Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Nico Bakker - maandag, 15 juni 2020 14:52

AIRFRANCE op het randje

Het is een superspannende fase op de aandelenvelden. Enerzijds zien we dappere overlevingspogingen op de dagcharts, anderzijds zien we de afrondende rebounds op de weekkaarten. Wat is nu leidend? Lang gaat voor kort, maar ik wil toch de aandacht vragen voor een offensieve of voorwaardelijke koopkans op de dagchart van AirFrance KLM.

Indicaties van steunvorming
U heeft allemaal de enorme opmars in de koers tot 6,484 meegemaakt met daarna de net zo rappe afdaling, waardoor een V-spike beweging overbleef op de dagkaart. Terug bij af zou ik zeggen, met thans enkele indicaties van steunvorming, of bodemvorming zo u wilt. Zo is daar de SMA op 4,57 die als dynamische trendlijn de bulls in de race moet houden. Afgelopen vrijdag is er een Bullish Engulfing patroon geplaatst als eerste aanzet hiertoe, vandaag nog niet een overtuigend vervolg. Steun op de onderste lijn van de Fibo grid, als ook de RSI op de 50-lijn sturen eveneens aan op bodemvorming op de plek waar je dat mag verwachten.

Voorwaardelijke koopkans
Al met al interessante bodemsignalen, maar toch hou ik het op een voorwaardelijke koopkans. Dat komt omdat de kleur van de candle nog niet de juiste is. Bij bodemvorming als opmaat voor een opleving is een witte candle gewenst om tot actie over te gaan. Zolang dat uitblijft, bestaat de kans op een trendbreuk. De kantelpunten zijn overigens 4,57 steun en 6,48 weerstand, dus als de bulls er zin in hebben, is er voldoende stijgingsruimte.

Coaching
U kent mijn coaching aanbeveling “Wacht op wit”, wat nu ook van toepassing is. Want dan is er een grotere kans op een koersstijging. Dan kunt u overwegen om koopposities aan te gaan met een uitstekende Risk Reward verhouding. Al met al dus een spannende fase. U kunt het koerspad dagelijks checken in onze Chart Service, succes!

BNP Paribas Turbo Long
BNP Paribas Turbo Short

Disclaimer:
Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).
De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

oktober 27, 2020

AEX 27 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 27, 2020

Lukas Daalder: Deze crisis is anders dan anders – #Beursspel2020

oktober 27, 2020

BP verrast met winst | 27 oktober 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 26, 2020

AEX 26 okt 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
27 okt 12:27 Marco Knulst

SAP geeft wijze les voor ETF belegger

27 okt 11:29 Redactie

De 3 beste aandelen die u kunt kopen met 250 euro

27 okt 09:27 ProBeleggen

14% in 8 maanden met dit aandeel!

26 okt 11:38 Nico Bakker

AKZO klaar voor een rally

23 okt 10:00 Bas Heijink

AEX op weg naar 530