Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - dinsdag, 22 oktober 2019 10:00

De 10 Grootste Robotics Aandelen

Laten we eens goed kijken naar de grootste robotica-aandelen die beschikbaar zijn voor uw beleggingsportefeuille en waarom u deze verschillende bedrijven wat meer aandacht zou moeten geven.


Als u al hebt gekeken naar hoe en waarom te investeren in robotica-aandelen, dan is dit misschien een goed moment om meer te weten te komen over de grootste robotica-aandelen op de markt. Hun omvang is een goede indicatie dat investeerders geïnteresseerd zijn in het kopen van wat ze te bieden hebben. Laten we ze eens bekijken.

De 10 grootste robotica aandelen

Bij het uitwerken van de grootste 10 robotica stockkeuzes komen al snel enkele ideeën naar voren. Zo betekent de aankoop van de mainstream robotica-automatiseringsaandelen bijvoorbeeld meestal het nemen van specifieke geografische en industriële risico's, namelijk de auto- en consumentenelektronica-industrie en een zware blootstelling aan Azië/China. Dat is prima als u dat wilt, maar u zult buiten de gebaande paden moeten denken om het te vermijden. De lijst van robotica aandelen in dit artikel is bedoeld om u daarbij te helpen.

De lijst bevat een mix van pure-play (een bedrijf dat zich op een product of segment focust)robotica bedrijven en automatiseringsbedrijven, maar in werkelijkheid is robotica slechts een deelverzameling van fabrieksautomatisering. Dat is logisch als je er rekening mee houdt dat de International Organisation for Standardisation (ISO) een robot definieert als "een automatisch gestuurde, herprogrammeerbare, multifunctionele manipulator, programmeerbaar in drie of meer assen, die in industriële automatiseringstoepassingen kan worden vastgezet of mobiel kan zijn".

Daarnaast zijn sommige van deze bedrijven ook actief op de markt van de procesautomatisering. Dat betekent eenvoudigweg robotica, processen en gereedschappen die de automatische besturing van grondstoffen verzorgen (bijvoorbeeld olie en gas, chemicaliën en water).

Hoe de lijst van toonaangevende robotica bedrijven is samengesteld

Aangezien het onmogelijk is om pure-play robotica bedrijven te vinden, is de volgende lijst niet puur op basis van marktkapitalisatie samengesteld. In plaats daarvan, bestaat het uit de grootste bedrijven door market cap - wat betekent dat de waarde van de beursnotering - binnen een specifiek robotica thema. Yaskawa, Fanuc en ABB zijn bijvoorbeeld de grootste spelers in de industriële robotica.

Naast ABB zijn Siemens en Rockwell de belangrijkste spelers op het nauw verwante gebied van automatisering. Cognex is het grootste bedrijf binnen haar machinevisie niche en KION is het grootste supply chain automatiseringsbedrijf. Intuitive Surgical en iRobot hebben een pioniersvoordeel in hun marktniches en domineren deze.

Kortom, al deze bedrijven staan op hun specifieke marktgebieden op nummer 1 of 2 en vormen samen de top 10 in het kader van dit artikel.

CompanyCountryCompany Description
1. Yaskawa (OTC:YASKY)JapanToonaangevend robotica en automatiseringsbedrijf met een goede exposure aan China/Verre Oosten-productie
2. Fanuc (OTC:FANUY)JapanToonaangevend robotica bedrijf met een goede blootstelling aan China / Verre Oosten productie
3. ABB (NYSE:ABB)Zwitserland en ZwedenGroot robotica, elektrificatieproducten en industrieel automatiseringsbedrijf
4. Siemens (OTC:SIEGY)DuitslandGroot industrieel conglomeraat dat zijn focus verlegt naar automatisering en slimme fabrieksoplossingen.
5. Rockwell Automation (NYSE:ROK)VSHet toonaangevende Amerikaanse industriële automatiseringsbedrijf met een snel groeiend industrieel internet van de dingen in de VS
6. Cognex (NASDAQ:CGNX)VSToonaangevend machinebedrijf van wereldklasse
7. Zebra Technologies (NASDAQ:ZBRA)VSScanners, mobiele computers en barcodelezers die ondersteuning bieden aan slimme robotica/automatisering.
8. KION Group (OTC:KIGRY)DuitslandFabrikant van vorkheftrucks en toonaangevend magazijnautomatiseringsbedrijf
9. Intuitive Surgical (NASDAQ:ISRG)VSFabrikant van het marktleidende da Vinci-robotchirurgiesysteem
10. iRobot (NASDAQ:IRBT)VSConsumentenrobotbedrijf dat de markt voor robotstofzuigers domineert

