AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie vrijdag, 4 december 2020 07:00

7 goedkope aandelen voor december

Tezcan Gecgil van InvestorPlace heeft voor de laatste maand van het jaar zeven aandelen die hij overweegt om te kopen. Dit zijn zeven van de beste goedkope aandelen voor december met een robuuste waarde. Dit zijn zeven van de beste maar goedkope aandelen voor december met een robuuste waarde.


Aandelen kunnen om een ​​aantal redenen goedkoop zijn en niet alle goedkope aandelen bieden altijd waarde. Daarom moeten beleggers de nodige zorgvuldigheid betrachten om koopjesaandelen te vinden die ook solide opbrengsten kunnen opleveren. Het artikel van vandaag introduceert zeven van de beste goedkope aandelen die ook waarde bieden.Meer dan 80 jaar geleden kwam econoom Benjamin Graham, die later onder andere Warren Buffett inspireerde, voor het eerst op het idee om te beleggen in aandelen die met een korting op de intrinsieke waarde werden verkocht.Markten hebben een ongelooflijke aanloop gehad sinds de dieptepunten medio maart toesloegen. Het kan dus het gevoel hebben dat er geen koopjes te vinden zijn in het universum van robuuste aandelen. Onze markten zijn echter groot en divers genoeg om solide bedrijven te bieden die met kortingen verkopen. Veel van dergelijke bedrijven bieden doorgaans ook stabiele dividenden. Investeerders moeten idealiter niet teveel betalen voor het groeipotentieel van een bedrijf.

Met die informatie zijn hier zeven van de beste goedkope aandelen voor december:

 

AT&T (NYSE:T)

Ons eerste aandeel op deze lijst van goedkope aandelen is de in Dallas, Texas gevestigde techgroep AT&T, die wereldwijd actief is in telecommunicatie, media en entertainment. Tot nu toe zijn de T-aandelen in 2020 met meer dan 25% gedaald, waardoor het dividendrendement naar meer dan 7% is gestegen. Een sappige uitbetaling is een belangrijke reden voor de aanhoudende interesse in de aandelen.AT&T rapporteerde eind oktober de winst over het derde kwartaal. De geconsolideerde omzet van $ 42,3 miljard vertoonde een daling van 5,1% op jaarbasis. Vijf hoofdsegmenten dragen bij aan de omzet:

Mobiliteit (omzet gestegen met 1,1% op jaarbasis);

Entertainment Group (omzet 10,2% gedaald op jaarbasis);

Business Wireline (omzet 2,5% gedaald op jaarbasis);

WarnerMedia (omzet 10% lager op jaarbasis);

Latijns-Amerika (omzet 19,3% gedaald op jaarbasis).

Kwartaalgecorrigeerd netto-inkomen van $ 2,8 miljard betekent een winst per aandeel van 76 cent. In hetzelfde kwartaal een jaar geleden waren vergelijkbare statistieken $ 3,7 miljard en 94 cent. De vrije kasstroom was $ 8,3 miljard.CEO John Stankey zei: “Onze sterke cashflow in het kwartaal stelt ons in staat om te blijven investeren in onze groeigebieden en schulden af ​​te betalen. We verwachten nu een vrije cashflow voor 2020 van $ 26 miljard of meer met een dividenduitkeringsratio over het hele jaar in de hoge 50%. "Wij zijn van mening dat de aandelen een kans bieden op zowel vermogensgroei als passief inkomen.

Cisco (NASDAQ:CSCO)

Cisco, gevestigd in San Jose, Californië, richt zich op netwerken, communicatie, beveiliging, samenwerking en de cloud. De techgigant helpt klanten data-, spraak- en videoverkeer te transporteren. De groep rapporteerde FY21 Q1 in november. De omzet $ 11,9 miljard, een daling van 9% ten opzichte van vorig jaar vergeleken met $ 13,2 miljard. Het niet-GAAP-nettoresultaat $ 3,211 miljard, wat neerkomt op een verwaterde niet-GAAP-winst per aandeel van 76 cent. Vorig jaar waren de respectieve cijfers $ 3,6 miljard en 84 cent. De nettokasstroom uit bedrijfsactiviteiten in het kwartaal $ 4,1 miljard. Chuck Robbins, voorzitter en CEO, was tevreden met de resultaten. CFO Kelly Kramer zei: Onze resultaten in het eerste kwartaal weerspiegelen een goede uitvoering met sterke marges in een uitdagende omgeving. We bleven ons bedrijf transformeren door meer softwareaanbiedingen en abonnementen, waardoor we een groei van 10% op jaarbasis in de resterende prestatieverplichtingen hebben gerealiseerd. We realiseerden een sterke groei van de operationele cashflow en gaven $ 2,3 miljard terug aan de aandeelhouders. In de afgelopen kwartalen had Cisco het soms moeilijk om zijn omzet te laten groeien en de aandelenkoers weerspiegelde de groei-uitdaging. Desalniettemin zijn de transformatie-prestatie in volle gang nu het management diversifieert naar software en cloudondersteuningsdiensten. Toekomstige kwartalen zullen waarschijnlijk een omzetstijging zien van terugkerende, cloudgerelateerde en abonnementsdiensten met hoge marge.

