5% YTD gestegen, wat suggereert dat 2021 een uitstekende prestatie zou kunnen leveren. In de volgende 12 maanden heeft Otis een vrije cashflow van $ 1,47 miljard en een ondernemingswaarde van ongeveer $ 33 miljard. Dat zorgt voor een FCF-opbrengst van 5,2%, dus het is redelijk geprijsd. Bovendien tonen de resultaten van het bedrijf over het derde kwartaal aan dat het zijn mannetje staat tijdens de pandemie. De organische omzet daalde met 1,2% in het derde kwartaal van 2020 tot $ 3,3 miljard, terwijl de bedrijfswinst met 7% groeide op een aangepaste niet-GAAP-basis. Ook stegen de bedrijfsmarges met 120 basispunten tot 15,4%. In november maakte de in Toronto gevestigde portfoliomanager Christine Poole van OTIS-aandelen een van haar drie topkeuzes op de marktoproep van BNN Bloomberg, wat suggereert dat het door haar wereldwijde marktaandeel in liften van 17% een uitstekende langetermijninvestering is met een uitstekende balans tussen verkoop en service. , respectievelijk 57% en 43%. Dat maakt het deze lijst met beste aandelen om te kopen voor 2021 waardig. Kun je zeggen dat er terugkerende inkomsten zijn?

NextEra Energy (NYSE:NEE)

Onlangs heb ik dit in Florida gevestigde nutsbedrijf aanbevolen vanwege zijn activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie, NextEra Energy Resources, die bijna 40% van de totale inkomsten genereert. Ik beweer dat NEE-aandelen een van de beste aandelen is om te kopen voor 2021, wat de maand november op deze lijst vertegenwoordigt. NEE-aandelen zijn iets moois als consistent rendement jouw ding is. YTD, het is ongeveer 20% gestegen. In de afgelopen drie-, vijf- en tienjarige perioden heeft het een totaalrendement op jaarbasis van respectievelijk 25,1%, 26,8% en 20,5% behaald. Laten we zeggen dat het zijn collega's verplettert in al die periodes. De vrije kasstroom van NextEra in de volgende 12 maanden is $ 2,1 miljard, terwijl de ondernemingswaarde $ 190 miljard is, voor een FCF-opbrengst van -3,2%. Het is dus zeker niet goedkoop. Maar Mark Hake van InvestorPlace maakte op 25 november een interessante observatie toen hij suggereerde dat NextEra een ander hulpprogramma zou kopen met zijn sterke aandelenkoers. Zoals Hake zou beamen, is dat Capital Allocation 101. NextEra maakte toenadering tot Duke Energy en Evergy. Beiden wezen de aanbiedingen af. Ik weet echter zeker dat er snel genoeg iets uit zal schudden. Zoals Hake zei, kan een bod komen met meer geld. Wat ik zeker weet, is dat NextEra een van de best beheerde hulpprogramma's van Noord-Amerika is.

Dollar General (NYSE:DG

De laatste maand van het jaar wordt vertegenwoordigd door Dollar General, de kortingsketen voor dollarwinkels met 17.000 locaties in 46 staten. Het heeft weer een sterk jaar achter de rug, met een stijging van bijna 37% YTD. Combineer dat met een 10-jaars geannualiseerd totaalrendement van 20,8%, en je hebt een geweldige investering op lange termijn. Wat betreft de resterende vrije kasstroom van 12 maanden, het heeft $ 3,1 miljard, samen met een ondernemingswaarde van bijna $ 64 miljard. Op dit moment is het FCF-rendement 5,9%. Op 14 november kondigde het bedrijf de opening aan van zijn 17.000ste winkel in Fountain, Colorado. Als een mooi gebaar naar de gemeenschap schonk Dollar General $ 17.000 aan een van de plaatselijke scholen. In het persbericht van het bedrijf dat de gelegenheid aankondigde, zei CEO Todd Vasos: "Sinds onze oprichting meer dan 80 jaar geleden, zijn we ons blijven concentreren op het helpen van klanten om tijd en geld te besparen." In mijn boek is het helpen van klanten om tijd en geld te besparen de kenmerken van elk succesvol bedrijf. In november heb ik Dollar General ook aanbevolen als een van de drie aandelen met relatieve waarden vergeleken met Nio, de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen. En hoewel ik Nio op de lange termijn leuk vind, is het geen naam om voor de korte termijn tegen huidige prijzen te kopen. DG-aandelen zijn veel nuchter. Zolang werkende mensen geld moeten besparen, blijven de zaken van Dollar General een solide gok. Dat maakt het op zijn beurt een van de beste aandelen om te kopen in de onzekerheid van 2021.

De Aandeelhouder TV

oktober 6, 2022

GOUD verliest glans – 05okt22

oktober 6, 2022

EURODOLLAR onderuit – 06okt22

oktober 6, 2022

Bear market nog niet voorbij

oktober 6, 2022

Ontvang 3 maanden GRATIS DeAandeelhouder Premium

Columns

Nieuw
06 okt 13:17 Redactie

ETF v/d Week: Britse index

06 okt 09:35 Nico Inberg

Netflix-serie Gamestop: It can happen again

05 okt 07:13 Van Eck

Drie redenen om beleggingen vast te houden

04 okt 14:24 Nico Inberg

Houd moed: alles wordt (langzaam) goedkoper

04 okt 12:17 Redactie

Saxo: Winter is coming