1. Yaskawa en 2. Fanuc: De Japanse robotica opties

Vier bedrijven domineren de algemene industriële robotica markt: Fanuc, Yaskawa, Kuka (OTC: KUKAF) en ABB. Wat meteen opvalt is dat geen van de vier bedrijven gevestigd is in de VS. Kuka is een Duits bedrijf dat nu eigendom is van de Chinese Midea Group, en ABB is een Zwitsers-Zweedse onderneming met een notering in die landen en ook in New York (later meer over ABB).

Het feit dat twee Japanse bedrijven, Fanuc en Yaskawa, marktleiders zijn op het gebied van robotica is een bewijs van het belang van Azië voor de robotica-wereld. Volgens de International Federation of Robotics (IFR) zijn slechts vijf landen goed voor 73% van de wereldwijde vraag naar robots, en drie van hen (China, Japan en Korea zijn goed voor bijna 60% van de wereldwijde vraag) bevinden zich in Azië. Bovendien bevinden zich, zoals blijkt uit onderstaande grafiek, vijf van de top acht in Azië. Let ook op het aandeel van China in de productie in de top acht.

Worldwide supply of industrial robots.

De cijfers in de grafiek weerspiegelen enigszins de geografische verkoopmix bij Fanuc en Yaskawa. Zo genereert Yaskawa bijvoorbeeld ongeveer 60% van zijn industriële robotverkoop vanuit Azië, waarbij China en Japan respectievelijk 24% en 22% bijdragen. Ook komt ongeveer 62% van Fanuc's automatiserings- en robotverkoop uit Aziatische landen (Japan draagt 26% bij en China 17%).

China heeft een grote invloed op de vooruitzichten voor beide bedrijven. Hoewel het land al de grootste markt voor industriële robots is, is de zogenaamde robotdichtheid een stuk lager, wat erop wijst dat er voldoende ruimte is voor groei. De robotdichtheid wordt door de IFR gedefinieerd als het aantal geïnstalleerde robots per 10.000 werknemers in de productie-industrie - een maatstaf voor de geautomatiseerde productie van een land.

Zoals u hieronder kunt zien, blijft China nog steeds achter bij zijn buren en productieconcurrenten, dus er zouden genoeg groeimogelijkheden moeten zijn voor Fanuc en Yaskawa in het land.

Robot density for selected countries.

Eén ding waar investeerders op moeten letten - en dit argument geldt ook voor ABB, Siemens, Cognex en Rockwell Automation - is echter dat de robotica (en in mindere mate de totale markt voor industriële automatisering) wel degelijk met specifieke eindmarkten te maken heeft. Dat is niet goed wanneer die industrieën zich afwijzen. Om dit te illustreren wordt hier een blik geworpen op het aandeel van robots dat wereldwijd tussen 2015 en 2017 door de industrie wordt gebruikt.

Share of industrial robots by industry.

Zoals u kunt zien, maken de automobiel- en elektrische/elektronische industrie ongeveer twee-derde van de vraag uit. Dit is prima, maar investeerders moeten er rekening mee houden dat Fanuc en Yaskawa allebei een omzetdaling met twee cijfers begonnen te melden in 2019, toen de wereldwijde autoproductie negatief werd en de consumentenelektronica (met name de productie van smartphones) te maken kreeg met aanzienlijke tegenwind.

Alles bij elkaar genomen is een investering in Fanuc en Yaskawa echt een investering op de toenemende adoptie van robotica in de opkomende productie-economieën in Azië. Maar potentiële investeerders moeten voorbereid zijn op de volatiliteit vanwege hun afhankelijkheid van de automobielproductie en de elektrische/elektronische industrie.

3. ABB bevindt zich in een herstructureringsmodus

De twee Europese industriële reuzen - ABB en Siemens - hebben veel zaken gemeen. Beiden zijn belangrijke spelers op de markt voor fabrieksautomatisering en procesautomatisering. Ter herinnering: procesautomatisering omvat de geautomatiseerde besturing van grondstoffen. Enkele voorbeelden hiervan zijn onder meer petrochemische raffinage, chemische verwerking en waterzuivering. Bovendien maken de automatiseringsactiviteiten van beide bedrijven slechts deel uit van een groter bedrijf.

