Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - zondag, 29 december 2019 12:00

Kopen en vasthouden: 7 aandelen voor 2020

Ian Bezek van Investorplace.com heeft 7 aandelen geïdentificeerd die een veilig dividend en rendement kunnen leveren in 2020. Deze 7 defensieve aandelen vindt hij de ideale "buy and hold" kandidaten en heeft zelf alle 7 ook in bezit.


Koop deze top zeven defensieve aandelen voor 2020 terwijl zij nog ondergewaardeerd zijn

De winter en kerst begint nu in een hogere versnelling er aan te komen. Met dat in het achterhoofd is het tijd om uw portfolio te positioneren voor 2020. Het is een goed moment om een aantal aandelen die niet renderen te schrappen en het kapitaal elders te verplaatsen. Om 2020 goed te starten is het een idee om oude posities overboord te gooien en om meer veelbelovende aandelen te kopen voor de toekomst.

En nu 2019 ten einde loopt, is het tijd om na te denken over meer defensieve aandelen. De afgelopen twee maanden hebben we een verschuiving van kapitaal gezien van pure groeiaandelen naar meer waardegerichte namen. Met name door de verschuiving in de rentestand zullen beleggers in 2020 veilige dividend-betalende aandelen kopen. Hier zijn zeven veilige aandelen die in ieder geval voor het komende jaar goede "buy and hold" kandidaten zouden moeten zijn.

Altria (MO)

Dividendrendement: 7,6%.

Het lijkt erop dat de bodem van de tabaksaandelen in zicht komt. De sector heeft een sterke groei doorgemaakt sinds ik er onlangs de aandacht op heb gevestigd. Zoals het er nu naar uitziet, lijkt het erop dat de algemene angst in de media over vaping diseases begint af te nemen. Bovendien gaat er steeds meer aandacht naar het vapen van THC, vaak in illegale patronen. Zeer weinigen van de gemelde longproblemen zijn tot nu toe gebonden aan Juul of andere geloofwaardige gereguleerde nicotineleveranciers.

Dit betekent niet dat de problemen van Juul de ene op de andere dag zullen verdwijnen. Op de lange termijn, echter, verwacht ik dat Altria (NYSE: MO) geld gaat verdienen op haar vaping investering. Dat is in scherp contrast met de markt, die onlangs het aandeel Altria heeft geprijsd alsof het bedrijf de volledige investering zal moeten afschrijven.

De bestaande sigarettenverkoop van Altria en de cashflow uit het belang in Anheuser-Busch (NYSE:BUD) volstaan nu al om het dividend te dekken. Als en wanneer Juul begint met het verstrekken van een significante positieve cashflow aan Altria, zal het een hogere aandelenkoers en dividend ondersteunen - maar u hoeft de huidige aandelenkoers van $46 en een dividendrendement van meer dan 7% niet te rechtvaardigen. Op de lange termijn zijn de tabaksfabrikanten enorme hoeveelheden cashflow aan het genereren, ondanks aanzienlijke regulerende maatregelen en een regelrechte vijandige berichtgeving in de media.

Vroeg of laat zullen de zorgen over het gebruik van nicotine verdwijnen, maar de wens om nicotine te consumeren gaat nergens naartoe. Tegen het einde van 2020 zullen mensen die Altria kochten toen het nog goedkoop was, genieten van hun dividend met de angst rond vaping die al lang vergeten is.

Johnson & Johnson (JNJ)

Dow (DOW)

Public Storage (PSA)

Walgreens (WBA)

Dividendrendement: 3,3%.

Walgreens (NASDAQ:WBA) heeft een slecht jaar. En dit slechte jaar komt bovenop een reeks middelmatige jaren. Het aandeel van WBA, dat teruggaat tot 2013, is slechts vlak geweest tijdens een woedende bull-markt. Het wedden dat Walgreens het matig blijft presteren kan niet voor altijd. In feite, zou 2020 het heroplevingsjaar voor WBA aandeel kunnen zijn.

U kent Walgreens misschien niet als een veilig conservatief aandeel. Historisch gezien heeft Walgreens een stijgende aandelenkoers gehad, met als gevolg een relatief laag dividendrendement. De tijden zijn echter veranderd. Door de langdurige stagnatie van de aandelenkoers is het dividendrendement van Walgreens nu gestegen tot 3,3%.

Dat komt voor een groot deel doordat de winst van Walgreens blijft groeien en het elk jaar een hoger dividend uitkeert. In feite, is het een dividend aristocraat met meer dan 25 jaar van opeenvolgende dividendverhogingen.

Op lange termijn zijn er zorgen over het bedrijfsmodel van de onderneming. De prijs van geneesmiddelen is een vraagteken en beleggers vrezen dat Walgreens in de toekomst lagere winstmarges op recepten zal behalen. Ondertussen kan de verkoop van gemaksproducten zoals frisdrank en snoep onder druk komen te staan door het veranderende retail-klimaat. Toch is Walgreens in de loop van de decennia veerkrachtig gebleken en elke vorm van politieke duidelijkheid over de prijs van geneesmiddelen in 2020, nu de verkiezingen zich afspelen, kan het aandeel sterk doen groeien. Geniet in de tussentijd van het hoogste dividendrendement van het aandeel in tijden.

Novo Nordisk (NVO)

Dividendrendement: 1,2%.

Als u een nieuwere investeerder bent, hebt u misschien nog niet gehoord van Novo Nordisk (NYSE:NVO). U hebt echter wel degelijk gehoord van de producten van Novo Nordisk. Novo is wereldleider in de productie van insuline en andere therapieën voor diabetes. Naarmate de diabetescrisis in de volksgezondheidscrisis zowel in de V.S. als in het buitenland blijft verergeren, neemt het belang van Novo in het wereldwijde gezondheidszorgsysteem met de jaren toe.

Afgezien van een aantal enorme veranderingen in voeding en levensstijl, is het moeilijk voor te stellen dat het tempo van diabetes de komende jaren aanzienlijk zal dalen, gezien de huidige demografische trends. Dit zal er op zijn beurt voor zorgen dat Novo Nordisk veel werk te doen heeft.

Het NVO aandeel is nog steeds aanzienlijk lager dan haar recordniveau. Er was een paar jaar geleden een grote bezorgdheid over de insulineprijs, maar desondanks dat het grotendeels is opgelost, is het aandeel nog niet terug naar haar piek. Tenminste nog niet. Het bedrijf heeft net een enorme reglementaire goedkeuring gekregen, wat een specifieke katalysator toevoegt aan de toch al krachtige demografische rugwind van het bedrijf. Novo keert een gestaag stijgend dividend uit (gemeten in haar eigen valuta, Deense Kronen) en zou ook in 2020 een aanzienlijke stijging van de aandelenkoers moeten genieten, waardoor het een perfecte groei- en inkomensopportuniteit is in een defensief veilig aandeel.

De Aandeelhouder TV

september 22, 2020

Videoreeks – Economie adhv gezelschapsspellen Afl. 19 – Kolonisten van Catan

september 22, 2020

ASM PT naar China? | 22 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

september 21, 2020

AEX 21 sep 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

september 21, 2020

TikTok | 21 september 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 sep 09:08 Redactie

3 aandelen die kunnen knallen bij verkiezingsverlies Trump

22 sep 09:44 Redactie

Bonus voordeel voor de Belegger

21 sep 13:39 Nico Bakker

ALFEN suggereert koopkans

18 sep 12:23 Jordy Beuving

EU gaat voor €255 miljard groen

17 sep 12:16 Bas Heijink

TA AEX: Op weg naar lagere koersen

Het laatste beursnieuws