Philips een grote domper

Eddy Schekman - 10 januari 2012, 14:08

Het is geen echte verrassing dat Philips met een omzet- en winstwaarschuwing is gekomen voor het vierde kwartaal 2011. De bodem van de koers is nog ver te zoeken.

Philips denkt dat de omzet in het vierde kwartaal met ,,een midden-enkelcijferig percentage” is gegroeid ten opzichte van het voorgaande jaar. Het bedrijfsresultaat (ebita) komt uit op ongeveer 500 miljoen euro, tegen 913 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2010. De tegenvaller wordt toegeschreven aan de moeilijke marktomstandigheden, maar daar kan tegenin worden gebracht dat de onderneming niet op tijd de bakens heeft verzet. Integendeel. Het concern houdt vast aan oude doelstellingen. Topman Frans van Houten van Philips blijft verwachten dat volgend jaar een omzetgroei mogelijk is van tussen de 4% en 6%.

 

En analisten dromen mee over betere tijden. Marcel Achterberg, analist bij Petercam, vindt de prognose voor 2013 belangrijker dan de resultaten. Een domper is de tegenvallende groei van Healtcare, waar de omzet het laatste kwartaal met 5% daalde. Het is nog maar de vraag, waar geen antwoord op wordt gegeven, wanneer de bodem is bereikt.

 

In ieder geval geldt dat niet voor de koers van het aandeel. Terecht daalde de koers sterk na de winstwaarschuwing en kwam terecht op 14,96 euro. Op korte termijn mag een kleine stijging worden verwacht, maar op basis van de maandgrafiek is de bodem nog lang niet in zicht. De ondergrens van de bandbreedte ligt in deze grafiek op 11,50 euro, zodat na redelijke koersstijgingen (gedekte) calls kunnen worden geschreven.

0 reacties

Er zijn geen reacties op dit artikel.

U kunt een reactie achterlaten als u bent ingelogd.

Recente weblogs

Onrustige week op de beurzen

Grote verkoopgolf van vooral techfondsen beheerst de beurzen.

12 april 2014, 15:30 - 0 reacties - Lees verder
Sten Lemmens

Climax patroon in VS

Bij de aandelen indices in de VS deed zich afgelopen week een duidelijk MADIWODO patroon voor.

7 april 2014, 15:23 - 0 reacties - Lees verder
Andre Brouwers

Mooie plussen deze week

ECB verandert rente niet, Amerikaanse banencijfers doen niet veel met beurzen.

4 april 2014, 18:12 - 0 reacties - Lees verder
Sten Lemmens

Een positieve beursweek

Slechte weekstart snel vergeten.

28 maart 2014, 18:03 - 0 reacties - Lees verder
Sten Lemmens

Weinig spectaculaire week

Kans op verdere renteverlaging ECB kleiner geworden.

28 februari 2014, 18:51 - 0 reacties - Lees verder
Sten Lemmens

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
PHILIPS KON toevoegen aan uw watchlist 25,32 2,68% 0,66 24,66

Portefeuille van de auteur: Eddy Schekman

De gebruiker heeft zijn/haar portefeuilles niet zichtbaar gemaakt.