Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Column

Redactie - donderdag, 17 oktober 2019 10:00

3 Top Dividend Aandelen die U in Oktober Moet Kopen

Keith Noonan van The Motley Fool heeft 3 aandelen belicht met een sterk dividendrendement die in de lange termijn een toegevoegde waarde kunnen leveren aan een dividend gefocuste portefeuille.


Herfst is in volle gang, en de beurs is bruisend met handelaren die hun strategieën testen. De zorgen over de economische en politieke dynamiek hebben de discussies gedomineerd, maar andere indicatoren hebben het bullish sentiment nog een boost gegeven. De S&P 500-index is in een jaar tijd ongeveer met 16,5% gestegen, maar de afgelopen maanden met ongeveer 2% gedaald.

Nu het laatste kwartaal van 2019 op een ietwat volatiele noot begint, is het een goed moment om de aandacht te richten op bedrijven die nu al consistente winsten leveren en geld teruggeven aan de aandeelhouders. Gelukkig, blijft er nog steeds veel flexibiliteit over, en het hoeft niet te betekenen dat we de groei volledig moeten opgeven. Xilinx (NASDAQ: XLNX), Johnson & Johnson (NYSE: JNJ), en Hanesbrands (NYSE: HBI) werken in drie zeer verschillende sectoren en hebben verschillende risico-, dividend-, en groeiprofielen. Maar elk kijkt als een lonende portefeuilletoevoeging voor investeerders die gediversifieerde inkomensstrategieën deze maand nastreven.

Xilinx

Met een rendement van ongeveer 1,6% zou Xilinx niet veel aantrekkingskracht kunnen hebben op investeerders die op korte termijn prioriteit geven aan grote dividenduitkeringen. Aan de andere kant heeft de halfgeleiderspecialist sinds het begin van het reguliere kwartaaldividend in 2004 zijn uitbetaling jaarlijks verhoogd en het ziet er naar uit dat het een aantrekkelijk dividendgroeispel is dat zou kunnen profiteren van de trends in de cloud en kunstmatige intelligentie (AI) om grote rendementen te behalen.

Xilinx bouwde zijn positie in de halfgeleiderruimte op rond chips die het bedrijf pionierde met de zogenaamde "field programmeerbare gate arrays". Met deze programmeerbare chips kunnen ingenieurs hun functies aanpassen. Ze zijn steeds meer toegepast door telecom- en netwerkbedrijven, omdat de prijzen zijn gedaald, de prestaties zijn verbeterd en steeds complexere communicatietechnologieën een grotere mate van flexibiliteit vereisen. De stijgende vraag naar de oplossingen van het bedrijf zal waarschijnlijk aanhouden, ondanks enkele macro-gerelateerde tegenslagen op korte termijn.

In de halfgeleidermarkt is de volatiliteit gekoppeld aan onstabiele handelsrelaties tussen de VS en China, waarbij de tarieven de verkoop van apparaten hebben afgeremd en bedrijven hun groeiplannen opnieuw hebben beoordeeld. De beweging van de V.S. om bedrijven te verbieden van het behandelen van Huawei heeft directe verkoop en inkomenseffecten voor vele technologiebedrijven, resulterend in voorzichtigere vooruitzichten.

Deze dynamiek zou kunnen blijven wegen op de ruimte, en Xilinx in het bijzonder, langer dan sommige investeerders comfortabeler zullen zijn met. Maar het bedrijf heeft een leidende positie verworven in zijn hoekje van de halfgeleidermarkt en de veelbelovende uitbreiding naar nieuwe AI-gerichte chipplatforms zou wel eens zeer lucratief kunnen blijken te zijn.

Het aandeel Xilinx is de afgelopen zes maanden met 30% gedaald en wordt nu verhandeld tegen ongeveer 24 keer de verwachte winst van dit jaar. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien prijzig, maar het bedrijf ziet eruit als een waardevol spel voor investeerders die bereid zijn risico's te nemen bij het nastreven van een uitbetalingstoename en een lange termijn voor kapitaalgroei. De chipmaker is in evenwicht om bedrijfsstaartwinden op lange termijn te zien dankzij het uitlooptraject van 5G netwerken en de ontwikkeling en integratie van AI technologieà "n, en het onderscheidt zich als een aantrekkelijke dividend-groei kandidaat ondanks de handelsuitdagingen die de bredere spaanderruimte onder ogen zien.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson is de definitie in het leerboek van een blue chip aandeel, en het handelt op een niveau dat ruimte laat voor lange termijn upside. De aandelen worden geprijsd op ongeveer 15 keer de inkomens van dit jaar, de dividendrendementen bedragen ongeveer 2,9% en de gezondheidszorgreus blijft er uitzien als een waardevol defensief aandeel, ondanks de onzekerheid die het gevolg is van een scala aan juridische uitdagingen.

Het verhaal dat het bedrijf omringt heeft niet veel met fundamentele zaken te maken: J&J staat voor duizenden rechtszaken en de wolk gaat niet van de ene op de andere dag weg. De rechtszaken beweren dat de op talkpoeder-gebaseerde poeders van J&J met asbest werden vervuild of vezelig talkpoeder bevatten dat ziektes zoals ovariumkanker en mesothelioma kan veroorzaken. Dit nieuws domineert de nieuwscyclus rond het bedrijf.

