AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Column

Redactie maandag, 9 augustus 2021 07:15

3 BioTech aandelen om te kopen

Alledrie hebben al producten op de markt. Dit zijn biotech-aandelen die in augustus een enorm rendement kunnen opleveren. In een recent artikel van Fool delen drie beleggers deze aandelentips. Hieronder vind je de aandelentips:


Belangrijkste punten

  • Een van de beste biotechaandelen om in augustus te kopen, is een relatief goedkope hiv-reus.
  • Een andere is een enorme winnaar van een COVID-19-vaccin die op zoek is naar uitbreiding in nieuwe gebieden.
  • De derde keuze is een grote medicijnfabrikant met verschillende producten die een sterke omzetgroei genereren.

Augustus luidt het einde in van de zogenaamde "hondendagen van de zomer", wanneer de temperaturen doorgaans het hoogst zijn in een groot deel van de VS. Dat is vooral het geval in de biotech-industrie. We hebben drie van onze Motley Fool-bijdragers gevraagd om drie biotech-aandelen te kiezen die u in augustus (en daarna) rijker zouden kunnen maken. Dit is waarom ze kozen voor Gilead Sciences (NASDAQ:GILD), Moderna (NASDAQ:MRNA) en Regeneron Pharmaceuticals (NASDAQ:REGN).

Een ongelooflijk koopje

Zhiyuan Sun (Gilead Sciences): Gilead Sciences is een van de goedkoopste biotechaandelen die er zijn. U kunt aandelen kopen voor slechts 3,4 keer de omzet en 9,6 keer de winst. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het bedrijf een solide dividend uitkeert van een rendement van 4,06% per jaar aan zijn aandeelhouders.

Maar, aan alle goede dingen moet een einde komen. Voor Gilead wordt de coronavirusbehandeling Veklury van het bedrijf steeds meer overbodig vanwege de wijdverbreide beschikbaarheid van coronavirusvaccins. Gilead groeide jaar op jaar zijn omzet met 21% tot $ 6,2 miljard in het tweede kwartaal. Exclusief Veklry, groeide de omzet van de belangrijkste hiv- en HCV-franchises echter slechts met 5%. Het medicijn genereerde in het kwartaal een omzet van $ 829 miljoen, en dat zou binnenkort allemaal failliet kunnen gaan.

Gelukkig kan Gilead rekenen op zijn blockbuster-medicijn Biktarvy. Het medicijn is nu het nummer 1 meest voorgeschreven hiv-regime in de VS geworden, met een omzetgroei van 24% in vergelijking met het kwartaal van het voorgaande jaar. Het bedrijf is van plan om ook zijn hiv-franchise uit te breiden, om goedkeuring te krijgen van de regelgevende instanties voor zijn opkomende lenacapavir, dat zich richt op zwaar behandelde hiv-patiënten met resistentie tegen meerdere geneesmiddelen.

Afgezien daarvan kondigde Gilead's dochteronderneming Kite Pharma onlangs aan dat zijn medicijn Yescarta de gebeurtenisvrije overleving met 60% verbeterde ten opzichte van de standaardbehandeling plus stamceltransplantatie voor patiënten met terugkerend grootcellig B-cellymfoom. Over het algemeen heeft het bedrijf een solide franchise en pijplijn. Gilead verwacht dat het dit jaar tot $ 25 miljard aan inkomsten en $ 7,25 aan winst per aandeel kan opleveren. Beide weerspiegelen jaar-op-jaar stijgingen. Gilead blijft een solide aandeel met een goedkope waardering die beleggers aan hun portefeuilles zouden moeten toevoegen.

Niet zomaar een coronavirus aandeel

Prosper Junior Bakiny (Moderna): Moderna zit nog steeds in de golf van zijn COVID-19-vaccin, mRNA-1273, dat het vorig jaar in recordtijd ontwikkelde. De aandelen van het bedrijf zijn dit jaar tot nu toe met meer dan 230% gestegen dankzij de $ 1,7 miljard aan verkopen van mRNA-1273 in het eerste kwartaal. Moderna verwacht dit jaar in totaal ten minste $ 19,2 miljard aan inkomsten uit zijn kroonjuweel te halen, en aangezien het bedrijf meer leveringsovereenkomsten heeft ondertekend sinds het maken van die prognose, zal het deze waarschijnlijk naar boven bijstellen.

Verder, met de toename van COVID-19-infecties - en met de delta-variant die zich als een lopend vuurtje verspreidt - is de kans groot dat er uiteindelijk booster-shots in het spel zullen komen, zelfs voor degenen die al volledig tegen de ziekte zijn gevaccineerd. De top- en bottom-line van Moderna zouden profiteren van dit scenario. De kortetermijnvooruitzichten van de biotech zien er rooskleurig uit, maar beleggers mogen de langetermijnvooruitzichten niet over het hoofd zien. Het overweldigende succes van mRNA-1273 heeft geholpen om Moderna's masterplan te valideren om een ​​platform van op mRNA gebaseerde vaccins voor infectieziekten te ontwikkelen.