Het goede nieuws voor robotica-volgers is echter dat beide bedrijven zich in de toekomst meer gaan richten op industriële automatisering, robotica en slim produceren.

ABB is een bedrijf in transitie. Na jaren van zwakke prestaties en het gevoel dat de prestaties van het bedrijf niet voldeden aan zijn potentieel, besloot het management om actie te ondernemen en zijn ondermaats presterende elektriciteitsnetactiviteiten aan Hitachi te verkopen en verder te gaan door haar oplossingen te digitaliseren en te investeren in samenwerkingsverbanden, zoals die met het industriële engineering softwarebedrijf Dassault Systemes (OTC:DASTY), om zo zogenaamde digitale twin-oplossingen te creëren. In een notendop is een digitale twin een virtuele replica van fysieke activa (bijvoorbeeld een gasturbine of bottelarij), die vervolgens kan worden gesimuleerd om op verschillende manieren te werken en te bepalen wat de meest efficiënte manier is om de fysieke activa te gebruiken. De softwareplatforms van Dassault maken de digitale twin-creatie mogelijk, die vervolgens een toegevoegde waarde moet hebben voor de robotica-automatiseringsoplossingen - waardoor het aanbod van ABB waardevoller wordt voor de klanten.

Bovendien heeft ABB zijn bedrijfssegmenten gereorganiseerd en zijn CEO in 2019 gewijzigd, terwijl het bedrijf besliste om zijn oude matrixbeheerstructuur af te schaffen. Het is duidelijk dat er veel onrust heerst bij ABB, dus investeerders in de aandelen zullen moeten beseffen dat ze een ommekeer in de ontwikkeling van robotica en fabrieksautomatisering aan het maken zijn, net zo goed als dat ze de groei van robotica en fabrieksautomatisering in de hand werken.

4. Siemens is ook bezig met de herstructurering

Ook Siemens, de automatiseringsconcurrent van ABB, heeft haast met de herstructurering. De onderneming heeft een belang van 15% in haar gezondheidszorgactiviteiten, Siemens Healthineers, verkocht en heeft haar aandelen in haar activiteiten op het gebied van hernieuwbare energiebronnen, Siemens Gamesa, naar de beurs gebracht, waardoor zij nog slechts 59% van de aandelen in handen heeft. Ondertussen heeft het management getracht het segment mobiliteit (treinen, locomotieven, rijtuigen en uitrusting) te fuseren met Alstom. Bovendien zal Siemens haar gas- en elektriciteitsactiviteiten verzelfstandigen en fuseren met Siemens Gamesa.

Alles wijst op een bedrijf en een investering die zich meer en meer richt op twee segmenten: digitale industrieën (fabrieksautomatisering, motion control, procesautomatisering en industriële software) en slimme infrastructuur (slimme gebouwoplossingen en netdistributiesystemen).

Kortom, Siemens wordt steeds meer een automatiseringsspel. Net zoals bij ABB ligt de focus op het ontwikkelen van slimme digitale oplossingen in lijn met de ontwikkeling van "Industry 4.0.". Ter referentie: de eerste industriële revolutie bestond uit het gebruik van stoom en elektriciteit, de tweede uit het gebruik van elektrificatie en de derde uit computers en automatisering. Industry 4.0 maakt gebruik van web-enabled devices en het Industrial Internet of Things (IIoT) om slimme fabrieken te creëren die kunnen worden bewaakt, bestuurd en iteratief aangepast door een besturingssysteem.

Een investering in Siemens is dus een investering in een industrieel conglomeraat dat zich langzaam aan het transformeren is tot een bedrijf dat zich richt op automatisering en de software die nodig is om het te laten draaien. ABB is nu al een veel gerichter robotica en automatiseringsbedrijf, maar het is alleen de moeite waard om aandelen aan te kopen als u denkt dat het management het bedrijf zal ombuigen zoals verwacht.

5. Rockwell Automation

Rockwell Automation is het toonaangevende Amerikaanse bedrijf op de lijst met robotica-aandelen en ook het meest gerichte automatiseringsspel. Het is aantoonbaar het meest interessante strategische pluspunt in de sector. Procesautomatiseringsgerichte collega Emerson Electric (NYSE:EMR) probeerde het bedrijf in 2017 over te nemen. Het idee was om de fabrieksautomatiseringsoplossingen van Rockwell toe te voegen aan de kracht van Emerson op het gebied van procesautomatisering en een de facto Amerikaanse kampioen te worden.

