NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Coinmerce zondag, 17 oktober 2021 11:56

Bitcoin loopt vooraan in de bull-run van het 4e kwartaal

Nadat het de afgelopen maanden niet storm liep met de koers van Bitcoin, neem ’s werelds populairste cryptocurrency de leiding in de befaamde bull-run van het vierde kwartaal. De dominantie van Bitcoin is de laatste tijd geleidelijk gestegen van 41,5 procent naar 45,5 procent. 

Historisch gezien hebben altcoins het minder goed gedaan dan BTC, maar daar kwam deze week ook even verandering in, toen Bitcoin een daling inzette. De meerderheid van de cryptocurrencies leek niet beïnvloed te zijn door de daling van Bitcoin.

De prijsdaling van BTC heeft analisten niet van hun stuk gebracht

BTC/USD herstelde zich van een hoogtepunt van vijf maanden en dook kortstondig onder de $54.000 op Bitstamp, volgens de statistieken van Tradingview. Dit duo was onrustig op woensdag, met geen duidelijke richting op korte termijn na een opleving tot ongeveer $55.000.

Analisten waren aan de ene kant niet verrast door de ontwikkelingen. $58.000 werd gezien als een weerstandsniveau dat waarschijnlijk niet snel doorbroken zou worden, maar een "buy the dip" kans rond $53.000 of lager stond ook bij velen op het netvlies.

"Deze BTC daling stoort me helemaal niet," zei Rekt Capital, een handelaar en analist. Hij zei ook dat zo’n her-test en consolidatie bijna zeker nodig was voor Bitcoin om nieuwe steun te consolideren en door te gaan naar nieuwe all-time highs en verder.

De populaire trader Pentoshi deelde een vergelijkbaar perspectief, door te speculeren dat de hogere low, die het gevolg zou kunnen zijn van de pullback, Bitcoin's laatste zou zijn voordat het hogere hoogtes aanvalt. In Twitter-commentaar op dinsdag concludeerde hij: "Duidelijke invalidatie als 48k weg is."

Altcoins winnen weer aan populariteit

Velen geloven dat oktober het begin markeert van het "Bitcoin-seizoen". Dit is een maand waarin Bitcoin het beter doet dan de meerderheid van de altcoins, en dit lijkt tot nu toe het geval te zijn. BTC was begin oktober nog rond de $43.000, en was minder dan een halve maand later al over de $58.000 heen.

De dominantie van Bitcoin groeide in dezelfde periode, wat impliceert dat Bitcoin een marktaandeel aan het stelen is van altcoins. Het marktaandeel van Ethereum is bijvoorbeeld met meer dan 1% gedaald. Niettemin vertonen een aantal cryptocurrencies vandaag tekenen van leven.

Binance Coin (BNB), bijvoorbeeld, heeft de derde positie in de CoinMarketCap ranking heroverd na een 15% stijging. En, als je goed kijkt naar CoinMarketCap, zul je merken dat de meerderheid van de altcoins echt in de groene cijfers staan. Stacks (STX) is 13 procent in 24 uur en 55 procent in de afgelopen zeven dagen gestegen. PancakeSwap (CAKE) is 13 procent gestegen en Harmony (ONE) is 12 procent in de afgelopen 24 uur en 45 procent in de afgelopen zeven dagen gestegen.

Eén reden voor de huidige goede prestaties van cryptocurrencies is dat Bitcoin-winsten nu terugvloeien in altcoins, waardoor de vraag naar altcoins weer toeneemt. Het is onduidelijk of dit de komende dagen zal aanhouden, aangezien de meeste analisten geloven dat het feest van Bitcoin nog lang niet is afgelopen.

 


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Coinmerce.

Coinmerce is een Nederlandse Crypto broker die staat voor gemak en veiligheid. Met registratie bij De Nederlandsche Bank en breed aanbod van coins, zijn zij dé crypto broker van Nederland waar je eenvoudig, snel en veilig kunt kopen en verkopen.

De Aandeelhouder TV

december 1, 2021

Corona deze winter minder groot risico

december 1, 2021

Aandelen Shell – Niet of Wel?

december 1, 2021

Rap herstel AEX | 1 december 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 30, 2021

AEX rebound, DAX en ASMI bodempatroon – 30nov21

Columns

Nieuw
01 dec 13:36 Peter Garnry

Vertrek Dorsey zet deur open voor overname Twitter

01 dec 09:22 Redactie

ForFarmers start met aandeleninkoop

30 nov 15:53 Redactie

Het kan altijd slechter: deze aandelen daalden 60-80%

30 nov 09:36 Coinmerce

Zo stelen criminelen jouw Bitcoin

30 nov 09:03 Bas Heijink

Verdere verzwakkingen AEX

Het laatste beursnieuws