Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

3 gezondheidszorg aandelen om nu te kopen

3 gezondheidszorg aandelen om nu te kopen
28 dec 2020 om 07:00

Deze bedrijven hebben groeimogelijkheden die nog lang zullen duren, ook nadat het Covid19 vaccin het leven weer terug naar normaal brengt. Jason Hawthorne van TheMotleyFool heeft drie aandelen waarvan hij denkt dat deze flink zullen blijven groeien.


Gezondheidszorg is een groot deel van 2020 het verhaal geweest vanwege de pandemie van het coronavirus. Veel aandelen zijn enorm gestegen dankzij de vooruitgang in de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van genen, een verschuiving naar virtuele gezondheid en het potentieel voor miljarden tests en doses behandelingen en vaccins voor een ziekte die pas een jaar geleden bestond. Naarmate vaccins dichter bij de goedkeuring komen, is het normaal dat investeerders hun aandacht verleggen naar de volgende hete sector. Aandelen van bedrijven die in 2020 zijn gestegen, ervaren nu al een toenemende volatiliteit, nu Wall Street probeert te beslissen of ze het willen volhouden of uitstappen voordat het leven weer normaal wordt. Maar niet alle bedrijven die tijdens deze tragedie zijn opgestaan, zullen weer normaal worden. Hieronder staan ​​drie gezondheidsaandelen die u nu kunt kopen, voordat beleggers zich realiseren dat de lange termijn veel meer groeipotentieel biedt dan alleen de pandemie van 2020. Dexcom (NASDAQ: DXCM), Quidel (NASDAQ: QDEL) en BioNTech (NASDAQ: BNTX) ervoeren allemaal een fantastische waardering van het aandeel toen COVID-zaken explodeerden. Maar de aandelen zijn naar beneden gedreven en ik geloof dat ze allemaal een groeiverhaal bieden met nog vele jaren te gaan.

Dexcom (NASDAQ: DXCM)

Het is moeilijk om iets mis met Dexcom te ontdekken. De maker van continue glucosemonitoringsystemen was een pionier op de markt voor de apparaten en is in zijn 21-jaren blijven innoveren voor patiënten. Terwijl 4,4% van de Amerikaanse bevolking in 2000 diabetes had, was dat aantal in 2015 gestegen tot 7,4% – meer dan 23 miljoen mensen. Die groei heeft de verkoop van de monitoringsystemen van het bedrijf aangewakkerd, met een omzetstijging van 43,5% per jaar in het afgelopen decennium tot $ 1,8 miljard in de afgelopen 12 maanden. Hoewel het aandeel tot nu toe bijna 50% is gestegen, is het 27% gedaald ten opzichte van de hoogtepunten in augustus. Het bedrijf heeft te maken met concurrentie van een onlangs goedgekeurd glucose-monitoring product van Abbott Laboratories, maar Dexcom heeft een nieuwe eenheid onderweg. Ondanks de groei tot nu toe, gelooft het management dat nieuwe markten een kans bieden die vijf keer groter is dan de huidige kernmarkten. Dit vertelt me ​​dat er ruimte is voor meer dan één winnaar in glucosemonitoring. Helaas vertoont de diabetes-epidemie geen tekenen van afname. In 2019 leefden naar schatting 463 miljoen volwassenen met diabetes. Dat aantal zal naar verwachting stijgen tot 700 miljoen in 2045. Dexcom-aandeelhouders zullen waarschijnlijk worden beloond met decennia van toekomstige groei.

Quidel (NASDAQ: QDEL)

Quidel was een van de weinige bedrijven met een test voor COVID-19 in het begin van de pandemie – deze werd op 17 maart goedgekeurd. Hierdoor zijn de verkopen en aandelen van het bedrijf enorm gestegen. De omzet in het derde kwartaal steeg jaar op jaar met 276% tot $ 461 miljoen. Die verkopen droegen bij aan de $ 852,5 miljoen in de eerste negen maanden van 2020, een stijging van 123% ten opzichte van vorig jaar. Het is begrijpelijk dat die omzetgroei de voorraad tot nu toe met 150% heeft gestegen in 2020. Hoewel indrukwekkend, geloof ik dat de winst nog lang niet voorbij is voor dit diagnostische bedrijf. Het bedrijf heeft de vraag naar zijn COVID-19-tests losjes geschat op 685 miljoen per jaar. Het management verwacht in 2021 op te voeren naar een run-rate van 50 miljoen tests per maand om aan die vraag te voldoen. Vóór COVID was het bedrijf al gepositioneerd voor substantiële groei. De omzet was gegroeid van $ 192 miljoen in 2016 tot $ 535 miljoen in 2019, en het Savanna-testapparaat – een geplande lancering halverwege 2021 – biedt een nieuwe mogelijkheid voor groei in de markt voor moleculaire diagnostiek van $ 8,6 miljard. Quidel heeft ook een sterke positie in de categorieën hart- en seizoensvirus. Met eigen apparaten en platforms in groeiende testmarkten, denk ik dat aandelen aantrekkelijk zijn. Quidel doet me denken aan andere zorgbedrijven zoals Illumina en Intuitive Surgical die machines verkopen als grote aankopen, en vervolgens terugkerende inkomsten genereren met hoge marge met de verbruiksartikelen die die machines gebruiken. Quidel zal misschien nooit de omvang van die bedrijven bereiken, maar het is een geweldig bedrijf dat veel groeiende markten bedient.

BioNTech (NASDAQ: BNTX)

Pfizer haalt de meeste krantenkoppen met betrekking tot het COVID-19-vaccin dat de bedrijven in samenwerking hebben ontwikkeld. Het is tenslotte een 170 jaar oud blue-chip-bedrijf en BioNTech heeft nooit winst gemaakt. De twee verwachten tegen eind 2021 1,3 miljard doses van het medicijn te produceren, waarbij ze ongeveer $ 20 per dosis in rekening brengen. De voordelen van de in afwachting van goedkeuring voor een COVID-vaccin liggen voor de hand, maar de Duitse biotech heeft veel meer te bieden dan het pakkende vaccin. Het bedrijf werkt ook samen met Pfizer aan een vaccin tegen de seizoensgriep. In de meeste jaren is het griepvaccin 40% tot 60% effectief, en de twee bedrijven denken dat ze de messenger RNA (mRNA) -technologie kunnen gebruiken die zo goed heeft gewerkt voor het COVID-vaccin om de werkzaamheid ervan te vergroten. Als ze ervoor kunnen zorgen dat het griepvaccin net zo effectief is als het COVID-vaccin naar verluidt, zou het mogelijk het voortouw kunnen nemen op de markt van $ 4,45 miljard om het seizoensgebonden virus te voorkomen. BioNTech werkt ook samen met verschillende partners aan kankerbehandelingen, waaronder de Genentech-eenheid van Roche Holdings, Genmab, Sanofi en Regeneron. Minstens één analist denkt dat een van hen miljardenverkopers zou kunnen worden. Met het COVID-19-vaccin dat boodschapper-RNA valideert als een medicijnplatform, zouden aandelen in BioNTech net decennia van outperformance kunnen beginnen.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.