Door het overnamebod af te wijzen, besloot Rockwell haar eigen toekomst te smeden en zich te richten op fabrieksautomatisering en de uitbreiding van haar zogenaamde connected enterprise - eigenlijk alleen Rockwell's manier van praten over slimme productie (Industry 4.0-oplossingen). De omzet van het bedrijf bedroeg in 2018 ongeveer 300 miljoen dollar (ongeveer 4,5% van de totale omzet) en het management verwacht dat het bedrijf de komende vier jaar met dubbele cijfers zal groeien en meer dan het dubbele zal bedragen.

De langetermijnvooruitzichten van Rockwell zien er uitstekend uit, maar investeerders zullen bereid moeten zijn te accepteren dat het verkooptraject van het bedrijf zal schommelen in lijn met de economie. Zoals u kunt zien in onderstaande grafiek over de verkooptrends in het decennium na de recessie van 2008-2009, is de omzetgroei van Rockwell op en neer gegaan, maar de trend is positief.

Rockwell Automation sales.

Bovendien is een van de belangrijkste doelstellingen van Rockwell Automation een uitstekende staat van dienst op het gebied van de omzetting van vrije cashflow (FCF) van netto-inkomsten, en dat zal in de toekomst waarschijnlijk verbeteren, aangezien de helft van de aangesloten onderneming over het algemeen terugkerende inkomsten heeft.

ROK Net Income (TTM) Chart

Al met al heeft Rockwell goede vooruitzichten op lange termijn, maar investeerders zullen bereid moeten zijn om de ups en downs van de conjunctuurcyclus te doorstaan.

6. Cognex

Cognex domineert de markt voor machinevisie, met als belangrijkste concurrent de Japanse Keyence. De 2D- en 3D-zichtsystemen van Cognex zijn nodig om geautomatiseerde apparatuur en robots te sturen en geautomatiseerde processen te bewaken en te besturen. De producten van Cognex worden gebruikt in de industriële productie (de traditionele kernindustrieën van Cognex zijn automotive en consumentenelektronica, met Apple als grootste klant), de logistieke markt voor het identificeren van pakketten en zelfs in de bagageafhandeling op luchthavens.

Cognex speelt daarmee een rol bij het toenemende gebruik van automatisering in de productie en logistiek, met name als het gaat om het vastleggen van meer informatie in het kader van Industry 4.0. In feite is machinevisie een essentieel onderdeel van Industry 4.0, omdat het onmogelijk is om productiegegevens te verwerken en te verwerken als je ze niet kunt vastleggen. Ook is machinevisie nodig om het geautomatiseerde proces te bewaken.

Het management ziet een lange weg van groei in het verschiet, met een totale adresseerbare markt van ongeveer 3,5 miljard dollar in vergelijking met een bedrijfsomzet van ongeveer 800 miljoen dollar aan het eind van het decennium. Ter referentie, het management claimt een medio-20% aandeel van de 2D vision markt te hebben en net boven de 10% aandeel van de fabrieksautomatisering, met de andere eindmarktaandelen in de enkele cijfers. Met andere woorden, Cognex heeft een belangrijke markt om in te groeien.

Cognex's total addressable market.

Het management van Cognex is van mening dat de onderneming haar omzet uit fabrieksautomatisering op de lange termijn met 20% per jaar kan laten groeien en haar logistieke omzet (gedreven door de groei van de e-fulfillmentcentra) in de nabije toekomst met 50% per jaar.

Het bedrijf is ongetwijfeld een lange termijn groei-investering. Maar ook hier kan de afhankelijkheid van twee belangrijke eindmarkten (automotive en consumentenelektronica) de groeiambitie van Cognex uitdagen. Zo stagneerde de omzetgroei van Cognex in de periode 2018-2020 door een combinatie van een dalende productie van lichte voertuigen en een dalende productie van smartphones, waardoor de investeringsuitgaven in deze sectoren stilvielen.

Desondanks ziet de toekomst van het bedrijf er op de lange termijn zeker uit en de investeerders die vertrouwen hebben in de vooruitzichten zullen een eventuele kortetermijnverstoring zien als een potentiële koopmogelijkheid in het aandeel.

