NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 2 november 2020 11:06

DAX in de rebound

Spanning en sensatie op de speelvelden, er gebeurt van alles en er staat nogal wat op de agenda. Moet je als actieve belegger dan een zijlijnpositie innemen of juist actief anticiperen en handelen? Aan u de keuze, waarbij mijn uitgangspunt is dat in de grafiek alle informatie wordt geabsorbeerd en dat de grafiek indiceert wat de massa van plan is en dat je dus best kunt handelen. Zo zie ik op de dagchart van de DAX prima voorbereidingen voor een rebound. Ik zal de grafiek voor u duiden.

Stabilisatie na berentikken 

Op de dagkaart is goed zichtbaar dat de bulls hun wonden likken na de forse berentikken die zij vorige week hebben opgelopen. Er is immers stabilisatie gaande rond 11.660 als opmaat voor een rebound naar de Fibo grid op 12.105 of hoger. Er zijn drie technische ingrediënten die hiervoor verantwoordelijk zijn. Op de eerste plaats de OS upcross in de RSI, veelal een betrouwbare indicatie van bodemvorming en poging tot herstel. Op de tweede plaats het Morning Star candlestick omkeerpatroon dat in de maak is. De candle van afgelopen vrijdag heeft links en rechts naast zich een gap, waardoor de drie recente candles samen een bodempatroon vormen. Toch een lekker windje in de rug van de bulls. En op de derde plaats het groene staafje bij de Swingtrader indicator, die hiermee een nieuwe upswing indiceert.

Rebound kansen

Zoals het er nu naar uitziet willen de bulls de schade beperken en een opmars starten richting de Fibo lijnen op 12.105 en hoger. Best wel veel ruimte voor een rebound, waarbij de onderkant van het speelveld op 11.459 natuurlijk wel intact moet blijven. De turbulentie kan hoog blijven, dus nog wat berentikken sluit ik niet uit. Maar de toon is gezet, eerst een opluchtingsrally, daarna zien we verder.

BNP Paribas DAX Turbo Long

BNP Paribas DAX Turbo Short

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws