NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Nico Bakker maandag, 11 januari 2021 11:19

ADYEN weer omhoog

De aandelenmarkten liggen er nog goed gemutst bij, de bulls vervolgen of hervatten op menig dagkaart de uptrend. Zo ook bij Adyen, waar de bulls te kennen geven de recente rode streep en weerstand op 1979 te willen opzoeken. Een leuk ritje voor trendbeleggers, ik zal de chart voor hen nader duiden.

Stevige correctie

Op afstand gezien is er al geruime tijd sprake van een mooie serie hogere toppen en hogere bodems met zo nu en dan een klein slippertje van de stier. In het algemeen worden er significante swings neergezet, zowel omhoog als omlaag. Zo zien we vanaf de 1979 top een serieuze daling tot aan de SMA lijn, keurig begeleid door de swingteller die vandaag op -9 staat en formeel dus de correctie kan afronden. Er wordt vandaag mogelijk een tweede witte candle geplaatst als bevestiging van bodemvorming.

Anticiperende koopkans

Witte candles nipt boven de oplopende SMA lijn zijn niet voldoende voor een hernieuwde Up status, de swingteller moet hiertoe (mogelijk morgen) op +1 springen. Mijn Fast Swingtrader toont wel een klein groen staafje, dus dat is wel een interessante indicatie dat de bulls het gaan proberen. Al met al dus een anticiperende koopkans met een stop op 1706 en een haalbaar koersdoel van 1979, hetgeen een zeer acceptabele Risk Reward Ratio oplevert voor onze Daily TTL Setup.

 

BNP Paribas Turbo Long

 

BNP Paribas Turbo Short

 

 

Disclaimer:

Nico Bakker (www.nicoprbakker.nl) is directeur/eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas Markets (www.bnpparibasmarkets.nl).

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

De Aandeelhouder TV

augustus 16, 2022

Nieuwe CEO Philips | 16 augustus 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels

12 aug 14:15 Redactie

Euronext: Nieuwe AEX ESG index opgericht

12 aug 13:27 Coinmerce

Wekelijkse cryptonieuws: Ethereum Merge door de laatste testfase