Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

4 goedkope marihuana aandelen om te kopen

4 goedkope marihuana aandelen om te kopen
8 feb 2021 om 07:00

Deze ondergewaardeerde marihuana aandelen kunnen in de komende kwartalen sterk toenemen. Volgens Faisal Humayun van InvestorPlace.com stelt dit in zijn laatste artikel. Dit zijn de vier ondergewaardeerde aandelen om te kopen.

Marihuana-aandelen hebben begin boekjaar 2019 een fase van euforie doorgemaakt tot een periode van langdurige depressie. Nu president Joe Biden aantreedt, is er hoop op een relatief versnelde landelijke legalisatie van marihuana. Met een gestage groei wordt verwacht dat de legale marihuanamarkt in 2027 $ 73,6 miljard waard zal zijn. Kijkend naar de koersactie, is het zeer waarschijnlijk dat het ergste voorbij is voor marihuana aandelen. Hoewel sommige aandelen in het recente verleden hoger zijn gestegen, zijn er andere die tegen aantrekkelijke waarderingen worden verhandeld.

Laten we vier ondergewaardeerde marihuana aandelen bespreken om te kopen:

Marihuana aandelen om te kopen:

OrganiGram Holdings (NASDAQ: OGI)

Het aandeel OGI is de afgelopen zes maanden met 92% gestegen. Het aandeel blijft echter ondergewaardeerd bij een huidige marktkapitalisatie van $ 550 miljoen. OrganiGram is een leverancier van medicinale en recreatieve cannabis in Canada. Voor het eerste kwartaal van 2021 stegen de bruto- en netto-inkomsten van het bedrijf met respectievelijk 42% en 30%. Ik verwacht dat de omzetgroei de komende kwartalen verder zal versnellen.

Het bedrijf heeft sinds juli 2020 53 nieuwe voorraadhoudende eenheden (SKU’s) gelanceerd. Verder zullen naar verwachting 14 nieuwe SKU’s worden gelanceerd in het tweede kwartaal. De merken van het bedrijf hebben de aandacht van de consument getrokken. Shred was bijvoorbeeld het meest gezochte merk op de website van Ontario Cannabis Store in november en december. Dit is de belangrijkste reden om aan te nemen dat de omzetgroei waarschijnlijk zal versnellen. OrganiGram genereerde ook een positieve operationele cashflow van $ 300.000 voor het fiscale eerste kwartaal van 2021. OGI-aandelen zullen stijgen als de operationele cashflows in de komende kwartalen toenemen. OrganiGram sloot het meest recente kwartaal af met contanten en kortetermijninvesteringen van $ 134 miljoen. Daarom is er in de komende kwartalen voldoende financiële ruimte om te investeren in nieuwe SKU’s en merkinspanningen.

Hexo Corp. (NYSE: HEXO)

Zoals de meeste marihuana aandelen, is het aandeel HEXO sterk gestegen, met een stijging van 165% in de afgelopen zes maanden. Het aandeel blijft echter aantrekkelijk voor een beleggingshorizon op middellange tot lange termijn. Voor het fiscale eerste kwartaal van 2021 rapporteerde HEXO een omzetgroei van 114% op jaarbasis. De sterke omzetgroei zal waarschijnlijk aanhouden met de uitbreiding van het bedrijf buiten Quebec. HEXO heeft al een toonaangevend marktaandeel van 33% in Quebec. HEXO rapporteerde een bedrijfsverlies van 60,4 miljoen CAD voor het eerste kwartaal. In het afgelopen kwartaal is het bedrijfsverlies teruggelopen tot 2,6 miljoen CAD. HEXO verwacht in de eerste helft van het jaar een positieve EBITDA te rapporteren. De operationele cashflow van het bedrijf zal de komende kwartalen waarschijnlijk ook positief worden. Dit is een andere trigger voor HEXO-aandelen die hoger worden. Productie-innovatie is een andere reden om optimistisch te zijn over de aandelen. Het bedrijf heeft met cannabis doordrenkte dranken geïntroduceerd. Volgens schattingen zal de Noord-Amerikaanse markt voor met cannabis verrijkte dranken tegen 2026 1,56 miljard dollar bereiken. Voor dezelfde periode wordt de wereldmarkt geschat op 5,04 miljard dollar. Vanaf oktober rapporteerde HEXO geldmiddelen en equivalenten van 149 miljoen CAD. De kaspositie geeft flexibiliteit om groei na te streven.

