Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - vrijdag, 1 januari 2021 11:00

7 aandelen met potentieel in 2021

De markt heeft waarde als je weet waar je moet zoeken. Dat meent Chris Markoch van InvestorPlace.com in zijn laatste artikel. Hij heeft zeven ondergewaardeerde aandelen met waarde waarvan hij denkt dat deze in 2021 kunnen gaan presteren.


Het afgelopen jaar hebben analisten en beleggers veel over waardering gesproken. Omdat de aandelenmarkt echter flirt met recordhoogtes, zijn de meeste vragen gecentreerd rond overgewaardeerde aandelen. Wat roept de vraag op of er ondergewaardeerde aandelen zijn?

De geschiedenisboeken zullen 2020 voor altijd verbinden met de nieuwe pandemie van het coronavirus. Beleggers kunnen zich 2020 echter nog wel herinneren als het jaar waarin Robinhood-investeerders de bredere markt vertelden om “mijn biertje vast te houden” terwijl ze op aandelen bieden, ongeacht de fundamentals.

Ik hoop dat je me deze feestdagen een beetje vrolijk zult maken. Maar aandelen blijven er een beetje schuimig uitzien. En in een markt als deze kan het moeilijk zijn om te geloven dat er ondergewaardeerde aandelen zijn.

Maar volgens een Morningstar-analist wordt ongeveer een derde van de aandelen die het bedrijf volgt als ondergewaardeerd beschouwd. Dat is logisch als je bedenkt dat we snel een "K-vormige" luchtbel hebben. Dat wil zeggen dat er enkele megacap-aandelen zijn die aanzienlijk overgewaardeerd blijven.

Dus als u een belegger bent die bereid is te ziggen terwijl anderen zaggen, is dit misschien een tijd om te kijken naar het toevoegen van enkele ondergewaardeerde aandelen die klaar kunnen zijn voor wat voor nieuw normaal het nieuwe jaar ook brengt. Omdat elke belegger anders is, heb ik gekozen voor een ondergewaardeerd aandeel uit zeven verschillende sectoren.

Ondergewaarde aandelen

Molson Coors (NYSE:TAP.A)

Defensieve aandelen in het algemeen zijn misschien redelijk waardevol, maar de alcoholische drankenindustrie lijkt een beetje ondergewaardeerd. En dat is goed nieuws als uw vakantieplannen een kopje of twee gejuich bevatten. Maar alle grapjes terzijde, er zijn veel analisten die de vraag lijken te onderschatten die zal bestaan ​​voor individuen om het huis uit te komen als de pandemie afneemt, wat niet goed zal zijn voor Molson Coors.

Een maatstaf voor de waardering is te kijken naar de koers-winstverhouding van een aandeel in vergelijking met het gemiddelde van de sector. In het geval van TAP-aandelen is het P / E-veelvoud iets meer dan 17x (17,09x), wat aanzienlijk lager is dan dat van vergelijkbare bedrijven, die gemiddeld 27,94x zijn. En na een somber 2020 verwacht het bedrijf de komende twee jaar de winst te zien groeien tot 58%. Een sterkere omzet en een betere cashflow zouden ook moeten bijdragen aan het groeiverhaal.

TAP-aandelen worden momenteel verhandeld tegen ongeveer 30% korting op het hoogste punt in 52 weken. Dat geeft investeerders een mooie startbaan voor groei wanneer reis- en eetmarkten opnieuw opengaan.

Enterprise Products Partners (NYSE:EPD)

Het goede nieuws en het slechte nieuws van Enterprise Product Partners is hetzelfde nieuws. Het is een Master Limited Partnership (MLP). Op zich is daar niets mis mee. Het is zelfs de reden dat het bedrijf aandeelhouders een oogstrelend dividend biedt dat momenteel een rendement van meer dan 8% heeft. En zoals Bob Ciura schreef voor Sure Dividend:

"EPD heeft zijn distributie 21 jaar op rij verhoogd, een indrukwekkend trackrecord gezien het feit dat zoveel MLP's de distributies hebben moeten verminderen."