De mRNA-technologie van Moderna biedt verschillende voordelen, waaronder het potentieel om de ontwikkelingstijd van vaccins te versnellen en het vermogen van slechts één vaccin om meerdere pathogenen aan te pakken. Dankzij de inkomsten die het dit jaar zal genereren, heeft Moderna de middelen om andere vaccins te ontwikkelen. En de mogelijkheden zijn enorm. Er zijn geen goedgekeurde vaccins voor een aantal van de virussen waarop Moderna zich richt, waaronder het Zika-virus en het cytomegalovirus.

Moderna wil ook een griepvaccin ontwikkelen omdat de huidige leiders in deze markt slechts 40% tot 60% effectief zijn. De meer ambitieuze programma's in de pijplijn van de biotech omvatten een potentieel vaccin tegen hiv en andere gericht op verschillende vormen van kanker.

Dat gezegd hebbende, moeten beleggers er niet vanuit gaan dat het vanaf nu soepel zal verlopen voor Moderna. Sommige programma's van het bedrijf komen mogelijk niet uit. Zodra de rugwind van het coronavirus tot een einde komt, kunnen de aandelen van het bedrijf eronder lijden.

Toch lijkt het er naar mijn mening op dat de mRNA-technologie van Moderna de komende vijf jaar een aantal belangrijke klinische en regelgevende overwinningen zal behalen. Dit belooft veel goeds voor de toekomst van de biotech, en zelfs na het verpletteren van de markt in de afgelopen anderhalf jaar, ziet Moderna er nog steeds uit als een koopje.

Vol gas vooruit

Keith Speights (Regeneron Pharmaceuticals): Er zijn niet veel grote biotechbedrijven die op dit moment zoveel te bieden hebben als Regeneron Pharmaceuticals. De verkoop van alle zes de best verkopende producten van de medicijnfabrikant blijft groeien met dubbele cijfers. De grootste geldschieter van Regeneron is het oogziektegeneesmiddel Eylea. Het bedrijf brengt het medicijn alleen in de VS op de markt, maar werkt samen met Bayer buiten de VS. Het heeft ook samenwerkingsverbanden voor zijn andere best verkopende producten.

Sanofi registreert de wereldwijde verkoop van immunologiegeneesmiddelen Dupixent en Kevzara, maar deelt de winst met Regeneron. De Franse medicijnfabrikant brengt ook het kankermedicijn Libtayo en het cholesterolgeneesmiddel Praluent op de markt buiten de VS. Regeneron brengt zijn COVID-19-antilichaamtherapie REGEN-COV alleen op de markt in de VS. Het werkte echter samen met Roche om de antilichaamcocktail op internationale markten te distribueren. Naast deze huidige producten met een sterk verkoopmomentum, heeft de pijplijn van Regeneron het potentieel om nog meer groei te stimuleren.

De meeste programma's in een laat stadium van het bedrijf zijn gericht op aanvullende indicaties voor reeds goedgekeurde geneesmiddelen zoals Dupixent en Libtayo. Er zijn echter verschillende kandidaten in een eerder stadium die bijzonder veelbelovend zijn. Ik zou NTLA-2001 hoog op die lijst zetten. Regeneron werkte samen met Intellia Therapeutics om de therapie voor het bewerken van genen te ontwikkelen. De bedrijven maakten onlangs bemoedigende resultaten bekend van een fase 1-studie van het experimentele medicijn voor de behandeling van transthyretine (ATTR) amyloïdose van de zeldzame genetische ziekte.

Ik ben van mening dat de toename van COVID-19-gevallen veroorzaakt door de zeer besmettelijke deltavariant de verkoop van REGEN-COV zal blijven stimuleren. Ik ben op zoek naar recente regelgevende overwinningen voor Libtayo om de verkoop van het kankermedicijn te stimuleren. Op de lange termijn denk ik dat de pijplijn van Regeneron veel vruchten zal afwerpen. Dit biotech-aandeel is naar mijn mening echt een aandeel dat beleggers in augustus en daarna rijker kan maken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 25, 2023

AIRFRANCE KLM erg toppish – 25jan23

januari 25, 2023

De Beursverwachting van 2023

januari 25, 2023

ASML, Tesla en MSFT | 25 januari 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 24, 2023

PHARMING “Wacht op wit” – 24jan23

Columns

Nieuw
25 jan 13:24 Redactie

De beurs gaat crashen – Jeremy Grantham

25 jan 12:29 Redactie

(Video) Beursupdate: ASML, fusie DSM + koersbeweging Accsys

25 jan 09:41 Jordy Beuving

Cijfers ASML: Op volle kracht vooruit

24 jan 09:08 Wernhard Kublun Becerra

De comeback van obligaties in 2023

24 jan 09:11 Alexis Bienvenu

Amerikaanse huizenmarkt zakt weg