Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Paulson gepakt op eigen woorden

Paulson gepakt op eigen woorden
16 okt 2008 om 10:28

De Amerikaanse overheid besloot begin deze week direct belangen te gaan kopen in banken. Het kapitaal komt direct uit het reddingsfonds van 700 miljard dollar, waar de politiek onlangs na veel vijven en zessen mee akkoord ging.

Bij de behandeling van het reddingsfonds voor een Senaatscommissie zei minister van Financiën Henry Paulson het volgende:

23 september: Er zijn sommigen die zeggen, ‘ ach, we moeten gewoon kapitaal pompen in de banken. (…) Wij menen dat we dat juist niet moeten doen. De goede manier om dit aan te pakken is in ieder geval niet te gaan rondrennen, garanties af te geven en kapitaal te verstrekken aan banken.

Toen het plan, met een aanpassing, doorgang vond deed hij echter het volgende:

11 oktober: “Minister van Financiën Paulson heeft besloten om direct kapitaal te injecteren in banken”. De Amerikaanse overheid is van plan om 250 miljard dollar uit te trekken om preferente aandelen in banken op te kopen. Injecties zullen worden gedaan in Citi, Wells Fargo, JPMorgan, BofA, Goldman Sachs, BNYM en Morgan Stanley. De grootste financiële instellingen van Amerika hebben aangegeven eveneens bereid te zijn te participeren in het plan.

Jon Stewart van het populaire satirische nieuwsprogramma ‘The Daily Show’ zette de uitspraken van Paulson en de berichtgeving over het reddingsplan op een rij.

Hij zei tevens dat Wall Street de opleving van begin deze week te danken had aan het gerucht dat “geld toch aan bomen groeit”, maar dat geheel terzijde.

In het filmpje komt na 3.30 minuten de kritiek op Paulson aan bod.

http://www.thedailyshow.com/video/index.jhtml?videoId=187613&title=Clusterf#@k-to-the-Poor-House—The-Decabox

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.