Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

BNP Paribas Asset Management - donderdag, 9 juli 2020 08:00

BNP Paribas AM: Assetallocatie – Omgaan met “langer lager”

De COVID-19 crisis heeft tot grote onzekerheid geleid. Nu de obligatie- en aandelenopbrengsten nog langer laag zullen zijn, moeten beleggers harder op rendement jagen.


In de meest recente update van hun langere termijn assetallocatie – ook beschikbaar als podcast –  presenteren senior beleggingsstrateeg Daniel Morris en Koye Somefun, hoofd multi asset & solutions in de Quant Research Group, hun visie over wat te verwachten valt na de grote pandemie van 2020.

Een nieuw tijdperk van “langer lager”

In de huidige omstandigheden blijven aandelen een van de weinige activaklassen met groeipotentieel. Eerst echter een blik op de obligatiemarkten en de inflatie.

Op korte termijn blijven de rendementen op obligaties waarschijnlijk laag door de disinflatie en de acties van de centrale banken, wat nieuwe voeding geeft aan de “langer lager” mantra.

De Amerikaanse Federal Reserve houdt de rente waarschijnlijk enkele jaren op nul procent. Haar middellangetermijndoelstelling voor de reële rente is duidelijk: Breng deze omlaag en houd ze daar.

De kortetermijneffecten op de Amerikaanse consumenteninflatie van de COVID-19 crisis zijn waarschijnlijk negatief, waarbij het inzinken van de vraag waarschijnlijk leidt tot een daling van de inflatie.

Op de langere termijn is het, naarmate de vraag zich herstelt, denkbaar dat de economie tegen capaciteitsbeperkingen aanbotst. Zorgen over eng verweven leveringsketens in een tijdperk van pandemieën en rivaliteiten tussen grootmachten zouden de globalisering kunnen omkeren, de concurrentie kunnen beperken en de inflatie verder kunnen doen stijgen.

Het valt echter te betwijfelen dat deze trends de desinflatie die uitgaat van verdere automatisering, een nog groter gebruik van technologie en door internet gedreven prijstransparantie zullen overvleugelen.

Lees de volledige analyse van de investeringsimplicaties van de grote pandemie van 2020.

Luister ook naar de podcast "Wat te verwachten na de Grote Pandemie van 2020 'met senior investeringsstrateeg Daniel Morris en Koye Somefun, hoofd multi-asset & solutions in de BNPP AM Quant Research Group (in het Engels)

De Aandeelhouder TV

augustus 13, 2020

AEX 13 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 13, 2020

Geen fijne tijd voor financials | 13 augustus 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

AEX 12 augustus 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 12, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

Columns

Nieuw
13 aug 08:34 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: EU-taxonomie – Een gids voor duurzaam herstel

12 aug 10:42 Redactie

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 13 – Risk

11 aug 14:35 Marco Knulst

GOLDEN CROSS euro inflation linked bonds

11 aug 09:04 Van Eck

Goudprijs bepaald door financiële markten

10 aug 11:10 Nico Bakker

RANDSTAD bulls aan het roer