AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 26 oktober 2020 11:10

AKZO klaar voor een rally

Het gaat er nogal wispelturig aan toe op de daily speelvelden. Stevige correcties, dappere stierenstootjes, sprieterige candles en zwiepende indicatoren. Het wordt de beleggers niet makkelijk gemaakt. Maar voor dynamisch ingestelde actieve beleggers biedt de onstuimigheid juist kansen. Voor hen duid ik de dagkaart van AKZO, waar thans een spannende koopkans zich aandient.

Forse berentikken

Krap twee weken terug noteerde de koers nog ruim boven de 90+ zone. Maar met een Bearish Engulfing patroon werd een correctie aangekondigd die uiteindelijk vijf  zwarte candles opleverde en een koersval naar de SMA lijn op 85+. Normaal gesproken fungeert de SMA lijn als dynamische trendlijn en vangnet voor de bulls. Zou dat nu weer het geval zijn? Vandaag wordt in ieder geval geprobeerd een witte candle te produceren, zo mogelijk als kleefcandle.

Overlevingsstrijd

De NB Swingtrader geeft kleine rode staafjes weer, ter illustratie van overspannenheid onder in het veld. Vergelijk het met de OS readings bij de Dynamische RSI. Ik heb eerder uitgelegd dat mijn Swingtrader zowel trend als sentiment in beeld brengt. Welnu, rode staafjes mogen vervangen worden door blauwe of meteen groene staafjes, dat zal bodemvorming en de terugkeer van de bulls aankondigen. Kortom, een spannende overlevingsstrijd door de bulls, die na de huidige witte candle met meer witte kaarsen moeten komen boven de SMA op 85+, dan zijn ze gered.

Offensieve koopkans

Mits de koers met een witte kleefcandle aan de SMA blijft hangen, zijn er anticiperende offensieve koopkansen voor koopjesjagers. Een hervatting van de uptrend richting 90+ is dan goed mogelijk. Of kiest u voor een reagerende strategie en wacht u op meer wit boven de SMA? Aan u de keuze, succes!

BNP Paribas AKZO Turbo Long

BNP Paribas AKZO Turbo Short

 

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?