Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verdeeldheid op de beurzen met afwachtende beleggers

Verdeeldheid op de beurzen met afwachtende beleggers
13 jun 2014 om 16:57

Er was redelijk wat verdeeldheid op de verschillende indices deze week. Maandag was het in Amsterdam een rustige handelsdag vanwege tweede pinksterdag. De Europese indices in Londen, Parijs en Frankfurt eindigden allen iets hoger. Overnamenieuws vanuit Wall Streert stuwde de Amerikaanse beurzen iets, maar ook daar werden geen grote winsten geboekt. 

 

Een dag later zagen we lichte stijgingen op de Europese beurzen. Alleen de beurs in Londen bleef achter met een klein verlies. Op de Amerikaanse indices zagen veel vlakke koersen. Beleggers moesten even bijkomen van de recordstanden die de week daarvoor werden bereikt op Wall Street. Er was weinig beweging te bespeuren op de verschillende graadmeters op deze dinsdag, vooral door gebrek aan (macro)-economisch nieuws.

 

Een dag later stokten ook de winsten op de Europese indices . Na de opmars van eerdere dagen deden ook Europese beleggers het wat rustiger aan. Ook een tegenvallend cijfer over de wereldeconomie zorgde voor terughoudendheid. Uit de nieuwste ramingen van de Wereldbank bleek namelijk dat de wereldeconomie dit jaar minder sterk zal groeien dan eerder werd verwacht. Dit komt door de tragere groei in grote landen als de Verenigde Staten, Brazilië, China, India en Rusland. Het tegenvallende groeicijfer zorgde ook voor somberheid onder Amerikaanse beleggers. De beurzen op Wall Street gingen allemaal omlaag.

 

Op donderdag zagen we een verdeeld beeld op de verschillende wereldwijde beurzen. De onrust in Irak laaide weer op en verschillende cijfers uit de eurozone en de Verenigde Staten hadden weinig invloed op de koersen. In de eurozone bleek de industriële productie in april iets hoger te zijn dan analisten hadden verwacht. De winkelverkopen in de Verenigde Staten namen vorige maand echter minder sterk toe, dan werd gehoopt. Ook waren er meer Amerikanen die vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroegen. De onrust zorgde voor rode cijfers op de beurzen.

 

Vandaag rode cijfers op de Europese beurzen. Beleggers vrezen dat de olieprijs verder zal stijgen door het conflict in Irak, wat economisch herstel in de weg staat. Ook op Wall Street terughoudendheid door de situatie in Irak, hoewel we daar momenteel wel licht in de plus staan. Daar doet een tegenvallend Amerikaans consumentenvertrouwen-cijfer momenteel niet veel aan.

Bron: IG

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.