Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 16 juli 2020 08:00

BNP Paribas AM: Opkomende aandelen – Kansen tussen de uitdagingen

Wat zijn de vooruitzichten en kansen voor aandelen uit opkomende markten, nu de pandemie de opkomende landen harder treft dan de meeste andere landen?


De impact van de COVID-19 pandemie heeft ertoe geleid dat aandelen uit de opkomende markten hun underperformance ten opzichte van de ontwikkelde markten hebben verlengd. Vincent Nichols, beleggingsspecialist opkomende aandelen, belicht de implicaties voor de activaklasse.

Aandelen uit de opkomende markten begonnen eind januari als activaklasse ondermaats te presteren alvorens eind februari fors naar beneden te duiken en tot midden maart terug te blijven. Deze slechte run heeft bijgedragen aan een decennium van underperformance.

Wat echter wel verrassend kan zijn, is dat de Aziatische markten over het volledige eerste kwartaal van 2020 niet alleen de rest van de opkomende markten hebben overtroffen, maar ook de ontwikkelde markten. Ironisch genoeg was China de best presterende grote markt ter wereld. Als 's werelds leverancier van grondstoffen was Latijns-Amerika hekkensluiter.

We zijn nu getuige van een golf van bevestigde coronagevallen in Latijns-Amerika, met name in Brazilië. Ook de situatie in India verslechtert snel. Tenzij Brazilië en India de verspreiding van het virus aanzienlijk kunnen vertragen, zouden ze in de niet al te verre toekomst het hoogste aantal bevestigde gevallen wereldwijd kunnen hebben.

Lees meer over de beleggingsimplicaties van de pandemie voor aandelen uit de opkomende markten

Luister ook naar de podcast "The case for global emerging market equities” met Vincent Nichols, beleggingsspecialist voor wereldwijde aandelen uit opkomende markten, en Daniel Morris, senior marktstrateeg (in het Engels)

De Aandeelhouder TV

september 29, 2020

AEX 29 sep – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 29, 2020

Live debat in focus | 29 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 28, 2020

Wat gaat de AEX doen vanaf de 550 punten?

september 28, 2020

AMG verliest glans | 28 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
29 sep 09:35 Nico Bakker

ABNAMRO in de rebound

29 sep 08:43 Albert Jellema

Blik op de Nederlandse aandelenmarkt

28 sep 16:55 Redactie

De 7 beste aandelen om te kopen voor het vierde kwartaal

28 sep 10:19 Nico Bakker

Spannend steunscenario ABNAMRO

25 sep 13:43 ProBeleggen

8% in Galapagos in 3 maanden