Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verbod op shortsell Fugro goed idee

Verbod op shortsell Fugro goed idee
2 nov 2014 om 19:17

Het heeft er alle schijn van dat bepaalde marktpartijen bodemonderzoeker Fugro naar de slachtbank drijven.

 

Vanaf 9 juli heeft het aandeel 70 procent ingeleverd en is als gevolg van ondoorzichtige berichtgeving de argwaan gewekt dat het bedrijf in bijzonder zwaar weer verkeert.

 

De scherpe daling van de olieprijs heeft ertoe geleid dat opdrachtgevers hun investeringen fors hebben verminderd of tenminste deels hebben opgeschort.

 

Tevens heeft het agressieve verkooptempo van aandelen Fugro door commissaris Gert-Jan Kramer een zeer bedenkelijk karakter en dit heeft in mijn optiek shortselling verder aangewakkerd, met alle gevolgen van dien.

 

Ook de trading update van afgelopen week in Londen door Fugro heeft de analistengemeenschap geen bevredigend gevoel gegeven.

 

De koersdruk van de laatste weken heeft  tot een enorme  kapitaalsvernietiging geleid en de marktkapitalisatie midscheeps geraakt.

 

Rust en koersstabilisatie kan het management de noodzakelijke ruimte geven de schade te herstellen en met de "huisbankiers" de convenanten, indien gewenst, aan te passen.

 

Een tijdelijk verbod op shortselling kan daarom uitkomst bieden en verhinderen dat enkele "aasgieren" een wereldspeler ten gronde richten.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.