Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Unit4 richting 19 euro

Unit4 richting 19 euro
16 jan 2012 om 15:55

Softwarebedrijf Unit4 begint de gevolgen te merken van de opkomst van Service (SaaS), waarbij de gebruiker voor het gebruik periodiek betaalt en geen grote investeringen meer doet. Dit geeft volgens het bedrijf op de langere termijn meer stabiliteit in de omzet- en winstontwikkeling. ,,Echter, omdat de omzet uitgesmeerd wordt over een langere periode, bestaat er op de korte termijn druk op de winst”, aldus financieel directeur Edwin van Leeuwen.

 

Over het vierde kwartaal van het afgelopen jaar steeg de omzet met 3% tot 127 miljoen euro. De sterkste markten waren de VS, Azië, Zweden, de Benelux en Noorwegen. De prestaties in Spanje waren minder dan verwacht. Edwin van Leeuwen signaleert dat zijn klanten voorzichter zijn geworden door het economische klimaat. Het bedrijfsresultaat daalde het laatste kwartaal van 30,6 miljoen euro naar 28 miljoen. Over het hele boekjaar zal het bedrijfsresultaat tussen de 85 en 87 miljoen euro bedragen, vergelijkbaar met dat over 2010.

 

Het aandeel noteert 16,88 euro en kan technisch vrij gemakkelijk koersen naar de bovengrens van de bandbreedte, die momenteel op 19 euro ligt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.