Sundial Growers (NASDAQ: SNDL)

SNDL-aandelen zijn een andere naam onder ondergewaardeerde marihuana aandelen Het aandeel heeft in het recente verleden een positief momentum gekend, dat waarschijnlijk zal aanhouden. Het bedrijf is gericht op het leveren van premiumproducten met een focus op inhaleerbare producten. Momenteel worden de premiumproducten verkocht in de vorm van bloem, olie, vapes en pre-roll. Sundial zal ook chocoladerepen en dranken met cannabis op de markt brengen om het productportfolio uit te breiden. Sundial heeft ook een belang van 50% in Pathway Rx. De licentieovereenkomst met Pathway Rx stelt het bedrijf in staat om bepaalde cannabissoorten te gebruiken voor commerciële productie. In de komende kwartalen zal Sundial waarschijnlijk medicinale cannabisproducten op de markt brengen. Dit zal dienen als een andere opwaartse trigger voor aandelen.

De verkoop van merkproducten van Sundial is gestegen als percentage van de totale verkoop. Met omzetgroei is een gestage uitbreiding van de EBITDA-marge waarschijnlijk. Een ander belangrijk punt om op te merken is dat het bedrijf zich richt op schuldafbouw. Met kostenbeheersing in combinatie met een gezondere balans, zal de SNDL-voorraad waarschijnlijk hoger worden. Over het algemeen bevindt Sundial Growers zich in een fase van transformatie. Het bedrijf heeft de schulden verminderd en de productportfolio vergroot. Het zal me niet verbazen als de voorraad van SNDL verdubbelt ten opzichte van het huidige niveau.

Aurora Cannabis (NYSE: ACB)

In vergelijking met sommige andere namen, hebben ACB-aandelen een kleiner deel uitgemaakt van de recente stijging van marihuana aandelen. In de afgelopen zes maanden leverde het aandeel 24% op. Ik ben van mening dat ACB-aandelen ondergewaardeerd zijn en in aanmerking kunnen komen voor blootstelling op de huidige niveaus. Een belangrijke reden om optimistisch te zijn over ACB-aandelen is het bedrijfstransformatieplan dat door het management is uitgevoerd. Het bedrijf is erin geslaagd de verkoop-, algemene en administratieve kosten te verlagen. In de komende kwartalen zal de cash burn waarschijnlijk aanzienlijk afnemen. Vanuit groeiperspectief is het bedrijf aanwezig in zowel het medicinale als recreatieve cannabissegment. Met de focus op premiumproducten en innovatie, zal de groei waarschijnlijk versnellen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld meer dan 100 octrooi- en octrooiaanvragen. Aurora heeft een kassaldo van 450 miljoen CAD. Dit biedt voldoende flexibiliteit voor investeringen in de komende drie tot vier kwartalen. Tijdens deze periode verwacht ik dat het bedrijf winstgevendheid op operationeel niveau bereikt. Het terugschroeven van de productie en het verkleinen van de voetafdruk van activa zal waarschijnlijk helpen om de winstgevendheid op bedrijfsniveau te versnellen. Over het algemeen blijven ACB-aandelen ondergewaardeerd. Hoewel het bedrijf nog steeds omzetgroei moet laten zien, zijn kostenbesparende maatregelen een stap in de goede richting.

Op de publicatiedatum had Faisal Humayun (noch rechtstreeks noch onrechtstreeks) posities in de effecten die in dit artikel worden genoemd. Faisal Humayun is een senior onderzoeksanalist met 12 jaar ervaring in de sector op het gebied van kredietonderzoek, aandelenonderzoek en financiële modellering. Faisal heeft meer dan 1.500 artikelen geschreven met de nadruk op de sector technologie, energie en grondstoffen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.