Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

5 aandelentips om gespreid te beleggen

5 aandelentips om gespreid te beleggen
25 jun 2021 om 07:15

Deze aandelen hebben groeiambities en een minimale onderlinge correlatie, wat een goed begin vormt voor een gediversifieerde portefeuille. In een recent artikel deelt Parkev Tatevosian 5 aandelentips met u. Door het aankopen van deze aandelen belegt u meteen gespreid in groeiaandelen.


Het diversifiëren van een portefeuille is een geweldige manier voor beleggers om hun financiële langetermijndoelen te bereiken. Voordelen ontstaan ​​omdat een resultaat dat aandelen in de ene sector schaadt, gunstig kan zijn voor aandelen in een andere. Een staking in een autofabriek zou er bijvoorbeeld toe kunnen leiden dat de aandelen van autofabrikanten dalen en tegelijkertijd de prijzen van rideshare-aandelen stijgen.

Het saldo stelt de belegger in staat om het risico over verschillende aandelen en sectoren te spreiden en vergroot de kans om een ​​groeiend aandeel te kiezen. Er is geen harde regel over hoeveel aandelen een belegger moet bezitten om een ​​gediversifieerde portefeuille te creëren. Als u echter zorgvuldig aandelen met een lage correlatie kiest, kunt u een gediversifieerde portefeuille bereiken met 15 tot 20 bedrijven erin. Hier zijn vijf groeiaandelen in diverse sectoren om uw portefeuille op weg te helpen.

Starbucks (NASDAQ:SBUX)

Voor het grootste deel gaan mensen naar Starbucks voor koffie. Als er een plotseling tekort aan koffiebonen zou zijn en de prijzen voor die belangrijke input zouden pieken en op de lange termijn op een hoog niveau blijven, zou dat waarschijnlijk nadelig zijn voor het rendement van de aandeelhouders.

Verder heeft Starbucks 32.943 locaties, met winkels in de VS en China van respectievelijk 15.288 en 4.973. Daarom is het bedrijf meer dan enige andere regio afhankelijk van de persoonlijke inkomens en uitgaven van mensen in de VS en China, aangezien de twee meer dan 60% van het winkeltotaal van het bedrijf uitmaken.

Roblox (NYSE:RBLX)

Roblox is een platform voor menselijke co-ervaring. In het gaming-segment kunnen spelers apparaten van smartphones tot laptops tot tablets gebruiken om games te spelen en met anderen te communiceren. Het bedrijf heeft wereldwijd 42,1 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, waarvan 12,6 miljoen uit de VS en Canada, en de rest internationaal. De spelers van Roblox zijn meestal jonger, met ongeveer 50% jonger dan 13 jaar. Behalve dat het een ander soort bedrijf is dan Starbucks, bedient Roblox een grotendeels ander klantenbestand. Volwassenen drinken koffie; kinderen spelen spelletjes. Er is minimale overlap tussen degenen die tijd besteden aan Roblox en degenen die koffie drinken, en dat is een goede zaak voor de diversificatie van de portefeuille.

Airbnb (NASDAQ:ABNB)

Airbnb is een wereldwijde facilitator van reizen. Mensen kijken naar de site van het bedrijf om verblijven in kamers en huizen te boeken op locaties, dichtbij, veraf, exotisch en voor voetgangers. Het bedrijf profiteert wanneer mensen geïnteresseerd zijn in reizen. Dat werd een aanzienlijke tegenwind bij het begin van de pandemie, omdat het reizen bijna tot stilstand kwam.

Een belegger die zowel Roblox als Airbnb in hun portefeuille had, voelde echter een compenserende impact van mensen die thuis bleven. De pandemie zorgde ervoor dat mensen minder reisden, maar hield kinderen ook veel meer thuis, wat betekende dat er meer tijd was om te gamen.

Pinterest (NYSE:PINS)

Pinterest is een app voor sociale media voor mensen die op zoek zijn naar inspiratie. Het bedrijf heeft meer dan 478 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Dat cijfer steeg tijdens de pandemie omdat mensen vaker thuis bleven. De sterke vraag naar in-home entertainment was een van de factoren die leidde tot een toename van het consumentengebruik van Pinterest.

Het bedrijf biedt diversificatie met blootstelling aan gebruikers over de hele wereld. Van de 478 miljoen actieve gebruikers die maandelijks actief zijn, komen 380 miljoen van buiten de VS. inbegrepen.

Amazon (NASDAQ:AMZN) 

Amazon behoeft geen introductie. De internationale e-commercegigant genereerde in 2020 een omzet van $ 386 miljard in verschillende geografische gebieden en bedrijfssegmenten. Naast een bloeiend retailsegment heeft het ook een lucratief cloudbedrijf, een advertentiebedrijf en een streamingvideoservice die helpt bij het aantrekken van abonnementen op Amazon Prime.

Amazon bedient individuen, instellingen en bedrijven in verschillende geografische gebieden en sectoren. Ondanks de variëteit binnen Amazon, overlappen de activiteiten van het bedrijf niet veel met de andere genoemde bedrijven.

De vijf bovenstaande aandelen vormen op geen enkele manier een gediversifieerde portefeuille voor een groeibelegger. Het geeft u blootstelling aan verschillende geografische gebieden, demografieën, industrieën en macro-economische factoren, en begint u op een goede basis waarop u kunt bouwen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.