Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Een positieve beursweek

Een positieve beursweek
28 mrt 2014 om 18:03

Een positieve beursweek met flink mooie cijfers op de wereldbeurzen. Op de eerste handelsdag van de week zagen we vooral verliezen. Slechte economische cijfers uit China en Duitsland stuurden de Europese indices in behoorlijk het rood. Ook het sentiment rond Oekraïne bleef voor terughoudendheid onder beleggers zorgen. Een slap macro-cijfer over de bedrijvigheid in de eurozone zorgde niet voor extra stimulansen op de beurzen.

 

Een matig Amerikaans industriecijfer zorgde voor verliezen op de Amerikaanse indices. Al met al was het een teleurstellende dag op de wereldwijde beurzen.

 

Een dag later werd de weg naar boven weer gevonden. Beleggers gingen op zoek naar koopjes en de wereldwijde beurzen vonden steun bij een goed Amerikaans consumentenvertrouwen-cijfer. Een lichte daling in het Duitse ondernemersvertrouwen zorgde niet voor extra plussen op de beursvloeren. Ook de Amerikaanse indices vonden de weg omhoog op deze dinsdag vol positief sentiment.

 

Ook een dag later zagen we positief sentiment op de Europese indices, waar beleggers hun koopjestocht van dinsdag doorzetten. Wall Street had wel een slechte woensdag. Oplaaiende zorgen over het conflict tussen Oekraïne en Rusland zorgden op de Amerikaanse indices voor negatief sentiment. Vooral de technologiebedrijven leverden veel in op woensdag.

 

Donderdag begonnen ook de Europese beurzen in de min. De tegenvallende cijfers van Wall Street een dag eerder dreunden ook op het Europese continent na en beleggers deden het rustig aan nadat er twee winstdagen op rij waren.  De voorzichtigheid van deze donderdag kwam ook doordat sancties tegen Rusland inzake de situatie rond Oekraïne nog steeds op de loer liggen. Ook Wall Street sloot deze donderdag met verlies. 

 

Vanmorgen openden de beurzen in Europa in de plus, in navolging van het positieve sentiment uit Azië vanmorgen. Ook vanmiddag schoten de Europese indices door. Een goed consumentenvertrouwencijfer uit de eurozone hielp daar ook in mee. Ook op Wall Street zijn goede cijfers te zien momenteel.

 

Bron: IG

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.