Uitspraken in deze zaken hebben J&J reeds meer dan $5 miljard gekost, duizenden andere zaken blijven onbeslist, en het heeft hangende proces betreffende andere producten. Een rechtbank in Philadelphia diende een vonnis van 8 miljard dollar tegen het bedrijf in, in een proces dat beweerde dat het bedrijf er niet in slaagde om voldoende te waarschuwen dat gebruikers van zijn medicijn Risperdal een verhoogd risico liepen om gynaecomastie te ontwikkelen. Zoals met de talk oordelen en een toekenning $527 miljoen ten gunste van de Staat van Oklahoma in de zaak dat beweert dat J&J de voordelen en de risico's van op opium-gebaseerde producten verkeerd voorstelde, doet het bedrijf een beroep op de uitspraak Risperdal.

Met zijn gediversifieerde kracht op het gebied van farmaceutische producten, medische hulpmiddelen en consumentenproducten zou het de huidige ronde van juridische uitdagingen moeten kunnen weerstaan en overwinnen, en het heeft een grote cashflow en veilige uitbetalingsratio's om in de tussentijd aanzienlijke dividenden te kunnen blijven uitkeren. J&J's stap om zijn driemaandelijks dividend tot $0,95 (5.6%) per aandeel in april te verhogen markeerde zijn 57ste opeenvolgende jaar van jaarlijkse dividendgroei, en investeerders kunnen er zeker van zijn dat het bedrijf zijn uitbetaling elk jaar zal blijven verhogen.

De gezondheidszorg is relatief recessiebestendig en op de lange termijn zal Johnson & Johnson profiteren van trends zoals de vergrijzing van de binnenlandse markt en de groei op de internationale markten. Initiatieven zoals AI-integratie in de farmaceutische sector en de overstap naar chirurgische robotica en augmented reality in medische hulpmiddelen maken deel uit van de intentie van het bedrijf om nieuwe behandelingen en diensten te creëren. Dus de kans is groot dat het bedrijf een leider in de gezondheidszorg kan blijven. De juridische kwesties zullen nog een tijdje op tafel liggen, maar J&J lijkt nog steeds de moeite waard voor dividend investeerders.

Hanesbrands

Hanesbrands is het afgelopen jaar met ongeveer 15% gekrompen doordat de zwakke prestaties in het sokken- en ondergoedsegment en de stijging van de eigen huismerken bij grote retailers zoals Target de vooruitzichten hebben gedrukt. De aandelen verhandelen op minder dan 8,5 keer de verwachte winst van dit jaar en leveren een dividendrendement van ongeveer 4,1% op. En hoewel het bedrijf op korte termijn nog steeds een relatief magere winstgroei verwacht, is de zwakke prestatie van het aandeel de rede waarom het op een aantrekkelijk niveau blijft handelen.

De onderneming verwacht dat haar aangepaste winst dit jaar met iets meer dan 2% zal groeien, maar de kasstroom is bemoedigend. De onderneming heeft de mogelijkheid om over te schakelen op een betere winstgroei per aandeel door bijkomende kostenbesparingen door te voeren en door de uitbreiding te stimuleren van het goed presterende product zoals de Champion kledinglijn. Het verwacht dat de operationele cashflow van $643 miljoen vorig jaar tot $750 miljoen zal stijgen, wat ongeveer in het midden ligt van haar doelstellingen voor dit jaar. Voor fiscale jaar 2020, denkt het $900 miljoen in werkende cash flow te hebben of $1 miljard met extra aankopen.

Hanesbrands heeft redelijke uitbetalingsverhoudingen, met de kosten om zijn dividend uit te keren bij ruwweg 40% van haar vrije cash flow van de laatste 12 maanden komt. Maar investeerders zouden het aandeel benaderen op basis van dat zij geen uitbetalingsverhoging moet verwachten de komende jaren. Het dividend is sinds 2017 vlak en het management heeft aangegeven dat de cashflow naar het afbetalen van schulden en het terugkopen van aandelen zal gaan voordat de uitbetaling zal stijging. Desalniettemin biedt het al een sterk dividendrendement en heeft het aandeel een aanzienlijk herstelpotentieel met zulke lage multiples.

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

Goed instapmoment voor Galapagos

mei 22, 2020

Ook vertrekregeling bij Koninklijke Olie | 22 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 21, 2020

Altice ziet reclame-inkomsten dalen | 21 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
22 mei 08:43 Redactie

Het tweede Grote Crisis Webinar: Albert Jellema en Nico Bakker op maandag 25 mei 12u

19 mei 08:05 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Deflatie, niet inflatie, is het grootste risico nu

18 mei 14:59 Redactie

Masterclass webinar Jim Tehupuring & LYNX

15 mei 16:08 Laurens Tabak

5 recessiebestendige Amerikaanse aandelen tijdens de corona crisis

14 mei 11:28 Bas Heijink

Breed topvormingsproces