Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Rode cijfers op de wereldbeurzen deze week

Rode cijfers op de wereldbeurzen deze week
8 aug 2014 om 17:45

Rode cijfers op de beurzen deze week. Maandag was het meteen al een nerveuze dag met wisselende cijfers op de verschillende indices. Wel was er opluchting onder beleggers dat de Portugese probleembank Banco Esperito Santo wordt opgesplitst in een slechte en goede bank, maar de markten waren nog onzeker door de verschillende geopolitieke spanningen in de wereld. In de Verenigde Staten keken beleggers met vertrouwen uit naar een nieuwe week vol bedrijfsresultaten. Amerikaanse beleggers stapten maandag weer in de markt wat leidde tot mooie plussen.

 

Op dinsdag zagen we wat aardige winsten op de Europese indices. Een mooi groeicijfer in de Europese dienstensector, een paar goede bedrijfsresultaten  en een goede toename van de winkelverkopen in de eurozone deden geopolitieke zorgen even doen verdwijnen. De Amerikaanse beurzen deden niet mee met deze positiviteit, daar bleven de zorgen over de situatie rond Oekraïne en Rusland bestaan.

 

Een dag later ook rode cijfers op de Europese indices . De crisis rond Oekraïne speelde weer op en een cijfer over de fabrieksorders in Duitsland viel tegen. In de Verenigde Staten deden vooral aandelen uit de bankensector het goed en werden de spanningen van over de hele wereld even vergeten.

 

Woensdagavond werd bekend gemaakt dat Rusland de invoer van alle fruit en groenten uit de Europese Unie verbiedt. Ook werd bekend dat de import van alle landbouwproducten uit de VS wordt verboden.

 

Op donderdag veel negatief sentiment over de situatie rond Oekraïne en Rusland. De ECB veranderde gisteren niets aan de rente. President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwde tijdens zijn maandelijkse persconferentie dat de spanningen rond Oekraïne het economisch herstel van Europa zou kunnen schaden. Ook zagen we gisteren een aantal negatieve kwartaalcijfers. In New York werd een meevallend cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt genegeerd, waar de onzekerheid over het conflict rond Oekraïne de overhand nam. Donderdagavond werd bekend gemaakt dat Amerikaans president Barack Obama bereid is luchtaanvallen uit te voeren in Irak wanneer dat nodig zou zijn.

 

Vandaag meer rode cijfers op de Europese beurzen. Luchtaanvallen van de Verenigde Staten op het olierijke Irak begonnen vrijdagmiddag en dat samen met de vrees voor de impact van de Russische tegensancties zorgde voor aanhoudend voor nervositeit op de financiële markten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.