7. Zebra Technologies

Het beoogde jaarlijkse groeipercentage van Cognex van 50% in de logistiek staat symbool voor het groeipotentieel in de markt van logistiek en magazijnautomatisering. Dat wordt gedreven door de behoefte aan e-fulfillment en vooruitgang in robottechnologie om de geautomatiseerde logistiek en warehousing productiever te maken. Zebra Technologies en het Duitse KION zijn geen pure-play robotica bedrijven, maar de vraag naar hun producten wordt gedreven door trends in de uitgaven voor robotica investeringen.

Als Industry 4.0 en het toenemende gebruik van robotica zullen leiden tot een massa aan informatie die wordt gecreëerd door web-enabled apparaten, machines en slimme fabrieken, zal het ook nodig zijn om informatie vast te leggen via Zebra's mobiele computers, scanners en barcodeprinters. Of het nu gaat om een productie- en logistieke omgeving, een gezondheidszorgomgeving of een winkelomgeving, er zal behoefte zijn aan menselijke betrokkenheid om gegevens vast te leggen om geautomatiseerde processen te vergemakkelijken. Een eenvoudig voorbeeld hiervan is het toenemende gebruik van handheld barcodelezers in een magazijn.

De omzetmix van Zebra maakt het ook een van de minst volatiele (negatieve en positieve) namen op deze lijst. Het biedt een mooie scheiding tussen retail en e-commerce, transport en logistiek, en productie-inkomsten (met een kleinere rol voor de gezondheidszorg en andere eindmarkten). De zware geografische blootstelling aan Noord-Amerika (bijna 50% van de omzet) en Europa (ongeveer een derde van de omzet) maakt het bedrijf in die regio's eerder blootgesteld aan de invoering van Industry 4.0 dan aan de algemene groei in Azië.

Het management verwacht dat de omzet op jaarbasis op lange termijn met 4% tot 6% kan groeien. En net als Rockwell Automation is Zebra van oudsher zeer goed in het omzetten van de winst in FCF.

ZBRA Net Income (TTM) Chart

8. KION-groep

Het Duitse KION is waarschijnlijk geen bekend bedrijf in de VS, maar het is wel de op een na grootste leverancier van industriële trucks (vorkheftrucks) ter wereld en de marktleider in Europa. Het is ook 's werelds grootste bedrijf op het gebied van automatiseringssystemen voor de toeleveringsketen door haar Dematic-bedrijf.

De combinatie van industriële trucks en supply chain-oplossingen (automatisering) maakt het een belangrijke speler in de groei van magazijnautomatisering. Dit klinkt misschien niet als de meest sexy van de eindmarkten, maar denk eraan dat bijna de helft van de vraag naar KION's supply chain-oplossingen afkomstig is van e-commerce. Het management verwacht op middellange termijn een hoge eencijferige omzetgroei van het segment.

De vooruitzichten voor het andere segment (industriële trucks en diensten) zijn meer gebonden aan de algemene industriële omstandigheden in Europa, vooral omdat de regio verantwoordelijk is voor ongeveer 68% van de inkomsten van het industriële trucksegment. Bijna de helft van de omzet van het segment is echter afkomstig uit de dienstensector, die veerkrachtiger zou moeten zijn in een economische vertraging.

Gezien het feit dat het segment industriële trucks verantwoordelijk is voor ongeveer 74% van de wereldwijde omzet van het bedrijf, is het eerlijk om te zeggen dat KION een bedrijf is waarvan de vooruitzichten verbonden zijn met de Europese industriële economie, maar dat er een groei-impulsen aan verbonden zijn door de automatisering van de toeleveringsketen en de robotica in de VS, wat geen slechte combinatie is als je de voorraad op een goede waarde kunt schatten.

9. Intuitive Surgical en 10. iRobot

De twee bedrijven zijn actief in zeer verschillende eindmarkten (robotchirurgische ingrepen en robotstofzuigers), maar hebben eigenlijk veel gemeen. Beide bedrijven zijn in de VS gevestigd en bieden investeerders in robotica een manier om te investeren die niet gebonden is aan de cycliciteit van de traditionele automatiseringsmarkten (zoals de automobiel- en elektronicasector). Bovendien zijn beide voorraden hun marktleiders en groeien de inkomsten met een jaarlijks percentage van het midden van de tien jaar.

