AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

3 aandelentips voor September

3 aandelentips voor September
2 sep 2021 om 11:20

Een nieuwe maand en dat betekent nieuwe aandelentips. Dit zijn 3 top aandelen die ook op het lijstje van Warren Buffett staan. In een recent artikel op Fool deelt Keith Speights drie aandelentips voor de maand september. U leest ze in dit artikel:

Belangrijkste punten

  • Een van deze Buffett-aandelen is een medicijnfabrikant die een aantrekkelijk dividend, aantrekkelijke waardering en solide groeivooruitzichten biedt.
  • Een andere is een internetgigant die zijn kapitaalinvesteringen verhoogt - een positief teken in het verleden.
  • De derde is Buffett's favoriete aandeel buiten Berkshire Hathaway zelf en heeft nog steeds ruimte om te rennen.

Warren Buffett heeft tegenwoordig genoeg om over te lachen. De aandelen van zijn geliefde Berkshire Hathaway zijn tot nu toe met meer dan 20% gestegen in 2021. In tegenstelling tot vorig jaar presteren Berkshire-aandelen beter dan de S&P 500. Heel wat aandelen in Berkshire hebben tot nu toe enorme winsten opgeleverd. Ik denk echter dat sommige van de achterblijvers op dit moment de betere keuzes zouden kunnen zijn. Hier zijn drie top Buffett-aandelen om in september te kopen.

AbbVie: Checking off all the boxes

Sommige aandelen bieden geweldige dividenden. Sommige zijn uitstekende koopjes. Andere bieden solide groeivooruitzichten. Er zijn maar weinig aandelen die al deze vakjes aanvinken, maar AbbVie (NYSE:ABBV) wel. Dat zou de reden kunnen zijn waarom Buffett het aandeel vorig jaar aan de portefeuille van Berkshire heeft toegevoegd.

De medicijnmaker is slechts één dividendverhoging verwijderd van toetreding tot de eliteclub van Dividend Kings -- S&P 500-leden met minstens 50 opeenvolgende jaren van dividendverhogingen. Vrijwel elke inkomenzoekende belegger zal het dividendrendement van AbbVie van 4,4% aantrekkelijk vinden.

Waardebeleggers zouden AbbVie ook leuk moeten vinden. De aandelen worden verhandeld tegen ongeveer 9,5 keer de verwachte winst. Ter vergelijking: het gemiddelde voorwaartse winstmultiple voor farmaceutische bedrijven in de S&P 500 staat op 15. AbbVie heeft een groeiprobleem op korte termijn, met zijn blockbuster auto-immuunziekte-medicijn Humira dat vanaf 2023 wordt geconfronteerd met biosimilar-rivalen in de VS. Het bedrijf verwacht echter snel weer op te krabbelen en ten minste tot het einde van het decennium een ​​robuuste omzetgroei te realiseren.

Amazon.com: Follow the money

Berkshire was een beetje laat op het feest met zijn investering in Amazon.com (NASDAQ:AMZN). De aankoop van aandelen van de internetgigant in 2019 heeft echter zijn vruchten afgeworpen. Sommigen vragen zich misschien af ​​of Amazon nog steeds een slim aandeel is om nu te kopen, nadat het bedrijf in de resultaten over het tweede kwartaal een vertraging van de omzetgroei had gemeld en aanwijzingen gaf voor een nog lagere groei.

Een vertraging is echter niet verrassend, aangezien Amazon de onstuimige dagen van 2020, die het gevolg waren van de COVID-19-pandemie, voorbij is. Mijn Motley Fool-collega John Ballard wees onlangs op iets belangrijks dat investeerders over het hoofd zagen bij de Q2-resultaten van Amazon: de hogere kapitaaluitgaven van het bedrijf.

Hij merkte op: "Als Amazon dergelijke investeringen in het verleden heeft verhoogd, resulteert dit meestal kort daarna in een versnelling van de omzetgroei." Johannes heeft gelijk. Ik denk dat Amazon's hogere kapitaaluitgaven voor het uitbreiden van zijn fulfilmentcapaciteit en zijn transportnetwerk vruchten moeten afwerpen.

Vergeet ook niet de initiatieven van Amazon om nieuwe markten te betreden. Het bedrijf lanceerde deze zomer een telezorgdienst. Er wordt zelfs overwogen om warenhuizen te openen. Amazon vindt altijd manieren om te groeien. Met de koers-winstverhouding van het aandeel, het laagste in jaren, lijkt Amazon op dit moment een geweldige keuze.

Apple: An unstoppable juggernaut

Deze maand wordt waarschijnlijk erg belangrijk voor Apple (NASDAQ:AAPL). De techgigant brengt zijn nieuwste iPhone-versie meestal in september uit. Er zijn veel geruchten over wat de nieuwe versie zal bevatten, van een grote boost in de levensduur van de batterij tot de ondersteuning van satellietcommunicatie. Wat de volgende iPhone van Apple ook te bieden heeft, je kunt er zeker van zijn dat de nieuwe versie een nieuwe golf van omzetgroei voor het bedrijf zal veroorzaken.

Apple verdient echter niet alleen geld aan de telefoons zelf. Het iPhone-ecosysteem omvat apps, randapparatuur en andere diensten die ook enorme groeimotoren voor het bedrijf zijn. Een grotere beschikbaarheid van snelle 5G-netwerken blijft de vraag naar nieuwere iPhones stimuleren. Zoek op de langere termijn naar augmented reality (AR) om mogelijk het volgende grote ding voor Apple te worden.

Begin vorig jaar noemde Buffett Apple 'waarschijnlijk het beste bedrijf dat ik ter wereld ken'. Hij voelt vrijwel zeker nog steeds hetzelfde. Apple is een vrijwel onstuitbare moloch. Zelfs met een marktkapitalisatie van bijna $ 2,5 biljoen, zou dit aandeel nog steeds ruimte moeten hebben om te rennen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!