Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

Redactie - dinsdag, 3 november 2020 13:00

3 topaandelen voor flinke winst dit decennium

Sean Williams van TheMotleyFool.com heeft drie aandelen op zijn lijstje waarvan hij denkt dat die aandelen flinke winst zullen opleveren de komende 10 jaar. Deze drie aandelen worden door hem toegelicht.


Het is een wisselend jaar geweest voor Wall Street en investeerders. We waren getuige van de sterkste neergang van de bearmarkt in de geschiedenis toen de S&P 500 34% van zijn waarde verloor in minder dan vijf weken, evenals de meest woeste opleving van een dalende bearmarkt aller tijden.

Beleggers mogen echter nooit vergeten dat, hoe somber de vooruitzichten voor aandelen en de Amerikaanse economie ook zijn, de aandelenmarkt uiteindelijk alle correcties uitwist. Zolang u gedurende lange tijd in hoogwaardige bedrijven belegt, is de kans groot dat u geld verdient.

De vraag van $ 64.000 is: "Welke aandelen moet je kopen?"

Als u dit decennium en mogelijk daarna flink wilt cashen, zie hier drie topaandelen die dat mogelijk kunnen maken.

Square
We zijn getuige van een digitale betalingsrevolutie. Contant geld is niet dood, maar jongere generaties geven beslist de voorkeur aan plastic en andere vormen van niet-traditionele valuta voor transacties. Deze trend suggereert dat Square (NYSE: SQ) het snelst groeiende fintech-aandeel van dit decennium zou kunnen zijn.

De meesten van jullie kennen Square waarschijnlijk omdat je ooit als consument een van hun verkooppuntapparaten hebt gebruikt. Square heeft zich de afgelopen acht jaar gericht op het helpen van kleine bedrijven om te groeien met haar ecosysteem van verkopers, dat point-of-sale-oplossingen, data-analyse en leningen biedt. Tussen 2012 en 2019 groeide het bruto handelsvolume dat het netwerk van Square kruiste met een samengesteld jaarlijks gemiddelde van 49%, tot $ 106,2 miljard in 2019.

Het groeiverhaal op de lange termijn voor Square is echter het peer-to-peer digitale betalingsplatform Cash App van het bedrijf. In 2 1/2 jaar is het maandelijkse aantal actieve gebruikers van Cash App meer dan verviervoudigd tot ongeveer 30 miljoen. Ongeveer een kwart van deze gebruikers gebruikt ook Cash Card, een traditionele debetkaart die is gekoppeld aan iemands Cash App-saldo. Cash App verzamelt handelaarskosten, net als het ecosysteem van de verkoper, maar stelt Square ook in staat versnelde vergoedingen te ontvangen van bankoverschrijvingen, bitcoin-uitwisselingen en investeringen.

Over tien jaar is Square misschien wel een van de grootste financiële aandelen in de VS.

Green Thumb Industries
Marihuana-aandelen hebben investeerders de afgelopen 18 maanden niet veel gegeven om over naar huis te schrijven, maar dat zal in grote mate veranderen voor een klein aantal goed gepositioneerde Amerikaanse multistate-operators. In het bijzonder geloof ik dat investeerders de rest van het decennium kunnen cashen met Green Thumb Industries (OTC: GTBIF).

Als verticaal geïntegreerde multistate operator heeft Green Thumb momenteel net geen 50 operationele winkels in het hele land. In totaal heeft het 96 detailhandelslicenties in een dozijn staten, dus het heeft nog steeds veel organische groei omdat het de komende jaren ongeveer vier dozijn nieuwe locaties opent.

Green Thumb is intrigerend vanwege de staten waarop het gericht is, evenals de inkomstenmix. Green Thumb heeft een snelgroeiende aanwezigheid in Illinois, Nevada en New Jersey. Illinois is een staat met een beperkte vergunning die op 1 januari 2020 zijn deuren opende voor de verkoop van wiet voor volwassenen, terwijl Nevada een staat met veel toeristen is die halverwege het decennium het land zou kunnen leiden in cannabisuitgaven per hoofd van de bevolking. Wat New Jersey betreft, lijkt het op het punt te staan ​​om marihuana voor volwassenen te legaliseren op de verkiezingsdag. Elk van deze drie staten zou in 2024 in staat moeten zijn om ten minste $ 1 miljard aan jaarlijkse wietverkoop te genereren.

Wat betreft de productmix: ruwweg tweederde van de omzet van Green Thumb is afkomstig van afgeleide producten met een hoge marge. Dit zijn alternatieve consumptieopties voor gedroogde cannabis. Ze omvatten vapes, eetwaren, doordrenkte dranken en actuele producten. Aangezien hiervan minder snel overaanbod zal zijn, zijn ze de sleutel van Green Thumb tot het bereiken van terugkerende winstgevendheid in het vierde kwartaal van 2020 of begin 2021.

Kortom, dit marihuana aandeel zou zijn aandeelhouders groen moeten laten zien.

Amazon
Laat u niet misleiden door de omvang - Amazon (NASDAQ: AMZN) is nog steeds een groeiaandeel ondanks zijn marktkapitalisatie van bijna $ 1,7 biljoen.

De meeste mensen kennen Amazon vanwege de zeer succesvolle marktplaats van het bedrijf. Hoewel schattingen van het marktaandeel van bron tot bron verschillen, beheert Amazon ongeveer 40% van alle online verkopen in de VS. De marges van de detailhandel zijn meestal flinterdun, maar het heeft een ongelooflijke waarde om zo'n groot percentage van de e-commerceverkopen in de grootste economie in de wereld te hebben.

Bovendien heeft Amazon wereldwijd meer dan 150 miljoen Prime-leden. De vergoedingen die worden geïnd via Prime-lidmaatschappen, helpen Amazon fysieke retailers op prijs te ondermijnen, terwijl de klanten loyaal blijven aan het Amazon-merk.

De groeimotor op de lange termijn voor Amazon zal waarschijnlijk zijn cloudinfrastructuursegment, Amazon Web Services, zijn. Nu de pandemie van de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) de manier waarop we werken en winkelen volledig heeft veranderd, gaan meer bedrijven dan ooit online en naar de cloud om effectief te werken. Deze verschuiving zou AWS volop kansen moeten geven om de favoriete cloudservice te worden voor kleine en middelgrote bedrijven. Houd er rekening mee dat AWS een omzetgroei van 29% op jaarbasis rapporteerde in het tweede kwartaal van 2020, het slechtste kwartaal voor de Amerikaanse economie in decennia.

Omdat de cloudmarges aanzienlijk hoger zijn dan die van de andere operationele segmenten van Amazon, kan het bedrijf verwachten dat zijn operationele cashflow de komende jaren naar de maan zal schieten. Dat zou uitstekend nieuws moeten zijn voor investeerders.

De Aandeelhouder TV

januari 15, 2021

AEX klaar voor 700 punten

januari 15, 2021

AEX week 2 2021 11:30 uur – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 15, 2021

Start cijferseizoen | 15 januari 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 14, 2021

AEX 14 jan 21 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
15 jan 07:53 Nico Inberg

Euronav: Tankers bijna gratis

15 jan 07:51 Redactie

3 aandelentips in de energiesector

14 jan 14:56 Redactie

Kijk terug! Chatten met Nico

14 jan 09:36 Bas Heijink

TA AEX: 3 stijgende wiggen

14 jan 09:33 Marco Knulst

Grondstoffen supercyclus begonnen

Het laatste beursnieuws