Een reden waarom ze zo'n genereus dividend kunnen bieden, is omdat een MLP geen federale belastingen op entiteitsniveau betaalt. Deze worden doorgegeven aan de individuele aandeelhouders (partners). Geen dubbele belasting is een leuke feature.

Maar een MLP is ook vatbaar voor buitensporige verliezen. En nu Enterprise deel uitmaakt van de olie- en gassector, kan dat een punt van zorg zijn. Maar fossiele brandstoffen verdwijnen niet van de ene op de andere dag. En hoewel de economie pas later in 2021 op volle toeren draait, zouden de sector en het EPD-aandeel moeten profiteren van een terugkeer naar normaal.

American International Group (NYSE:AIG)

Helaas heeft 2020 veel Amerikanen in contact gebracht met hun sterfte. Maar dat is goed nieuws voor verzekeringsaandelen zoals American International Group. Ondanks een recente stijging staat het aandeel AIG dit jaar nog steeds 25% lager en staat het onder druk vanwege de lage rentetarieven.

In de beste tijden is de annuïteitenmarkt een uitdaging, maar in 2020 is het bijzonder wreed geweest. Maar dat zou kunnen veranderen. Dit zet op zijn beurt weer druk op de inkomsten van het bedrijf en uiteindelijk op de inkomsten. Maar analisten worden optimistischer over de vooruitzichten voor AIG-aandelen. En de grootste reden voor het optimisme is het feit dat de economie beter wordt. Stijgende banencijfers zijn een indicatie dat polishouders die mogelijk hebben afgezien van premiebetalingen om rond te komen, weer op het goede spoor kunnen komen. En de recente opleving van de markt helpt het bedrijf om meer inkomsten te genereren uit zijn investering in verzekeringspremies.

Duke Energy (NYSE:DUK)

Duke Energy is misschien wel een van de minst ondergewaardeerde aandelen op deze lijst. Hoewel het aandeel DUK positief is voor het jaar, ligt het nog steeds onder het niveau van vóór de pandemie, wat betekent dat het lijkt alsof het aandeel nog ruimte heeft om te herstellen.

Nutsbedrijven werden de afgelopen 10 jaar als overgewaardeerd beschouwd. Maar het lijkt erop dat het nieuwe coronavirus voor alle bestaande verschillen zorgde. En aangezien de sector langzamer herstelt dan andere sectoren, is er waarde te behalen. Sommige beleggers vinden misschien andere aandelen die ze leuker vinden, maar ik wil de knipoog naar Duke Energy geven.

DUK-aandelen zijn de afgelopen twee maanden met meer dan 5% gestegen, bijna tweemaal het sectorgemiddelde. Het bedrijf kan bogen op een achterblijvend 12-maands rendement op eigen vermogen (ROE) van 8,28%, wat iets lager is dan het ROE van de sector van 8,97% voor dezelfde periode.

Als investeerders op zoek zijn naar een negatief, kunnen ze wijzen op Duke's schuld / kapitaalratio van 54,24%, die hoger is dan het gemiddelde van de energiesector van 49,53%. Duke betaalt echter een solide, veilig dividend dat waardebeleggers zal belonen.

VMware (NYSE:VMW)

De aandelen van VMware zijn sinds het begin van de zomer in een reeks trending. VMW-aandelen worden vaak vergeleken met Salesforce.com. Salesforce helpt bedrijven verbinding te maken met hun klanten en klanten via de cloud. Maar VMware is fundamenteel voor de hele cloudomgeving en helpt bedrijven om op elk apparaat optimaal gebruik te maken van de cloud.

Voor beleggers die op zoek zijn naar meerdere katalysatoren, heeft VMware ook enige blootstelling aan de 5G-revolutie. Maar het probleem voor VMware is dat, ondanks het feit dat de digitale en cloud computing-sectoren versnellen, beleggers alleen oog lijken te hebben voor CRM-aandelen.

