Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 26 oktober 2020 11:10

AKZO klaar voor een rally

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de daily speelvelden. Stevige correcties, dappere stierenstootjes, sprieterige candles en zwiepende indicatoren. Het wordt de beleggers niet makkelijk gemaakt. Maar voor dynamisch ingestelde actieve beleggers biedt de onstuimigheid juist kansen. Voor hen duid ik de dagkaart van AKZO, waar thans een spannende koopkans zich aandient.

Forse berentikken

Krap twee weken terug noteerde de koers nog ruim boven de 90+ zone. Maar met een Bearish Engulfing patroon werd een correctie aangekondigd die uiteindelijk vijf  zwarte candles opleverde en een koersval naar de SMA lijn op 85+. Normaal gesproken fungeert de SMA lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Zou dat nu weer het geval zijn? Vandaag wordt in ieder geval geprobeerd een witte candle te produceren, zo mogelijk als kleefcandle.

Overlevingsstrijd

De NB Swingtrader geeft kleine rode staafjes weer, ter illustratie van overspannenheid onder in het veld. Vergelijk het met de OS readings bij de Dynamische RSI. Ik heb eerder uitgelegd dat mijn Swingtrader zowel trend als sentiment in beeld brengt. Welnu, rode staafjes mogen vervangen worden door blauwe of meteen groene staafjes, dat zal bodemvorming en de terugkeer van de bulls aankondigen. Kortom, een spannende overlevingsstrijd door de bulls, die na de huidige witte candle met meer witte kaarsen moeten komen boven de SMA op 85+, dan zijn ze gered.

Offensieve koopkans

Mits de koers met een witte kleefcandle aan de SMA blijft hangen, zijn er anticiperende offensieve koopkansen voor koopjesjagers. Een hervatting van de uptrend richting 90+ is dan goed mogelijk. Of kiest u voor een reagerende strategie en wacht u op meer wit boven de SMA? Aan u de keuze, succes!

BNP Paribas AKZO Turbo Long

BNP Paribas AKZO Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

november 27, 2020

AEX week 48 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

november 27, 2020

Stijgende trend AEX in eindfase

november 27, 2020

Retail in focus | 27 november 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 26, 2020

AEX 26 nov 20 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 nov 07:56 Redactie

Deze 3 dividendaandelen garanderen een stevig inkomen

25 nov 10:39 Bas Heijink

Technische Analyse AEX: Euforie in de markt

24 nov 16:16 Redactie

7 groeiaandelen om te kopen voor 2021

24 nov 12:50 Marco Knulst

Edelmetalen onder druk

23 nov 15:09 Nico Bakker

NIKKEI in correctie

Het laatste beursnieuws