CVS Health (NYSE:CVS)

CVS Health, gevestigd in Rhode Island, is een geïntegreerd farmaceutisch bedrijf in de gezondheidszorg. Als moedermaatschappij van CVS Pharmacy is het de grootste apotheekdienstgroep in de Verenigde Staten. Sinds dit voorjaar biedt het Covid-19-testen aan op 4.000 CVS Pharmacy-locaties. CVS Health is actief in drie segmenten: Apotheekdiensten, Detailhandel / LTC en Voordelen in de gezondheidszorg. Begin november publiceerde het de resultaten van het derde kwartaal. De omzet bedroeg $ 67,1 miljard, een stijging van 3,5% op jaarbasis. De stijging werd gedreven door groei in de segmenten Health Care Benefits en Retail / LTC. De aangepaste winst per aandeel was $ 1,66. Een jaar geleden was het $ 1,84, een daling van 21% ten opzichte van $ 1,17 in dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het nettoresultaat daalde ook met 20,3% tot $ 1,22 miljard. Het management verhoogde het gecorrigeerde WPA-richtsnoer voor het volledige jaar 2020 van $ 7,14- $ 7,27 naar $ 7,35 - $ 7,45. De kasstroom uit operationele richtlijnen werd ook verhoogd tot $ 12,75 miljard - $ 13,25 miljard van $ 11 miljard - $ 11,5 miljard. Op het moment van schrijven zijn de voorwaartse P / E- en P / S-ratio's respectievelijk 8,79 en 0,33. We vinden dat CVS-aandelen ondergewaardeerd zijn en zouden de dips in deze geïntegreerde krachtpatser in de gezondheidszorg willen kopen.

FedEx (NYSE:FDX)

FedEx, gevestigd in Memphis, Tennessee, biedt transport- en logistieke diensten over de hele wereld.FedEx leverde half september robuuste resultaten voor FY21 Q1. De totale niet-GAAP-inkomsten bedroegen $ 19,3 miljard en stegen met 13,5% op jaarbasis. De gecorrigeerde niet-GAAP-inkomsten bedroegen $ 1,28 miljard en stegen met 60% in vergelijking met dezelfde periode FY20 ($ 800 miljoen). Niet-GAAP verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 4,87.Het management benadrukte: “De bedrijfsresultaten zijn gestegen als gevolg van volumegroei bij FedEx International Priority en binnenlandse pakketdiensten voor particulieren in de VS, verbetering van de opbrengst bij FedEx Ground en FedEx Freight en een extra werkdag. Deze factoren werden gedeeltelijk gecompenseerd door kosten om de sterke vraag te ondersteunen en de dienstverlening uit te breiden. "Anders gezegd, het effect van de pandemie is tot dusverre gemengd op de resultaten. Beleggers noteerden ook verschillende lopende kosten in verband met de integratie van TNT Express, dat FedEx medio 2016 heeft overgenomen. Deze kosten zijn van invloed op de gerapporteerde GAAP-resultaten en zullen dit nog een aantal kwartalen blijven doen. Het bedrijf zal waarschijnlijk profiteren van verkopen rond de feestdagen en van internationale verzendingen. Als u denkt dat de toegenomen e-commerce-activiteit pakketvervoerders zoals FedEx positief zal blijven beïnvloeden, moet u de aandelen op uw boodschappenlijst met goedkope aandelen houden.

Fulgent Genetics (NASDAQ:FLGT)

Het in Californië gevestigde Fulgent Genetics, opgericht in 2011, ontwikkelt flexibele en betaalbare genetische tests, zoals kanker, neonatale en prenatale screening. De tests kunnen ook worden aangepast aan de eisen van de klant door de volgende generatie sequencing (NGS) te combineren met zijn technologieplatform. In de afgelopen weken is het ook begonnen met het aanbieden van door de FDA goedgekeurde Covid-19-testoplossingen aan bedrijven en scholen. Fulgent Genetics heeft begin november de Q3-resultaten vrijgegeven. Een recordomzet van $ 101,7 miljoen betekende een stijging van 883% op jaarbasis. De niet-GAAP-inkomsten voor FY20 Q3 waren $ 49 miljoen en de niet-GAAP verwaterde winst per aandeel bedroeg $ 2,08 per aandeel. Paul Kim, CFO, zei: “Onze resultaten over het derde kwartaal vormen een belangrijk omslagpunt in ons bedrijf, met een groei van ons testvolume van bijna 5.000% op jaarbasis en een omzetgroei van bijna 900% ... ten slotte boekten we uitgestelde inkomsten van ongeveer $ 18 miljoen van 30 september 2020. "Beleggers waren tevreden met deze robuuste top-line en bottom-line statistieken. De FLGT-voorraad is aanzienlijk gestegen vanaf de dieptepunten in het vroege voorjaar. Het bedrijf wordt echter nog niet rijkelijk gewaardeerd en we zouden de dips in dit genetische screeningbedrijf willen kopen. In de komende kwartalen zou Fulgent Genetics ook een overnamekandidaat kunnen worden.

