Zoeken in de Aandeelhouder
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Column

ProBeleggen - dinsdag, 27 oktober 2020 09:00

14% in 8 maanden met dit aandeel!

Om u een beter beeld te geven van de dienstverlening van ProBeleggen bieden we u deze investment case gratis aan. Meer weten van ProBeleggen en kennismaken? Klik Hier en kijk mee voor €1 per dag voor het eerste jaar!


RELX, voormalig bekend als Reed Elsevier, ontstond in 1993 uit de fusie tussen uitgeverijen Reed en Elsevier. RELX richt haar activiteiten op het leveren van professionele informatieoplossingen voor wetenschappelijke, medische, risico, juridische en zakelijke sectoren. RELX kent vier bedrijfsonderdelen: Scientific, Technical & Medical (wetenschappelijke, technische en medische informatie), Risk & Business Analytics ( analyse oplossingen om risico’s te evalueren en te voorspellen om de operationele efficiëntie te verhogen), Legal ( zakelijke informatie, data en marketingoplossingen in diverse formaten) en Exhibitions (organiseren events).

Stabiele performer

Weinig bedrijven presteren stabieler dan RELX. Jaarlijks groeien de omzetten en winst in een rechte lijn. De omzet groeit met 4% per jaar en de onderliggende winst tussen de 5% a 6% per jaar. De operationele hefboom doet structureel goed zijn werk bij RELX. Dit zien wij ook terug in de stabiele stijging van de vrije kasstroom. Dit reflecteert RELX ook in haar stabiele cash flow conversie en verbeterende rendement op geïnvesteerd kapitaal. Wij zien dit als een kenmerk van een stabiel en goedlopend bedrijf die een goede defensieve invullen kan geven aan de portefeuille.

RELX kijkt vooruit

De transitie van print naar elektronisch ondernam RELX al in 2001. RELX ronde haar transitie van print naar elektronisch grotendeels af waardoor het bedrijf nog maar 9% van de omzet in print vorm realiseert. Uit de transitie levert RELX nu ondersteunende systemen om beslissingen te maken in plaats van als referentie materiaal. Deze systemen geeft klanten de mogelijkheid om bredere data sets in te zien en complexere analyses te kunnen maken. Dit levert een betere en hogere customer value voor de klanten van RELX. Deze voorbereidingen en implementaties betekent dat RELX een duidelijke toekomstvisie bezit en daar op voorbereid is. RELX haar systemen zijn vaak geïntegreerd in de systemen van de klant waardoor RELX een hoog percentage wederekende omzet heeft (recurring revenues). In de onderstaande tabel kunt u de transitie van print naar elektronische documenten zien.

Corona-impact

16% van de omzet komt uit het Exhibitions segment. Dit segment ondervindt de coronacrisis het zwaarst. In het 3de kwartaal werden een paar evenementen weer kunnen heropenen in China en Japan. Dit blijft nog gelimiteerd. Gelukkig compenseren de andere segmenten door verbeterde groei te tonen in vergelijken met voorgaande kwartelen. Vooral in de medische hoek liggen de verwachtingen hoger gezien het aantal geproduceerde medische onderzoeken. (bron: RELX trading update Q3)

Dividend

Met het rendement certificaat ontvangt de belegger geen dividend. Op 30 juli keert RELX haar interim dividend uit. In de laatste 3 jaar was het interim dividend 30% van het totale dividend. RELX keert het dividend uit op basis van een dividend cover ratio van 2x. Dit houdt in dat de aangepaste winst per aandeel twee keer het totale dividend bedraagt. Het dividend van 2019 bedroeg £0,457 per aandeel. Het dividendbeleid van RELX toont de intentie om het dividend te groeien. Op basis van de laatste jaren groeit het 10% per jaar. Het interim dividend bedraagt naar alle waarschijnlijkheid tussen de £0,138 en £0,15 per aandeel.

Invulling

Wij zien in RELX een goede defensieve invulling voor de portefeuille. Vanwege de onzekerheid met corona en de impact op de Exhibitions segment vullen wij deze positie in met een rendement certificaat. Het rendement certificaat die wij kiezen biedt een maximale uitkering van €23,10, oftewel bijna 1,5% per maand. Zolang RELX niet onder €14,00 handelt tussen nu en 18 juni 2021 ontvangt u €23,10. RELX noteerde tijdens de coronacrisis op het dieptepunt €15,81 en handelde in 2016 voor het laatst op het niveau van de ondergrens.

  • ISIN: NL0014926206
  • Peildatum: 18 juni 2021
  • RELX: €17,60 (mag 20% dalen)
  • Prijs certificaat: €20,15
  • Ondergrens: €14,00
  • Bonusgrens: €23,10
  • Potentieel rendement: 14,5%

Met vriendelijke groeten,

Het ProBeleggen Team


Om u een beter beeld te geven van de dienstverlening van ProBeleggen bieden we u deze investment case gratis aan. Meer weten van ProBeleggen en kennismaken? Klik Hier en kijk mee voor €1 per dag voor het eerste jaar!

De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

De Aandeelhouder TV

maart 4, 2021

Boskalis zet in op Offshore | 4 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Banencijfers in focus | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 3, 2021

Focus op banencijfers | 3 maart 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
04 mrt 10:22 Nico Inberg

Pharming: Positieve ontwikkelingen

04 mrt 09:53 Redactie

3 geweldige aandelen voor de toekomst!

04 mrt 07:41 Redactie

3 aandelen om rijk mee te worden

03 mrt 12:53 Maarten Mosselman

Ultra defensief: Gevangenisaandelen

03 mrt 10:34 Van Eck

Mijnbouwers en de stralende supercyclus

Het laatste beursnieuws