Dit betekent echter dat het aandeel van VMW ondergewaardeerd blijft. CRM-aandelen worden verhandeld voor 57x de winst, terwijl VMware ongeveer 38x wordt verhandeld. Het bedrijf rapporteerde onlangs groei in zijn software-as-a-service (SaaS) -activiteiten. Investeerders zijn dol op SaaS omdat het terugkerende inkomsten betekent.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar enkele strategische overnames gedaan. En met ongeveer $ 14 per aandeel in contanten, zou VMware het geld moeten hebben om dit te blijven doen.

Simon Property Group (NYSE:SPG)

Mijn InvestorPlace-collega Dana Blankenhorn merkte op dat de strategie van Simon Property Group om failliete winkeliers op te kopen als geniaal of idioot zal worden beschouwd; er is meestal een dunne lijn.

Het is te vroeg om te zeggen. Maar één ding lijkt duidelijk. De vastgoedsector en in het bijzonder vastgoedbeleggingsfondsen (REIT's) zoals SPG-aandelen zijn aanzienlijk ondergewaardeerd.

En zolang Simon zijn dividend blijft uitkeren, zou het ondergewaardeerd moeten blijven. Blankenhorn merkte op dat het nog maar afwachten is of het aandeel SPG in staat zal zijn om zijn dividend te behouden wanneer het aandelen moet kopen en verkopen voor zijn acquisities.

Simon heeft een bovengemiddeld risico. Maar het heeft een aantal solide financiële gegevens voor investeerders die het aandeel een kans willen geven. Het heeft bijvoorbeeld in acht van de afgelopen tien jaar een positieve vrije kasstroom (FCF) gegenereerd. En voorafgaand aan de pandemie was de winstgevendheid van het bedrijf hoger.

Om eerlijk te zijn, Simon Property moet de economie eerder dan later zien terugkeren naar een of andere vorm van normaal. Daarna zullen we zien of de solide financiële situatie van het bedrijf voldoende zal zijn om zijn aandeelhouders te belonen.

BioMarin Pharmaceutical (NASDAQ:BMRN)

BioMarin Pharmaceutical is een leider in de therapie van zeldzame ziekten. Zoals veel biotechbedrijven zijn BMRN-aandelen niet zonder risico's. Het bedrijf heeft echter veel concurrentievoordelen, waaronder schaalgrootte, expertise, patenten en relaties.

BioMarin ontving onlangs slecht nieuws toen de belangrijkste kandidaat voor gentherapie voor de behandeling van hemofilie A werd uitgesteld. Biotech-aandelen verkopen vaak op het nieuws, maar in dit geval lijkt het erop dat de uitverkoop overdreven is. Ja, de lancering van het medicijn kan een jaar later worden uitgesteld dan gepland (2022 in plaats van 2021), het belangrijkste is dat het gelanceerd moet worden.

Bovendien heeft BioMarin een sterke pijplijn, wat een andere belangrijke factor is bij het kiezen van biotechaandelen. En onder die kandidaten is een medicijn voor achondroplasie. Dit is belangrijk omdat de aandoening momenteel geen goedgekeurde behandelingen heeft. De FDA heeft echter een deadline van augustus 2021 voor het goedkeuren van de New Drug Application (NDA) van het bedrijf.

 

Chris Markoch had op de datum van publicatie geen (direct noch indirect) posities in de in dit artikel genoemde effecten.

Chris Markoch is een freelance financiële copywriter die al meer dan zes jaar de markt bestrijkt. Hij schrijft sinds 2019 voor Investor Place.

De Aandeelhouder TV

maart 6, 2021

Zijn de inflatiezorgen van beleggers terecht?

maart 5, 2021

AEX midden in correctieproces

maart 5, 2021

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie

maart 5, 2021

AEX week 9 2021 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
06 mrt 07:08 Jordy Beuving

Uitgelicht: Tech-aandeel AMS AG

05 mrt 16:59 Redactie

De Aandeelhouder Podcast Afl. 8 – Correctie of rotatie?

05 mrt 10:51 Bas Heijink

TA S&P500: Neerwaartse doorbraak

04 mrt 13:10 Redactie

ETF van de Week: Inflatie ETF

04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

Het laatste beursnieuws