International Game Technology (NYSE:IGT)

Het volgende bestand op deze lijst met goedkope bestanden komt van de andere kant van de Atlantische Oceaan. Het in Londen gevestigde International Game Technology produceert en verkoopt computergestuurde spelapparatuur en software, waaronder gokautomaten, interactieve speelautomaten en loterijtechnologie. Het bedrijf werkt samen met overheden en toezichthouders in meer dan 100 landen. De groep maakte in november de resultaten van het derde kwartaal bekend. De geconsolideerde omzet bedroeg $ 982 miljoen en daalde met 15% op jaarbasis. International Game Technology rapporteert omzet in twee segmenten:

Wereldwijde loterij (kwartaalomzet gestegen met 3% op jaarbasis);

Global Gaming (kwartaalomzet 31% lager op jaarbasis).

Het aangepaste nettoresultaat bedroeg $ 54 miljoen en steeg met 25%. Het aangepaste nettoresultaat per verwaterd aandeel was 26 cent vergeleken met 21 cent in het voorgaande jaar. Het bedrijf leverde in het kwartaal ook $ 220 miljoen aan positieve vrije kasstroom op.CFO Max Chiara merkte op: "Robuuste cashflowgeneratie tijdens het kwartaal en sinds de eerste jaren hebben ons in staat gesteld onze liquiditeit te verbeteren en de nettoschuld te verminderen ... [D] e verbetering van onze winstgevendheid zou onze voortdurende focus op het verminderen van de schuld moeten ondersteunen."Tijdens het kwartaal tekende de groep een contractverlenging van 2 jaar met de New York Lottery. De voortdurende heropening van casino's en gokinstellingen zou de aandelen nog meer in de rug moeten hebben. Een mogelijke terugval naar $ 11 zou de veiligheidsmarge echter verbeteren.

PPL (NYSE:PPL)

PPL Corporation, met hoofdkantoor in Allentown, Pennsylvania, is een nutsbedrijf dat energiediensten levert aan meer dan 10 miljoen klanten in de VS en het VK. Het bedrijf wekt elektriciteit op uit energiecentrales in Kentucky. PPL heeft begin november de Q3-resultaten vrijgegeven. De omzet bedroeg $ 1,89 miljard, een daling van 2,5% ten opzichte van $ 1,93 miljard in Q3 2019. Drie segmenten dragen bij aan de omzet, namelijk de segmenten U.K. Gereguleerd, Kentucky Gereguleerd en Pennsylvania Gereguleerd. De aangepaste winst bedroeg $ 450 miljoen, of 58 cent per aandeel. Een jaar geleden waren ze $ 445 miljoen of 61 cent per aandeel geweest.Vincent Sorg, president en CEO zei:Hoewel COVID-19 en milder weer gedurende de eerste helft van het jaar van invloed zijn geweest op de lopende inkomsten van PPL, liggen we op schema om het lage einde van onze winstverwachtingen te halen en hebben we ons richtsnoer voor 2020 teruggebracht tot $ 2,40 tot $ 2,50 per aandeel ten opzichte van het vorige bereik van $ 2,40 tot $ 2,60 per aandeel. Eerder dit jaar kondigde het management plannen aan om het Britse bedrijf, dat een grote bijdrage levert aan de operaties, te verkopen. Een dergelijke verkoop zou PPL in staat stellen om langlopende schulden af ​​te betalen of in de VS gevestigde activa te kopen. Potentiële investeerders willen daarom de ontwikkelingen in de gaten houden. Desalniettemin houden we van de aandelen voor de lange termijn.

Op de publicatiedatum had Tezcan Gecgil (noch rechtstreeks noch onrechtstreeks) posities in de in dit artikel vermelde effecten. Tezcan Gecgil Ph.D. werkt al meer dan twee decennia in vermogensbeheer in de VS en het VK. Naast formeel hoger onderwijs in het veld heeft ze ook alle 3 niveaus van het Chartered Market Technician (CMT) -examen afgerond.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 30, 2023

Philips trapt drukke beursweek af | 30 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 29, 2023

Aandeel ASML is goedkoop

januari 29, 2023

Zet de goede jaarstart van de beurs door?

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

Columns

Nieuw
30 jan 10:28 Cees Smit

Column: Cijfers, Cijfers en nog eens…

27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver

26 jan 09:56 Redactie

Grote overname DSM roept vraagtekens op