AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Coinmerce vrijdag, 27 augustus 2021 10:30

Cardano 3e grootste cryptocurrency

Cardano (ADA) is nu de derde grootste cryptocurrency te wereld

Hoewel Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) de bekendste en grootste cryptocurrencies zijn, is Cardano (ADA), een minder bekende cryptocurrency. Toch zijn ze zojuist ’s werelds derde grootste cryptocurrency geworden.

Cardano is een Proof of Stake (PoS) blockchain met smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps), net zoals Ethereum. Cardano lijkt dus in de voetsporen te treden van Ethereum, dat eerder dit jaar nog profiteerde van de stijgende belangstelling voor Decentralized Finance (DeFi).

Stijgende koers van ADA

Met de zogenaamde ADA-munt die alleen al in de afgelopen week met meer dan 50% is gestegen, groeit het vertrouwen en de verwachting in de nieuwe technologische ontwikkelingen van Cardano. Het zal vanaf 12 september namelijk mogelijk zijn om smart contracts te gebruiken op de blockchain. Dit zal het netwerk in staat stellen om winstgevende diensten aan te bieden, zoals het eerdergenoemde DeFi, dat nu door Ethereum wordt gedomineerd.

Veel pessimisme rondom Cardano

Cardano heeft momenteel een marktwaarde van meer dan $69 miljard, en overtreft daarmee alle concurrenten behalve Bitcoin en Ethereum, na een stijging die met scepsis werd ontvangen door verschillende prominente namen in de sector.

"Cardano liefhebbers hebben veel te lang gewacht op wat gewoon smart contracts zijn," verklaarde Antoni Trenchev, managing partner en medeoprichter van crypto project Nexo. "Cardano zal concurreren met Ethereum, de tweede meest waardevolle cryptocurrency, om dé blockchain voor smart contracts te zijn."

ADA heeft het afgelopen jaar beter gepresteerd dan zowel Bitcoin als Ethereum, met een winst van bijna 1.600 procent.

Ondanks het pessimisme van verschillende opmerkelijke crypto-influencers over het nut ervan, is de waarde van de digitale munt gestegen. Afgelopen zondag schreef Galaxy Digital LP Chief Executive Officer Mike Novogratz bijvoorbeeld op Twitter:

"Ik sprak met 20 van de slimste ontwikkelaars die ik ken, en geen van hen dacht dat Cardano een kans zou krijgen. De meeste mensen buiten de cryptowereld hebben nog nooit van Cardano gehoord, en toch zijn ze hier, met een marktkapitalisatie die verschillende S&P 500 indexleden doet fronsen."

Decentralized Finance verschuift financiële functies naar de blockchain, waardoor consumenten dingen kunnen doen zoals geld lenen en uitlenen en rente innen op spaarrekeningen zonder afhankelijk te zijn van traditionele tussenpersonen zoals banken. Een deel van de reden voor deze opkomst is dat mensen steeds meer geïnteresseerd raken in blockchain-technologie, en Cardano is erin geslaagd om zichzelf goed te positioneren in deze markt.

Een nieuwe bullrun aanstaande?

Niet alleen ADA, maar ook Bitcoin, Ethereum en een keur aan andere cryptocurrencies zijn recentelijk flink gestegen, waardoor de totale waarde van de cryptocurrency markt weer op $2 miljard staat. Dit aantal werd voor het laatst gezien in mei, en het werd gevolgd door een twee maanden durende bear market.

Nu lijkt het er dus op dat er weer een bull market aan komt, al zijn er genoeg analisten die beweren dat er nooit sprake is geweest van een bear market. Zou Bitcoin dit jaar dan echt een waarde van $100.000 gaan bereiken?


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

Positieve week 48 – 02dec22

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

Columns

Nieuw
03 dec 08:50 Redactie

De Aandeelhouder Magazine via website

02 dec 14:09 Redactie

Macro: Lang leve Jerome Powell!

02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het

Het laatste beursnieuws