Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Onrustige week op de beurzen

Onrustige week op de beurzen
12 apr 2014 om 15:30

Het was een zeer bewegelijk week op de beurzen. Op maandag doken de verschillende indices meteen het rood in. De spanningen tussen Rusland en Oekraïne liepen weer op waardoor alle wereldwijde beurzen de min in gingen. Er was weinig richtinggevend nieuws waardoor het voor beleggers niet interessant was om de markt in te gaan.

 

Een dag later zagen we op de Europese beurzen een vervolg van het negatieve sentiment van maandag. De dreiging van Rusland richting Oekraïne laaide weer op en beleggers bleven afwachtend. Wall Street was positiever dinsdag: de verkoopgolf van de dagen daarvoor kwam voor even ten einde. Vooral de Amerikaanse tech-aandelen maakten eerdere koersverliezen goed.

 

De stijgende beurzen op Wall Street zorgden woensdag ook voor positief sentiment op de Europese indices.De uitslagen bleven overigens wel wat beperkt, de spanningen tussen en Oekraïne en Rusland hingen nog altijd boven de markt.

 

KPN was de grote winnaar op de Amsterdamse beurs. Het telecombedrijf liet woensdag weten dat Eelco Blok door de raad van commissarissen unaniem is herbenoemd als bestuursvoorzitter.

 

Op de beursvloeren in Wall Street werden de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed met enthousiasme ontvangen. Beleggers reageerden met opluchting op het vooruitzicht dat de rente in de Verenigde Staten mogelijk minder snel wordt verhoogd dan eerder door beleggers werd gedacht. Een hogere rente kan negatief uitpakken voor de de waarde van aandelen.

 

Een dag later zagen we rode cijfers op de Europese indices. Vlak na de opening zagen we dan nog wat aardige plussen, maar na de opening van Wall Street gingen ook de beurzen in Europa naar beneden. Vooral de technologiesector op Wall Street kende een flinke verkoopgolf waardoor de Nasdaq diep het rood in ging. Zo verloor Facebook ruim 5% en daalde online zoekdienst TripAdvisor 7,1%. Alle Amerikaanse indices eindigden zwaar in het rood.

 

Vrijdagmorgen volgden ook de Europese beurzen met rode cijfers. In de AEX staan alle 25 fondsen in het rood. Ook op Wall Street zien we momenteel alleen maar minnen.

 

Bron: IG

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.