AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 21 juni 2021 11:01

AEX en zijn SMA vangnet

Het kan gebeuren dat de beer als een razende om zich heen slaat, zorgt voor een flinke aderlating, de bulls versuft achterlaat, maar ook bakzeil haalt bij de SMA lijn. Dit gebeurt thans op de dagchart van de AEX index. Een uitgelezen koopkans voor de anticiperende koopjesjager. Lees maar verder!

Felle correctie

De trend op het korte termijn speelveld is positief, want reeds geruime tijd staan de candles boven een rap opkrullende SMA lijn. Recent getopt op 736+, direct gevolgd door een enorme zwarte candle. “Dat zagen we niet aankomen” is dan de veel geslaakte kreet en terecht, want de forse berentik zat niet in de chart verpakt. Dan komt het er op aan te vertrouwen op de indicatoren. En dan blijkt dat de felle correctie wordt opgevangen door de SMA lijn op 713. Ook de RSI en de Fibo grid zorgen er voor dat de bulls in de race blijven. 

Steunscenario 

Als het lukt om met een witte candle op te veren vanaf de 713+ zone, dan wordt er keurig gebodemd op de meest ideale plek die je je kunt voorstellen. De trend blijft intact, de bulls mogen proberen een nieuwe actiebeweging te starten. Dit leidt dan tot een steunscenario rond 713+ met opwaarts potentieel tot 736+. Onder de SMA zullen de bulls hun grip op de chart alsnog verliezen, dat moge duidelijk zijn. Maar we houden vast aan het spannende motto “De trend is intact, totdat het tegendeel wordt aangetoond”. 

Coaching

Uit het geschetste scenario kan worden afgeleid dat koopjesjagers kunnen overwegen om aankopen te doen. Met een uitstekende Risk Reward Ratio zijn er kansen met een BNP Paribas Turbo Long met een redelijk hoge hefboom van 10+, met een stoploss op 658. Het is uiteraard zaak om de bodemstampers goed te volgen en bij falende bulls onder 713 de Turbo weg te doen. Je wacht uiteraard niet totdat de stoploss van de Turbo wordt geraakt, dat hoef ik hopelijk niet meer uit te leggen. 

Ter overweging de volgende BNP Paribas Turbo/Booster: klik hier

Bekijk alle BNP Paribas Turbo's/Boosters op dit fonds: klik hier

De Aandeelhouder TV

februari 2, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

februari 2, 2023

JET in de sprint – 02feb23

februari 2, 2023

Meta, Shell en ING presteren sterk| 2 februari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

februari 1, 2023

BASIC-FIT winstnemingen? – 01feb23

Columns

Nieuw
02 feb 10:42 Redactie

Terugkijken: Q&A met Nico Inberg

01 feb 14:58 ProBeleggen

Slim beleggen in ASM International

01 feb 09:06 Bas Heijink

Gaat de euro weer stijgen?

31 jan 11:29 Nico Inberg

KPN: Hoeksteentje in de portefeuille

31 jan 09:04 Bas Heijink

Chinese aandelen de lucht in?