Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursweek draait vooral om Amerikaanse Federal Reserve

Beursweek draait vooral om Amerikaanse Federal Reserve
20 jun 2014 om 18:39

De beursweek draaide vooral om de notulen van de Amerikaanse Federal Reserve. Maandag zagen we vooral rode cijfers op de verschillende indices . Het sentiment rond Oekraïne speelde weer op en de vrees dat het aanhoudende geweld in Irak de economische groei zal schaden zorgde ook voor verliezen op de beurzen. Het IMF verlaagde de groeiraming voor de economie in de Verenigde Staten voor 2014 ook nog eens tot 2 procent. Eerder werd 2,8 procent verwacht. Ook op de Amerikaanse beurzen zagen we alleen maar verliezen.

 

Een dag later was het sentiment een stuk positiever. Beleggers lieten de spanningen van een dag eerder even aan zich voorbij gaan en stapten weer in de markt. Voor de openingsbel op de beurzen van Wall Street bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in mei is gestegen naar 2,1 procent op jaarbasis. Dat niveau is al bijna twee jaar niet bereikt. Stijgende inflatie kan een reden zijn voor de Federal Reserve om de rente in de VS eerder te verhogen. Met de bekendmaking van de notulen van de Fed een dag later was dit interessante informatie voor beleggers. Wall Street eindigde deze dag iets in de plus.

 

Woensdag zagen we vooral plussen op de Europese beurzen. Beleggers keken met een positief gevoel naar de Amerikaanse Federal Reserve, die later op deze woensdag de uitkomsten van de tweedaagse beleidsvergadering bekend zou gaan maken. Na de sluit van de Europese beurzen maakte de Fed bekend dat het het steunbeleid voor de Amerikaanse economie verder afbouwt. Ook houdt de Federal Reserve de rente onveranderd. Beleggers reageerden positief op de teksten van de de Amerikaanse Centrale Bank en de Amerikaanse beurzen gingen allemaal flink de plus in.

 

Op donderdag zagen we ook mooie cijfers op de Europese indices in reactie op de toezeggingen van de Fed om het economische herstel in de Verenigde Staten te blijven ondersteunen. De Amerikaanse beurzen namen later op de dag wat gas terug in tegenstelling tot de flinke plussen een dag eerder.

 

Een hele rustige handelsdag vandaag. Er waren wat kleine winsten op de Europese beurzen, maar beleggers deden het over het algemeen even rustiger aan na het gebrek aan macro-economisch nieuws uit de markten.

 

Bron: IG

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.