ISRG Revenue (TTM) Chart

In het geval van Intuitive Surgical is de belangrijkste groeiaandrijver hoe goed de geïnstalleerde basis van de da Vinci-robotchirurgiesystemen kan worden uitgebreid. Dat zal op zijn beurt weer leiden tot een groei van de instrumenten en de inkomsten uit diensten. Dit is met name relevant omdat een veel grotere concurrent, Medtronic, zich steeds meer op de markt van de robot-chirurgische systemen begeeft.

Er zijn waarschijnlijk twee belangrijke manieren waarop Intuitive Surgical dit kan doen. De eerste is door middel van het operationele leaseprogramma, dat klanten in staat stelt om hun bestaande robotchirurgieprogramma's te starten of te verbeteren zonder rekening te hoeven houden met de aanzienlijke initiële kapitaalinvestering. Dit is belangrijk omdat het de medische faciliteit in staat stelt om de omvang van haar diensten uit te breiden om de apparatuur op de lange termijn te helpen betalen. De tweede manier is door de groei van de procedurele categorieën waar het gebruikt kan worden en de bekendheid van chirurgen met het uitvoeren van robotoperaties.

Intuitive Surgical is niet een aandeel die investeerders ooit waarschijnlijk op basis van multiples goedkoop zal kunnen kopen, maar als u in het de groeiverhaal op lange termijn gelooft -- en als het een de groeipercentage op de middellange termijn kan omhoog houden - dan heeft het het potentieel om haar waarde te groeien.

iRobot staat bekend als het bedrijf van de consumentenrobot en domineert de markt van de robotstofzuiger (RVC), met een marktaandeel van 82% in Noord-Amerika, een aandeel van 61% in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en een aandeel van 64% in Japan. Het wereldwijde marktaandeel bedraagt 52% (70% als China niet wordt meegerekend).

De dominante positie van het bedrijf betekent dat het in een ideale positie verkeert om te profiteren van de groeiende belangstelling voor RVC's van degenen die een meer traditionele stofzuiger bezitten. iRobot ziet de totale wereldwijde markt voor stofzuigers momenteel als een waarde van ongeveer 10 miljard dollar. RVC's had eind 2018 een aandeel van 24% in handen, maar de belangstelling groeit, en iRobot is van plan een aanzienlijk deel van dat belang te verwerven. Bovendien is het groeipotentieel van iRobot niet alleen beperkt tot RVC's. De groei van het aandeel van RVC's is ook een belangrijke factor in de groei van de markt. Het bedrijf is van plan om ook de verkoop van zijn robotvloermops en robotmaaiers uit te breiden.

Alles bij elkaar biedt iRobot investeerders een manier om te profiteren van de toepassing van robottechnologie in huis door de consument. Net als bij Intuitive Surgical betekent dit dat de aandelenvooruitzichten van iRobot meer afhankelijk zijn van marktpenetratie en technologische adoptie dan van de algemene economie of wat er gebeurt in de automobielsector of productie in China. Voor investeerders in robotica kan dat zorgen voor enige diversiteit in een robotica-gerelateerde portefeuille.

Investeren in robotica

Samengevat is er een mooie mix van pure-play robotica bedrijven (Fanuc en Yaskawa), toonaangevende automatiseringsbedrijven (ABB, Siemens, Rockwell), een niche technologieleverancier (Cognex), enkele robotica/automaatondersteunende bedrijven (Zebra en KION) en specifieke industrie robotspellen (Intuitive Surgical en iRobot) in de lijst van de top 10 van grootste robotica bedrijven. Dat is een goede plek om te beginnen met het verfijnen van de robotica-bedrijven waarin u wellicht wilt investeren.

De Aandeelhouder TV

juni 4, 2020

AEX 4 juni 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

juni 4, 2020

Wat zijn derivaten?

juni 4, 2020

Steunpakketten stuwen aandelenkoersen | 6 juni 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

juni 3, 2020

AEX 3 juni 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 jun 12:37 Martijn Rozemuller

De toegevoegde waarde van High Yield Obligaties

04 jun 08:58 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Chinees-Amerikaanse tech-oorlog escaleert

03 jun 09:21 Bas Heijink

200-daags gemiddelde in zicht

29 mei 08:01 Shaun Stevens

Vastgoed vooruitzichten – Out of office

28 mei 10:07 Bas Heijink

De zoektocht naar de 1e lagere top