AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 29 april 2022 13:27

Crypto nieuws v/d week: CAR accepteert Bitcoin

We naderen het einde van de week, wat betekent dat het tijd is voor een nieuwe wekelijkse crypto nieuws update. De cryptomarkt kreeg deze week een stortvloed aan opwindend nieuws.

Toen bijvoorbeeld bekend werd dat Elon Musk Twitter had gekocht voor ruim 41 miljard euro, steeg Dogecoin (DOGE) in waarde (later meer daarover). We zagen ook ApeCoin (APE) in de categorie "hardste stijgers", die de afgelopen zeven dagen met 35 procent is gestegen door berichten over een mogelijke verkoop van virtueel land. STEPN (GMT) stond op de tweede plaats, met een winst van 25 procent, nadat het de week ervoor tot de hardste stijgers behoorde.

Bitcoin is nu een wettig betaalmiddel in de Centraal-Afrikaanse Republiek

De president van de Centraal-Afrikaanse Republiek verklaarde woensdag dat Bitcoin erkend is als de officiële munteenheid van het land. Het is het eerste Afrikaanse land dat dit doet, en pas het tweede land ter wereld.

Ondanks de enorme goud- en diamantvoorraden is de Centraal-Afrikaanse Republiek een van de armste en minst ontwikkelde landen ter wereld, dat al jaren wordt geteisterd door bloedvergieten door rebellen.

Vorig jaar werd El Salvador het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Er zijn sindsdien berichten geweest dat dit ook in andere landen zou gebeuren, zoals Honduras en Maleisië, maar die geruchten bleken uiteindelijk onjuist te zijn.

Ondanks het feit dat Bitcoin voorheen veel gebruikt werd in Afrika vanwege de instabiele lokale valuta, is de stap van de Centraal-Afrikaanse Republiek een primeur op het continent. Veel regeringen waren in het verleden felle tegenstanders van cryptocurrencies, maar dat zal naar verwachting veranderen nu Bitcoin zijn officiële debuut heeft gemaakt in Afrika.

Nadat Elon Musk Twitter kocht is Dogecoin in waarde gestegen

Elon Musk, de Tesla CEO en zelfbenoemde Dogefather, kocht Twitter deze week voor 41 miljard euro. Hij hoopt op deze manier "vrijheid van meningsuiting" te herintroduceren op het social media platform.

Veel machtige personen met verdeeldheid-zaaiende meningen werden geweerd van het platform, waaronder Donald Trump en Marjorie Taylor Greene. Elon Musk, 's werelds rijkste man, is het niet eens met dergelijke censuur. Daarom heeft hij het hele platform overgenomen.

Onmiddellijk na de aankondiging van de transactie begonnen de speculaties op te duiken dat Twitter zal beginnen met het nemen van DOGE als een vorm van betaling voor Twitter Blue, een lidmaatschap met speciale functies. Dit, gecombineerd met het feit dat Elon Musk een enorme DOGE-supporter is, heeft veel mensen van gedachten doen veranderen over ‘s werelds bekendste memecoin.

Dogecoin steeg meer dan 50% in waarde, van €0,115 naar €0,156, toen het nieuws bekend werd. In de dagen die volgden, was er een correctie en daalde de prijs van DOGE.

TRON heeft de nieuwe ‘USDD’ stablecoin gelanceerd

Op het netwerk van TRON heeft TRON-oprichter Justin Sun zijn plannen onthuld om USDD op te richten. Dit is een gedecentraliseerde algoritmische stablecoin. USDD zal verbonden zijn aan de dollar, net als de bekende stablecoins USDT, UST, USDC, en BUSD.

De stablecoin zal worden beheerd door TronDAO, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Sun beweert dat Tron DAO een reserve zal aanhouden met een renteopbrengst van 30 procent. Tron DAO zal ook USDD onderpand bieden in de vorm van bewaarreserves van maximaal 10 miljard Amerikaanse dollar aan zeer liquide activa.

Omdat stablecoins dienen als de hoeksteen voor DeFi (Decentralized Finance), betekent de lancering van deze stablecoin een belangrijke stap voorwaarts voor de TRON-blockchain. TRON heeft nu dus ook een stablecoin, zoals bijna elke andere grote blockchain.

TRON (TRX) sprong 20% omhoog na de aankondiging, maar is vervolgens weer teruggevallen naar het vorige niveau.


Beleggen in TRON?


Bitcoin is nu beschikbaar via het 401(k) pensioenspaarplan van Fidelity Investments

Fidelity Investments, een grote aanbieder van pensioenplannen, zei dinsdag dat consumenten een deel van hun pensioenspaargeld in Bitcoin kunnen beleggen via hun 401(k) investeringsplannen.

MicroStrategy Inc (MSTR.O), een sterke voorstander van Bitcoin, zal de eerste werkgever zijn die het nieuwe product zal invoeren, dat tegen het midden van het jaar toegankelijk zal zijn voor andere bedrijven, aldus het door de familie gecontroleerde vermogensbeheer.

Volgens de Wall Street Journal, die de ontwikkeling oorspronkelijk meldde, zei Dave Gray, president van Fidelity's workplace retirement plans and platforms, dat de regeling in eerste instantie beperkt zal blijven tot Bitcoin. In de toekomst zouden ook andere cryptocurrencies kunnen worden toegevoegd.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor Bitcoin. Dit zou het voor Amerikaanse werknemers veel makkelijker maken om in de cryptocurrency te beleggen. Het zal ook helpen om het vertrouwen van mensen in Bitcoin te vergroten. Al met al heeft Bitcoin dus een hele goede week gehad, ondanks het feit dat de koers relatief gelijk bleef.


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

GALAPAGOS “Wacht op wit” – 30jan23

januari 30, 2023

Gaan aandelen Unilever weer stijgen?

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

Columns

Nieuw
30 jan 14:37 Nico Inberg

Philips krijgt het voordeel van de twijfel

30 jan 13:49 Redactie

(Video) Beursupdate Nico: Philips, ASML, de Fed + Unilever

30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…

27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft