NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Nico Bakker maandag, 26 oktober 2020 11:10

AKZO klaar voor een rally

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de daily speelvelden. Stevige correcties, dappere stierenstootjes, sprieterige candles en zwiepende indicatoren. Het wordt de beleggers niet makkelijk gemaakt. Maar voor dynamisch ingestelde actieve beleggers biedt de onstuimigheid juist kansen. Voor hen duid ik de dagkaart van AKZO, waar thans een spannende koopkans zich aandient.

Forse berentikken

Krap twee weken terug noteerde de koers nog ruim boven de 90+ zone. Maar met een Bearish Engulfing patroon werd een correctie aangekondigd die uiteindelijk vijf  zwarte candles opleverde en een koersval naar de SMA lijn op 85+. Normaal gesproken fungeert de SMA lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Zou dat nu weer het geval zijn? Vandaag wordt in ieder geval geprobeerd een witte candle te produceren, zo mogelijk als kleefcandle.

Overlevingsstrijd

De NB Swingtrader geeft kleine rode staafjes weer, ter illustratie van overspannenheid onder in het veld. Vergelijk het met de OS readings bij de Dynamische RSI. Ik heb eerder uitgelegd dat mijn Swingtrader zowel trend als sentiment in beeld brengt. Welnu, rode staafjes mogen vervangen worden door blauwe of meteen groene staafjes, dat zal bodemvorming en de terugkeer van de bulls aankondigen. Kortom, een spannende overlevingsstrijd door de bulls, die na de huidige witte candle met meer witte kaarsen moeten komen boven de SMA op 85+, dan zijn ze gered.

Offensieve koopkans

Mits de koers met een witte kleefcandle aan de SMA blijft hangen, zijn er anticiperende offensieve koopkansen voor koopjesjagers. Een hervatting van de uptrend richting 90+ is dan goed mogelijk. Of kiest u voor een reagerende strategie en wacht u op meer wit boven de SMA? Aan u de keuze, succes!

BNP Paribas AKZO Turbo Long

BNP Paribas AKZO Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

januari 21, 2022

Netflix prikt verwachtingsbubbel door

januari 21, 2022

Begin van een echte correctie op de beurs? | De Aandeelhouder Podcast Afl. 54

januari 21, 2022

AEX, DAX en Climax voor ADYEN – 19jan22

januari 21, 2022

AEX, DAX en Dubbele bodem ASML

Columns

Nieuw
21 jan 07:21 Nico Inberg

PostNL voor kwart in handen van Tsjech

20 jan 16:01 Redactie

ETF v/d Week: World MSCI

20 jan 09:42 Redactie

Terugkijken: Chatsessie met Nico

20 jan 07:15 Van Eck

ETF’s om te beleggen in het Metaverse

19 jan 14:45 Clément Inbona

Inflatie dreigt permanent te worden door stijgende lonen

Het laatste beursnieuws