Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Crypto nieuws van deze week: Solana, Cardano & MicroStrategy

Crypto nieuws van deze week: Solana, Cardano & MicroStrategy
4 jul 2022 om 09:28

Zowel de aandelen- als cryptomarkt hebben het moeilijk. Externe krachten zorgen voor waardedalingen. Zo lijkt de stijgende rente een groot deel van de dalingen voor zijn rekening te nemen.

Tussen 24 juni 2022 tot 1 juli 2022 waren er verschillende opmerkelijke veranderingen in de cryptowereld, waaronder die waarbij zowel Solana als Cardano betrokken waren. Daarnaast sluiten Breitling en HTC, twee grote bedrijven, zich aan bij de cryptosector. Hieronder lees je het belangrijkste nieuws van deze week!

Solana zet in op mobiele apparaten

Het bedrijf achter Solana, Solana Labs, onthulde tijdens een Solana-evenement op 24 juni in New York dat het al een aantal maanden bezig is met de ontwikkeling van een platform voor mobiele applicaties. Daarnaast zijn ze net begonnen met de ontwikkeling van hardware voor hun smartphone.

SMS (Solana Mobile Stack) was de naam van het evenement waar deze aankondigingen werden gedaan. Ontwikkelaars kunnen mobiele applicaties maken voor het Solana ecosysteem met behulp van de SMS toolkit. Het heeft ook een decentrale appstore waar ontwikkelaars hun apps kunnen verkopen.

De Solana Saga smartphone, die nog in ontwikkeling is, wordt naar verwachting in 2023 gelanceerd en krijgt een adviesprijs van €1000. Over deze smartphone is verder nog niet veel bekend.

Toevallig was er deze week ook crypto nieuws van smartphonefabrikant HTC. Het bedrijf maakte de lancering van de HTC Desire Pro 22, een metaverse smartphone, openbaar. Deze smartphone zou een uitbreiding moeten zijn voor hun virtual reality-bril. De ooit zo grote smartphonefabrikant focust zich nu meer op virtual reality.


Beleggen in crypto Polkadot?


Cardano Vasil hard fork komt dichterbij

Cardano is een Proof-of-Stake blockchain, en het decentrale karakter van Cardano wordt mogelijk gemaakt door het veilige blockchainnetwerk. De Ouroboros-technologie maakt de blockchain schaalbaar zonder de veiligheid te belemmeren.

De Vasil update zal helpen om het op Ouroboros gebaseerde Proof-of-Stake (PoS) te stimuleren en te verbeteren. Door een aantal kleine problemen werd de upgrade uitgesteld, maar na alle verwachting zal de update eind juni live gaan.

Horlogemaker Breitling accepteert crypto betalingen

Nu het gebruik van crypto over de hele wereld groeit, is Breitling, een van de bekendste horlogemerken ter wereld, begonnen ze als betaalmiddel te accepteren. Breitling voegt zich bij een reeks high-end bedrijven die de afgelopen maanden in de voorhoede hebben gestaan van de adoptie van crypto.

Om Ethereum, Shiba Inu, Bitcoin en andere cryptocurrencies te kunnen accepteren in zijn online winkel, is de Zwitserse horlogemaker een samenwerking aangegaan met cryptocurrency payment services provider BitPay.

MicroStrategy koopt nog meer Bitcoin

MicroStrategy, een leverancier van bedrijfsinformatie, verklaarde dat het 480 Bitcoins voor zo’n $10 miljoen heeft gekocht. De kosten van de transactie, inclusief vergoedingen en uitgaven, kwamen uit op gemiddeld zo'n $20.817 per Bitcoin. Volgens de officiële blog van het bedrijf vond de transactie plaats tussen 3 mei 2022 en 28 juni 2022.

MicroStrategy en zijn filialen bezaten 129.699 Bitcoin op 28 juni 2022. Deze Bitcoin werden verworven voor een totale aankoopprijs van ongeveer $3,98 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ruwweg $30.664 per Bitcoin.

Als gevolg van de aanzienlijke verliezen was er onlangs bezorgdheid dat MicroStrategy gedwongen zou kunnen worden om zijn Bitcoin te verkopen. CEO Michael Saylor stelde iedereen echter gerust en gaf zelfs aan meer Bitcoin te kopen.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.